Автобуси

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Многу има и у Кратово. До пред некоја година автобусите (на С.) беа бетер и од Југ Турист, а и сега автобусот ни е тапа, зашто е земен на старо и се расипува по најмалку 5 пати годишно. Превозот во зима посебно е одличен, зашто мрзнеш по најмалку пола саат и не знаеш уште колку време ќе го чекаш автобусот. Сепак подобар е од претходните во кои од секој ќош имаше дупка и во зима дуваше ладен воздух, не се знаеше дали ќе стигнеш дома безбедно зашто беа накривени толку што од надвор изгледаа дека ќе паднат...Друг превозник не вози насабајле сите деца и од основно и од средно и плус уште 20 работници кои се враќаат од трета смена, нема воздух да се издишеш. Поради тоа што го обожавам автобускиот превоз секој ден на враќање од школо си одам пеш по 30-40 минути. Да ја обожавам Македонија и автобускиот превоз во неа. (facepalm)
Ти од Кратово си ?
Не дека нешто посебно се и автобусите од мојот град али така си реков зш кај нас така се зафркаваме демек ако нешто нечи у Кратово под мостот е поубаво (шала) а гледаш нема дирекна линија од кај нас до Кратово а само на 50-тина километри сте ни :zelen
Меѓуградските се катастрофа а за локалните да не прајме муабет само тие се бетер од Југ турист.
 

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Ти од Кратово си ?
Не дека нешто посебно се и автобусите од мојот град али така си реков зш кај нас така се зафркаваме демек ако нешто нечи у Кратово под мостот е поубаво (шала) а гледаш нема дирекна линија од кај нас до Кратово а само на 50-тина километри сте ни :zelen
Меѓуградските се катастрофа а за локалните да не прајме муабет само тие се бетер од Југ турист.
Многу ни е оправена државава, исти се и меѓуградските и локалните и сите. Инаку да од Кр. сум, а ти од кај си? Штип? :rolleyes:
 

Marrie

Староседелец
13 февруари 2012
509
803
693
Кога ја видов темава, веднаш помислив на ЈСП, вторник и петок, пензионери, јас на факултет одам, турканици, баби со торби за на пазар, се тепаат да излезат што побрзо, да не и избегаат компирите.. лудило.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

freak

Староседелец
18 јуни 2012
190
120
1,043
27
Битола
Си се возам со автобус редовно. Во Битола до пред некоја година автобусите беа распад система ама сега подобри се. Инаку од такт ме вадат пензионерите настрана тоа шо смрди внатре, тепат некој муабети без врска и од време на време ќе ти се закачи некое старо бабе да му го отстапиш местото или ќе ти раскажва како живееле тие тогаш и дека сега младината е за нигде. (punch)
 

littleblackdress

Полноправен Член
22 февруари 2012
96
74
18
И јас патувам меѓуградски секојдневно на школо со автобус и.. имам и многу кул, онака спиечки искуства и уффф ми здосадувало.. СИ најдов една белешка од пред некое време за ова автобусиве, па ако е океј..

Zivot = toa e ona sto se slucuva nadvor preku prozorecot dodeka patuvame vo avtobusot. Da, taka izgleda. Najcesto go gledame ona sto e podaleku i razmisluvame kako da stigneme do toa, bez da pogledneme blisku do patot kade sto patuvame, bidejki tamu e segasnosta, tamu e migot vo koj ziveeme, No, toa ni odi premnogu brzo i dodeka da sfatime sto se slucilo toa veke pominalo. A ona dalecnoto, izgleda taka ubavo i nedostizno, se dodeka ne stigneme tamu i ne ja zabelezime vistinata. A togas, razocaruvanje po ocekuvanoto. Taka e, bidejki ocekuvame mnogu, gi nadminuvame nasite moznosti, iako potsvesno velime deka ne e taka. Posle taka razocarani gi nervirame tie okolu nas i se e promeneto, shit happens, life changes his way :)A togas vo avtobusot do nas ke sedne nekoj i ke ni gi odvlece mislite od nadvoresnosta, ke pocneme da ja gledame na negov nacin. Ke patuvame zaedno uste nekoe vreme ke bide super, no sto ako treba da zastaneme na razlicna stanica? Zar da se unisti prekrasniot razgovor?
Tolku mnogu luge okolu nas, covek nikogas ne bi trebalo da se cuvstvuva sam. No, ima razlika od sam i osamen. A osamen moze da se pocuvstvuva sekoj.. i onoa malo dete bez vnimanie i ljubov, i onaa mlada majka bez nejziniot soprug, i onoj bogat karierist pa duri i onaa zena koja celo vreme raboti so luge sto gi znae i saka. Bidejki avtobusot e mesto kade zapoznavame stranci, isto kako vo zivotot, sto ni go razubavuvaat zivotot, no i znaat da go zagorcat. Soferite ne se bitni, nie sme tie koi odlucuvame na koe mesto ke odime i so koja kompanija ke se vozime. Nie sme tie koi odlucuvame do koj ke sedneme i so kogo ke pravime muabet. Isto kako vo zivotot. Sami, nezavisni, polni so samodoverba i nasmevka na liceto. No dali?

Се извинувам затоа што е на латични букви, директно е копирана :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: warr