Како мислиш нема да си дозволиш да ти се засвиѓа? Како можеш да спречиш такво нешто?
Нема да дозволи затоа што имаат различен вкус за машки или се работи за човек кој си навикнал да го гледаш како другар и помислата на нешто повеќе со истиот е доволно одбивна и ја отфрлаш од глава.
Тоа се сосема други критериуми.
Ако имаат различен вкус, значи тој дечко уопште не е нејзин тип - така да, тука нема простор за дозволување или не. Ако го гледа како другар, ок, али се дешавало милион пути да се заљубиш у другар или бар да развиеш некакви чувства за него.
Јас ја препрашав пошо ја сфатив дека има контрола врз тоа кој ќе и се свига и тоа ми беше чудно.
Постои умствена контрола над емоции, дури и кога не сме свесни за тоа.
Те разбирам кога велиш дека е возможна таква ситуација, па зарем малку такви примери сум видела околу мене?
Поентата е дека кога другарството е битно, со долг рок на траење и меѓусебно помагање, не постои такво ку*е со димензии и техника кое би се исправило меѓу нас две, физички и психички да не раздели.
Не ме разбирај погрешно - и јас сум против идење со бивши на мои другарки Секако дека другарка ми е на прво место, пред секое „ ку*е со димензии и техника“ па така, дури и да имам некад чувства за некој нејзин бивш - никогаш не би покушала да ги остварам. Премногу би ми било чудно.
А за умствената контрола над емоциите - ок, можда и си во право, само ипак мислам дека такво нешто би било многу тешко да се изведе