патување | Црнобело Форум

патување

  1. T

    Вадење виза во амбасада надвор од Македонија

    Дали некој неодамна вадел виза за Мароко? Визата се вади во амбасадата на Мароко во Бугарија и треба да одиш лично да ја подигнеш а документите пред тоа електронски ги праќаш (така разбрав од еден блог пост). Пишав меил на неколку меилови што ги најдов од амбасадата бидејќи 2 праќања ми беа...
  2. K

    Скопје - ретро кафулиња

    Здраво дечки, Долго време размислував да отидам до Скопје, на ден-два, ама не сум многу запознаена со градот. Пошто ќе одам сама би сакала да добијам некои предлози во однос на интересни ретро места каде ќе можам да одморам, да испијам едно кафенце, да запалам цигара и да уживам во атмосферата...