Јеховини Сведоци

balerina

Староседелец
1 април 2014
144
96
638
Која е поентата ако ја знаеме разликата,која е вистинската а која е лажната религија?Спас нема за правите верници,колку и да му се молат на Бога,пак ќе изгинат од луѓето што се (како ти што мислиш)од лажната религија. И што ........
„Гледај го непорочниот и набљудувај го праведниот, зашто иднината на тој човек ќе биде мирна. А сите престапници ќе бидат истребени, ќе пропадне иднината за злите“.Библијата покажува дека оние што се за Божјата влада ќебидатзаштитени и ќе преживеат, а оние што се против неа нема да бидат заштитени, туку ќебидатуништени заедно со Сатановиот свет.
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,220
1,747
253
„Гледај го непорочниот и набљудувај го праведниот, зашто иднината на тој човек ќе биде мирна. А сите престапници ќе бидат истребени, ќе пропадне иднината за злите“.Библијата покажува дека оние што се за Божјата влада ќебидатзаштитени и ќе преживеат, а оние што се против неа нема да бидат заштитени, туку ќебидатуништени заедно со Сатановиот свет.
Заедно со иднината на злите,ќе пропадне и овој свет.
 

balerina

Староседелец
1 април 2014
144
96
638
Заедно со иднината на злите,ќе пропадне и овој свет.
Божјата реч прорекла дека во нашево време „злителуѓе и измамниците ќе напредуваат од лошо на полошо. Ќе заведуваат други, а и самите ќе бидат заведени“ (2. Тимотеј 3:13). Неправдата е толку многу навлезена во секоја пора на секојдневното живеење што ниту еден човек не може да ја отстрани. Само еден праведен Бог може да го стори тоа. Само тој може да ги отстрани Сатана, демоните и злите луѓе, во свое време ке го стори тој.
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,220
1,747
253
Божјата реч прорекла дека во нашево време „злителуѓе и измамниците ќе напредуваат од лошо на полошо. Ќе заведуваат други, а и самите ќе бидат заведени“ (2. Тимотеј 3:13). Неправдата е толку многу навлезена во секоја пора на секојдневното живеење што ниту еден човек не може да ја отстрани. Само еден праведен Бог може да го стори тоа. Само тој може да ги отстрани Сатана, демоните и злите луѓе, во свое време ке го стори тој.
Додека да го отстрани Сатаната, отидоа јабана сите,и добри и зли.
 

balerina

Староседелец
1 април 2014
144
96
638
Додека да го отстрани Сатаната, отидоа јабана сите,и добри и зли.
Затоа има воскресение,

Затоа има воскресение,
„Имам надеж во Бог . . . дека ќе има воскресение и на праведните и на неправедните“ (ДЕЛА 24:15)
 
Последна промена од модератор:

balerina

Староседелец
1 април 2014
144
96
638
Библијата содржи детален опис на осум случаи кога воскреснале лица што биле вратени во живот како луѓе на Земјата. Овие чуда не биле извршени тајно туку јавно, честопати пред очевидци. Исус го воскреснал Лазар, кој бил мртов четири дена, пред цело мноштво ужалени луѓе — без сомнение роднините, пријателите и соседите на покојникот. Овој доказ дека Исус бил испратен од Бог бил толку силен, што ни Исусовите верски непријатели не одрекле дека Лазар воскреснал. Наместо тоа, сковале завера да го убијат не само Исус туку и Лазар! (Јован 11:17-44, 53; 12:9-11). Да, можеме да бидеме уверени дека сигурно ќе има воскресение. Бог се погрижил да бидат запишани случаите на воскресение во минатото за да нѐ утеши и за да ни ја зајакне верата.

 
Последна промена од модератор:
  • Like
Реакции: Pica pica

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,559
2,090
1,133
86
Библијата содржи детален опис на осум случаи кога воскреснале лица што биле вратени во живот како луѓе на Земјата. Овие чуда не биле извршени тајно туку јавно, честопати пред очевидци. Исус го воскреснал Лазар, кој бил мртов четири дена, пред цело мноштво ужалени луѓе — без сомнение роднините, пријателите и соседите на покојникот. Овој доказ дека Исус бил испратен од Бог бил толку силен, што ни Исусовите верски непријатели не одрекле дека Лазар воскреснал. Наместо тоа, сковале завера да го убијат не само Исус туку и Лазар! (Јован 11:17-44, 53; 12:9-11). Да, можеме да бидеме уверени дека сигурно ќе има воскресение. Бог се погрижил да бидат запишани случаите на воскресение во минатото за да нѐ утеши и за да ни ја зајакне верата.

Библијата е духовна книга,сите приказни се искажани во духовна смисла,тоа му доаѓа како да го разделиш секој дел од телото и на секој орган да му дадеш лик (препознаен од секој дневниот живот за неговата улога) и од тоа да составиш приказна .Истото е и со душата,разделувајќи ја на делови, на секој дел му дадеш облик и улога во приказната,така се создава духовна приказна,и не само од душата туку и од сето тоа кое не го гледаме и истот е без временски уочено.
Пример ,на секој период од човекот дади му посебен лик,од времето состави војска со началници или именувај ги како народ минутите и сааттие,
двата змеја нека се борат на земјата,едниот бел другиот црвен (лето и зима) и ред други работи кој секој дневно човекот ги живее,но истите поради силната врска со телесното,не ги уочува,односно за него такво расудување е лудост,па затоа прифатливо толкување е телесното.
А кој си ја познава душата од што е составена,онака како што знае за телото,па да може духовно да толкува?
Токму кажанот на Исус кој вели царството божјо е во вас дава јасна насока каде треба човек да го насочи својот поглед.
Таму лежи еден "мртов" кој треба да воскресне!;)