Љубопитност

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
Зависи во која смисла,се работи за радозналост.
Ја имаа онаа во која се трудиме да дознаеме нешто за луѓето чиј живот не интересира(од Х лични причини) и онаа во која се интересираме за работи кои се битни за нашиот личен развој(наука,литература,музика,уменост,култура,готвење итн).
Околу првата.
Некако не симпатизирам луѓе кои си го пикаат носот во туѓи животи,кои распрашуваат за да би го заситиле сопственото его или да раскажуваат понатаму(кои да речеме ги основаат своите разговори со останатите на база на туѓи животи).
Второто го сметам за многу корисно затоа што како што напиша Егсистенс горе,ако не се интересираме,нема да мрднеме со личниот развој на одредени полиња.
Некаде прочитав дека необразованите имаат многу помирен/поедноставен живот отколку луѓето кои имаат богато општо знаење.
Мое лично мислење е дека глупите луѓе се посреќни.
 
  • Like
Реакции: Io Sono

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,762
787
1,133
Skopje
Епа морам да кажам во нашево државичеза жал 90% од граѓаните си го јадат своето лебче ,а туѓото гајле го берат во вреќи дури замислете ,јас на оваа тема сум разговарал со 600 милиони луѓе и никој не го знае одговорот зошто е тоа така ??!!
Баравме нај различни причини зошто би можело тоа да е така и зошто се повеќе и повеќе се практикува па и кај помладите генерации ,ајде да зимаат мито да ги разбереш некако ,да се бадијалџии ,а па има многу попаметни работи од тоа,сиромаштијата пак не е изговор ,а јас се мислам дека тоа е генот само кај некого повеќе кај некого многу повеќе ...
Јас лично ги сакам тие луѓе и сакам да им давам информации односно некој работи што мнооогу би ги интересирале,а јас на тацна да им ги донесам , што и ги немаат доживеано ниту пак ќе ги и во 3 наредни животи !!!!
Какви се само тоа фаци тоа шуш буш ,па рекла казала ,аабеее Владо Јаневски убаво вика кучињата лаат караванот си врви ,нели !!!
Зошто еднаш за секогаш не си го бркаат работичето и да не ги боли к*р кој што прави и како прави !
Па пред некоја вечер кај црвен крст алфи несто ме стопираат глумење лудило ,тие сиромашките неписмени до немај каде па си се препознале односно дојава некоја зими тоа предходно споменатото со 3 букви ;) ,тука на сред улица па како земунски клан кога ги апсеа бозе сачувај, и нај јако кога се собра народ ,па она гедијатрија Панада г. да јаде ,а мене к*р ме боли јас си имам една цел да се баталат овие досадниве и им укажувам на тоа дека е грешка ,а и јас не сум некој што си има раб со нив ,а не ни сакам ,само да ме пуштат зашто морав да стигнам на време , со она кесиштана од пазарче раце им паднале ,а тие зјапаат ли зјапаат и како после да кажеш дека НЕ Е ТАКА ТОА ??!!