Вегани

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Сега пак ке те нападнат затоа што ги споредуваш животните со нив и членовите од нивните семејства.
А за тоа погоре очекувам и коментари од типот дека ловец и убиец не е исто.
Ама човекот гледам дека сака да наметне некое правило.
Према неговите пишани реченици,излегува дека никој не треба да е месојадец.
Тоа е индивидуално право,кој што ќе прави.
Можеби и јас не сум многу по месото,но постојат луге што не готват ниту еден ручек без месо!
И тука завршува прикаската.
Абе сите знаеме дека некои животни се гл.егзистенција за прехрана на луѓето,а во спротивно ја ценам и вашата пожртвуваност,и одбрана на животните.
Ако сакате да водите кампања против убивање на животните,попрво би требало да кренете глас против големите кланици и касапници,отколку ловците!?
 

Дилајла

Член со 30 казнени поени
10 јануари 2017
18
0
11
43
Јас како директно навредена од господинот тревопасен @BioTrpe сакам да прочитам одговор на тоа дали сликата со многуте овошја на тезги се наоѓа во близина на неговото место на живеење? Би сакала и да ми каже дали тој има личен извор на струја и интернет? Дали можеби има ветерници? Првично прашањето не беше за него туку за друга членка, но тој бидејќи му беше уклучен сензорот дека се пишало против веганите одма се најде тука да рипне у помош.
 

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
@malo @BioTrpe оти правите неосновани обвиненија на релација консумер на месо -> ловец/касап -> убиец, еве едно трик прашање.
Наоѓате прегладнето маче/куче на улица. Што ќе направите за истото да се чувствува подобро?
И ве молам отсега тука продолжете ја дискусијата, ем темава да се раздвижи, ем постоечката да не се трупа 10тина страни со тематска дебата.
Ајде ти одговори ми на твоето прво прашање? Исто така гледам по политиката се моташ па кажи ми ако Грујо нарача убиство не е тој оној кој што треба да биде притворен? бидејки ако нарачал едно, ке нарача и друго, додека овој што го извршил убиството е некој уценет, некој кој нема ронка пари, му ја киднапирале керка му па морал да го изврши убиството.
Па што си ако не убиец кога директно му ги даваш парите од твој џеб на ловецот т.е. убиецот.
За прегладнетото маче .. ? Секако дека ке го згрижам и ке му дадам месо да јаде, бидејки месото е неговиот начин на исхрана, и пази тоа маче што ке го најдам на улица прегладнето е само поради тоа што човекот со неговата инфраструктура уништува екодомови на многу видови животни, да не почнувам за тоа, плус пилињата (кои што мачето би требало да ги лови) се затворени во фарми и кокошарници па мачето останало гладно, или пак било удрено од кола или несовесен граѓанин, не верувам дека во природата мачето ке остане гладно.
 

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
Ама човекот гледам дека сака да наметне некое правило.
Према неговите пишани реченици,излегува дека никој не треба да е месојадец.
Тоа е индивидуално право,кој што ќе прави.
Можеби и јас не сум многу по месото,но постојат луге што не готват ниту еден ручек без месо!
И тука завршува прикаската.
Абе сите знаеме дека некои животни се гл.егзистенција за прехрана на луѓето,а во спротивно ја ценам и вашата пожртвуваност,и одбрана на животните.
Ако сакате да водите кампања против убивање на животните,попрво би требало да кренете глас против големите кланици и касапници,отколку ловците!?
Не си ги прочитал сите мислења и затоа сметам дека не треба и за тебе повторно да објаснувам, имено не дека никој не треба да е месојад туку никој човек.
 

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
Јас како директно навредена од господинот тревопасен @BioTrpe сакам да прочитам одговор на тоа дали сликата со многуте овошја на тезги се наоѓа во близина на неговото место на живеење? Би сакала и да ми каже дали тој има личен извор на струја и интернет? Дали можеби има ветерници? Првично прашањето не беше за него туку за друга членка, но тој бидејќи му беше уклучен сензорот дека се пишало против веганите одма се најде тука да рипне у помош.
Што е битно дали се наога во близина на моето место на живеење или не? кога јас сам си ги произведувам потребните прехрабени продукти.
Личен извор на струја и интернет немам но се стремам кон тоа, за разлика од вас кои се стремите од подигање кредит, купување нова луксузна кола итд.
Таа членка убаво му пиша на вашиот омилен админ @existence "роб на друг роб му вели дека е роб"
Има разлика од роб кој е роден како роб но се обидува да се оттргне од ропството до роб кој се соживеал со улогата на роб и ужива во ропството, посебно од фазата на факултет па натаму, се надоградува како роб и допринесува за робовладетелите.
Се надевам овој пат сфати.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
5,995
9,625
1,683
Normandy
Ајде ти одговори ми на твоето прво прашање? Исто така гледам по политиката се моташ па кажи ми ако Грујо нарача убиство не е тој оној кој што треба да биде притворен? бидејки ако нарачал едно, ке нарача и друго, додека овој што го извршил убиството е некој уценет, некој кој нема ронка пари, му ја киднапирале керка му па морал да го изврши убиството.
Па што си ако не убиец кога директно му ги даваш парите од твој џеб на ловецот т.е. убиецот.
За прегладнетото маче .. ? Секако дека ке го згрижам и ке му дадам месо да јаде, бидејки месото е неговиот начин на исхрана, и пази тоа маче што ке го најдам на улица прегладнето е само поради тоа што човекот со неговата инфраструктура уништува екодомови на многу видови животни, да не почнувам за тоа, плус пилињата (кои што мачето би требало да ги лови) се затворени во фарми и кокошарници па мачето останало гладно, или пак било удрено од кола или несовесен граѓанин, не верувам дека во природата мачето ке остане гладно.
Дали со тоа што ќе му дадеш месо, на некој начин учествуваш исто како и обичниот човек кој јаде месо? Ти купуваш месо/паштета за мачето, ги финансираш оние кои го продаваат - откупуваат/нарачуваат убиства од оние кои ги извршуваат?
 

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
Дали со тоа што ќе му дадеш месо, на некој начин учествуваш исто како и обичниот човек кој јаде месо? Ти купуваш месо/паштета за мачето, ги финансираш оние кои го продаваат - откупуваат/нарачуваат убиства од оние кои ги извршуваат?
Ајде ти одговори ми на твоето прво прашање? Исто така гледам по политиката се моташ па кажи ми ако Грујо нарача убиство не е тој оној кој што треба да биде притворен? бидејки ако нарачал едно, ке нарача и друго, додека овој што го извршил убиството е некој уценет, некој кој нема ронка пари, му ја киднапирале керка му па морал да го изврши убиството.
Па што си ако не убиец кога директно му ги даваш парите од твој џеб на ловецот т.е. убиецот.
За прегладнетото маче .. ? Секако дека ке го згрижам и ке му дадам месо да јаде, бидејки месото е неговиот начин на исхрана, и пази тоа маче што ке го најдам на улица прегладнето е само поради тоа што човекот со неговата инфраструктура уништува екодомови на многу видови животни, да не почнувам за тоа, плус пилињата (кои што мачето би требало да ги лови) се затворени во фарми и кокошарници па мачето останало гладно, или пак било удрено од кола или несовесен граѓанин, не верувам дека во природата мачето ке остане гладно.
 

Дилајла

Член со 30 казнени поени
10 јануари 2017
18
0
11
43
Што е битно дали се наога во близина на моето место на живеење или не? кога јас сам си ги произведувам потребните прехрабени продукти.
Личен извор на струја и интернет немам но се стремам кон тоа, за разлика од вас кои се стремите од подигање кредит, купување нова луксузна кола итд.
Таа членка убаво му пиша на вашиот омилен админ @existence "роб на друг роб му вели дека е роб"
Има разлика од роб кој е роден како роб но се обидува да се оттргне од ропството до роб кој се соживеал со улогата на роб и ужива во ропството, посебно од фазата на факултет па натаму, се надоградува како роб и допринесува за робовладетелите.
Се надевам овој пат сфати.
Вo врскa сo првoтo прaшaње сaмo ме интересирa дaли имaте тaкoв пaзaр вo вaшa близинa? Бидејќи oдгoвoривте сo прaшaње тoa ми кaжувa декa немaте, пa сеa се пoстaвувa другo прaшaње, aкo немaте тaквo нештo aкo имaте "убијци" тoгaш зoштo не се пoтрудите дa гo смените тoa? Oвчaрите зoштo не oдите дa им прoпoведaте и дa им гo прoмените мислењетo?
Знaчи вие немaте личен извoр нa струјa и интернет aмa не сте рoбoви?
 

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
Вo врскa сo првoтo прaшaње сaмo ме интересирa дaли имaте тaкoв пaзaр вo вaшa близинa? Бидејќи oдгoвoривте сo прaшaње тoa ми кaжувa декa немaте, пa сеa се пoстaвувa другo прaшaње, aкo немaте тaквo нештo aкo имaте "убијци" тoгaш зoштo не се пoтрудите дa гo смените тoa? Oвчaрите зoштo не oдите дa им прoпoведaте и дa им гo прoмените мислењетo?
Знaчи вие немaте личен извoр нa струјa и интернет aмa не сте рoбoви?
Што е битно дали се наога во близина на моето место на живеење или не? кога јас сам си ги произведувам потребните прехрабени продукти.
Личен извор на струја и интернет немам но се стремам кон тоа, за разлика од вас кои се стремите од подигање кредит, купување нова луксузна кола итд.
Таа членка убаво му пиша на вашиот омилен админ @existence "роб на друг роб му вели дека е роб"
Има разлика од роб кој е роден како роб но се обидува да се оттргне од ропството до роб кој се соживеал со улогата на роб и ужива во ропството, посебно од фазата на факултет па натаму, се надоградува како роб и допринесува за робовладетелите.
Се надевам овој пат сфати.
 

Дилајла

Член со 30 казнени поени
10 јануари 2017
18
0
11
43
Вие веганите сте нешто над другите? Не знаете да ми дадете одговор па се цитирате сами као еве ти види си? Господине тревопасен, дадете ми одговор не се правете нешто што не сте. Јас сум сигурна дека вие сте никој и ништо во споредба со другите па затоа сеа ја исфрлате нервозата на ваков начин, без одговори.