Бивш/а на другар/ка

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Што ако со тек на време се појават чувства меѓу вас и бившиот/та на ваш/а другар/ка, би поминале ли преку фактот што тој некогаш бил со некој кој вам ви е толку близок или ке чувствувате грижа на совест и нема да се осмелите да влезете во таква врска?
А што ако ваш/а другар/ка почне врска со вашиот поранешен партнер?
Штом мој другар раскине со нејзе значи имало причина.Нешто не чинело.Е ако она посака со мене секс, не врска барам зелено светло од другар.Добивам зелено светло, алат во раце и барам нафта.
Ми се има случено слична ваква дешавка каде што девојката си беше малце поопуштена, па освен што идеше со другар ми „не помина“ и сите останати.Али топ беше :D Ново искуство

rain-bow

Истакнат Член
21 ноември 2014
174
79
338
Ако почнам да објаснувам како е кај нас у друштво ќе кажете дека сме ненормални. Мојот иден сопруг беше многу кратко време со моја колешка од факултет, но таа одеднаш се изгуби пропадна во земја. Јас бев кратко време со негов другар од средно, но не во официјална врска, туку онака пробавме не успеа. Исто така и некои други од друштво. Па пак сите совршено функионираме. Целото друштво се уште си се дружи без оглед на тоа минато. Сега со таа разлика што во тоа време не сме оделе во крајности со врските, не сме се впуштале во сексуални односи, па може и тоа има влијание. И друга работа, тогаш бевме се уште деца по 18,19 години.

DoubleS

Нов член
30 декември 2014
2
2
1
Мојата другарка моментално е во врска со мојата „прва љубов„ . Знаеше се за мене и за него, низ што се поминав поради него. Но ете заедно се. Ја завршив со него пред 2 ипол или 3 години.. Не ми е криво, искрено им посакувам се најубаво. Не се нарекува за џабе бивш.

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Грижа на совест малку тешко ќе ти биде али тоа е што сака нека прави не треба гајле да ти биде у суштина кој ја љуља

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Никогаш не ми се случило да имам чувства кон некој бивши на другарка. Не ми е прифатливо тоа, а и сметам дека глупаво е да се дружиш со некоја женска и да и кажеш еј знаеш што, јас бившиот ти го сакам сега и така. Еден мој бивши и пишуваше на една моја исто бивша другарка, не знам дали за да ме направи љубоморна или зошто сакал да има нешто со неа и ќе речам глупаво ми беше кога ми кажа, онака се чувствуваш како да те изиграле. Што сакаат нека си прават, животот си продолжува понатаму :)

WolfGirl

Староседелец
21 јуни 2016
214
136
1,053
Всушност , мојот маж е бивш на моја трета братучедка со која не сум блиска освен што се дружевме едно лето и тоа поради заедничка другарка . Не ме јаде совест бидејќи , кога излегувале тие , јас не сум го познавала маж ми во тоа време . Од друга страна пак , моја школска се фати со мој бивши . И пак , не ми беше гајле . Дури и ми се доверуваше и и делев совети околу тоа што сака што не сака тој . Сакав да успеат бидејќи ние не бевме еден за друг , ама ете не успеаа сепак . Сека си е со сосем трета особа и верен е со неа . И мило ми е што си најде слична на него .

incule

Староседелец
5 јануари 2015
740
128
1,053
30
Против сум за такви врски, не е убаво така да се прави на другар/ка