Остави тоа шо ти перат мозок рекламите, списанијата, емисиите.. ма и луѓето!! Кој муабет ми праве цело време - дали тоа си го купила од таму и толку чини, ова било од таму, ма мене знаеш ли колку ме боле одека ти е и колку ти чине??
Ако си стварно квалитетна личност, ќе се дружам со тебе, ако не кој те е*е, не ме интересират твојте пари.
И имам една братучетка, има си доволно пари ЗА ДА НЕ СЕ ЖАЛЕ, а она седнала и на мене ми вика цело време, НЕМАЛА ШО ДА ОБЛЕЧЕ!! Била ДЕБЕЛА, била оваква, била онаква!!!! И у лице и кажав: Шо се глупираш? Оди кажи го тоа на Етиопјанците да видеш колку ќе те тепат додека не те умртват! Имаш ти и облека да носеш, имаш и шо да јадеш, се ти принасат на послужавник, за ништо у живото не си се мачила И ТИ ИМАШ ПРАВО ДА СЕ ЖАЛЕШ?
Кој глуп менталитет.. еј.. ја за џабе не викам дека чим напунам 18ка, ќе бегам што поскоро од овде, и од секаде![]()
Не е до нашиот менталитет, туку е така ширум светот.
Ако не е, тогаш зошто седите пред пц и гледате што се носи, како се носи, какви бои се во тренд или ја коментирате Накова, Кардашијан итн?
Човек треба да изгледа здраво, да се чуствува здраво и да се носи здраво. (Ова последново е метафорчки напишано). Ако личност не умее да носи испрана и нескината облека која е во некаков терк со времето, а не е сако со потпунки тоа е претставителна личност.
Можеме да се самоубедуваме дека личност е одвнатре важна, но при невербален контакт се остава впечаток со својот изглед, а таквиот мора да е среден.