Бивш/а на другар/ка

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Мене не би ме гризела совеста ако започнам врска со поранешен дечко на моја другарка, ете можеби сум една од поретките. Ниту пак би ми пречела врска на моја другарка и мој бивш.
Минатото си е минато, сегашноста е нешто друго.

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Како мислиш нема да си дозволиш да ти се засвиѓа? Како можеш да спречиш такво нешто?

Нема да дозволи затоа што имаат различен вкус за машки или се работи за човек кој си навикнал да го гледаш како другар и помислата на нешто повеќе со истиот е доволно одбивна и ја отфрлаш од глава.

Инаку
Во моја кариера на склопување другарства и траење на исти со години не сум дозволила да ми се случи ваква работа. Доволно мажи постоеле за нас две, така што излишно е да коментирам дали би со нејзин бивши или пак тие со мои.
Тоа е преќутено правило кое функционира наназад со години.

Black Mamba

Активен Член
6 март 2012
121
125
43
Нема да дозволи затоа што имаат различен вкус за машки или се работи за човек кој си навикнал да го гледаш како другар и помислата на нешто повеќе со истиот е доволно одбивна и ја отфрлаш од глава.

Тоа се сосема други критериуми.
Ако имаат различен вкус, значи тој дечко уопште не е нејзин тип - така да, тука нема простор за дозволување или не. Ако го гледа како другар, ок, али се дешавало милион пути да се заљубиш у другар или бар да развиеш некакви чувства за него.
Јас ја препрашав пошо ја сфатив дека има контрола врз тоа кој ќе и се свига и тоа ми беше чудно. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Реми

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина

Постои умствена контрола над емоции, дури и кога не сме свесни за тоа.

Те разбирам кога велиш дека е возможна таква ситуација, па зарем малку такви примери сум видела околу мене? :)

Поентата е дека кога другарството е битно, со долг рок на траење и меѓусебно помагање, не постои такво ку*е со димензии и техника кое би се исправило меѓу нас две, физички и психички да не раздели.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Black Mamba

Black Mamba

Активен Член
6 март 2012
121
125
43
Постои умствена контрола над емоции, дури и кога не сме свесни за тоа.

Те разбирам кога велиш дека е возможна таква ситуација, па зарем малку такви примери сум видела околу мене? :)

Поентата е дека кога другарството е битно, со долг рок на траење и меѓусебно помагање, не постои такво ку*е со димензии и техника кое би се исправило меѓу нас две, физички и психички да не раздели.

Не ме разбирај погрешно - и јас сум против идење со бивши на мои другарки :) Секако дека другарка ми е на прво место, пред секое „ ку*е со димензии и техника“ :D па така, дури и да имам некад чувства за некој нејзин бивш - никогаш не би покушала да ги остварам. Премногу би ми било чудно.

А за умствената контрола над емоциите - ок, можда и си во право, само ипак мислам дека такво нешто би било многу тешко да се изведе :)

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Не ме разбирај погрешно - и јас сум против идење со бивши на мои другарки :) Секако дека другарка ми е на прво место, пред секое „ ку*е со димензии и техника“ :D па така, дури и да имам некад чувства за некој нејзин бивш - никогаш не би покушала да ги остварам. Премногу би ми било чудно.

А за умствената контрола над емоциите - ок, можда и си во право, само ипак мислам дека такво нешто би било многу тешко да се изведе :)

Сметам дека фразава "Далеку од очи, далеку од срце" се покажала како точна и успешно реализирана кога се работи за вакви "опипливи" работи.
Без комуникација - виртуелна или реална, посткокнување на срце, инсектариум во стомак и влажнење меѓу нозе ќе биде насочено, т.е поттикнато од друг субјект кој нема да застапува место "бивш на моја другарка". :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Black Mamba