Бакнеж

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
38
Скопје
Топ три бакнежи
1.Hot and Cold Kiss - Lick your partner's lips so that they're warm, and then gently blow on them. The sudden cold blast makes for a sensual explosion, and they will often try it on you next, as well as get very passionate.
2.Reverse Lips Kiss - It involves standing above your lover and kissing them from over their head. This way, each kisser can take the hyper-sensitive bottom lip of thier lover in their mouths, and GENTLY draw blood to the surface of the lip by nibbling and sucking. A very sensuous, connecting kiss.
3.French Kiss - The kiss involving the tongue. Some call this the "Soul Kiss" because the life and soul are thought to pass through the mouth's breath in the exchange across tongues. Surprisingly, the French call this "The English Kiss".

еве ви ја целата листа
http://www.romantic-lyrics.com/kisstypes.shtml

• Ми се допаѓа
Реакции: Hexasto

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Дефинитивно девојките повеќе сакаат да се бакнуваат и му придаваат мислам огромна важност и тешко на тоа машко кое нема да го свати побрзо тоа.
Посебно во врат и грицкање на увце:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Caci

marjan

Истакнат Член
13 февруари 2012
489
657
93
Bitol, Bitola, Macedonia
Еден бакнеж, песни рој,
еден поглед, безброј сни,
моите желби немаат број,
штом ме плени
љуби ме ти...

Нова надеж срце греj,
штом ќе стаиш очи две,
твоjот поглед мој е плен,
штом го плени
љуби ме ти...

Нема тајни во оваа мала среќа,
да те љубам, зар тоа не е се,
и да постои оваа мила нежна надеж,
за еден твој мал срамежлив бакнеж.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
да не испадне дека и јас сум скржава за темава ама ич ништо не ми доага со зборови како да го објаснам доживувањето бакнеж:*,сакам да се бакнувам,да,долги,кратки,повеке кратни,срамежливи,страсни....насекаде :)

mila mila

Истакнат Член
31 март 2012
192
154
343
Дефинитивно девојките повеќе сакаат да се бакнуваат и му придаваат мислам огромна важност и тешко на тоа машко кое нема да го свати побрзо тоа.
Посебно во врат и грицкање на увце:)
А ти го свати ли тоа?

mila mila

Истакнат Член
31 март 2012
192
154
343
Јас на пример многу му придавам значење на бакнежот.Многу ми е битно дали тој е со чувства или не.Кога е без чувства јас го осеќам тоа и некако ја губам онаа страст со која сум започнала од почетокот.
Недостига тоа кај многу машки.Навистина бакнежот го сметаат како некоја обврска,а навистина може да се ужива не само во сексот па и во бакнувањето.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Да не одговарам и јас нешто исто ко погоре, француски бакнеж но практикувам со отворени очи па сакам да гледам емоициите како минуваат на лицето на партнерката.

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Секако дека француски,и да девојките повеќе му придаваат значење на бакнежот,а под тоа подразбирам да се бакнувам со личност спрема која осеќам нешто повеќе.Под поимот бакнеж не подрабирам само, да се изразам народски лижење и мижење,туку да биде страствен и машкото да биде повклучено,да го води целиот чин,секако да има гушкање,бакнежи во врат,нели, се разбираме :D:sram

Исто и тука, да не објаснуваме до толку, нема потреба од повторување :)
Мада до сеа само еднаш ми било така убаво :) Како што јас сум сакала :D :sram

• Ми се допаѓа
Реакции: 048