Археолошки локалитети во Македонија

Ouroboros

Полноправен Член
4 март 2013
37
10
8
36
Со сигурност можам да тврдам дека Македонија е музеј на отворено небо, раскрсница на нај големите освојувачи, и претопувана со векови во новиот бран на информации, барем малку имаме среќа што сме дел од оваа прекрасна земја полна со нови тајни... :D
 

Ouroboros

Полноправен Член
4 март 2013
37
10
8
36
Интересен е фактот што се забораваат некои делови во Македонија да се публикуваат низ археологијата, само четири, пет, ајде нека се десет репрезентативни локолитети кои се истражуваат од почетокот на дваесетиот век, додека другите лок. чекаат на време :) но да се надеваме дека со тек на време работите ке се изменат, Македонија е млада земја а археологијата скапа наука :)