Балетанки

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,084
7,013
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
И балетанка може да биде неудобна, trust me. Ај ќе разберам дека штиклата ја истакнува женственоста, но балетанките не ја прават девојката женствена? Па и патики можат да ја направат, не па ли балетанки.
Уште појако е што балетанките не се така удобни како што се опишуваат и дека вистината е дека секоја втора девојка со балетанки има фластери на нозете.
Има и патики што прават проблеми. Особено ако ги носиш на боса нога, неизбежно е.
 
  • Like
Реакции: melpomena and lady_blue

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,277
1,898
1,133
И балетанка може да биде неудобна, trust me. Ај ќе разберам дека штиклата ја истакнува женственоста, но балетанките не ја прават девојката женствена? Па и патики можат да ја направат, не па ли балетанки.


Има и патики што прават проблеми. Особено ако ги носиш на боса нога, неизбежно е.
Баш така...
Обувките не се секогаш пресудни за женственоста на една жена/девојка...ако го немаш тоа во себе стави на нога што сакаш, бадијала е...
 
  • Like
Реакции: melpomena and lady_blue

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,400
4,421
1,153
Жените имаат предност, мажите се дискриминирани, жените можат да носат балетанки без воопшто да се бават со балет:frantic.... ај нека излезе машко со копачка и крампон в град :zelen веднаш ќе го повикаат комбето...
Нели патиките се обувки за спорт? Сите шо носат патики се спротисти? Башка „балетанките“ си немат врска со балетанките, освен шо се рамни :zelen.
 
  • Like
Реакции: Outrider