Скорешна содржина од Мирче_мкД | Црнобело Форум

Скорешна содржина од Мирче_мкД

 1. Мирче_мкД

  Фан Клуб: Челси

  Дефинитивно еден од најдобрите средни играчи во фудбалската историја
 2. Мирче_мкД

  Треба да станам кучка за да некој ме засака?

  Еве некоја шо сакала да стане кучка.. Па сеа размисли пак дали и ти го сакаш истото :D (патем немој да се лутиш молим те, морав ова да го постирам)
 3. Мирче_мкД

  Ваша перцепција за универзумот

  После скоро година дена иако дискусијата не се разви во однос на поширока мрежа мислења, решив да ја освежам неколку реда текст, ако не друго да си ги запишам некаде мислењата кои еден ден можеби нема целосно да ги памтам :D . Oчигледно повеќе разменивме мислења за актуелните теории, поконкретно...
 4. Мирче_мкД

  Дали секој живот е еднакво вреден?

  Прво се залетав да одговорам со НЕ, но потоа подзастанав. Сеа сфаќам дека прашањето е доста дискутабилно, а можеби и не заслужува одговор. Т.е треба да ги оставиме работите така како што се. Мислам, можеме да правиме разни спореби, рангирања. Може да започнеме од стадиум кога човекот се раѓа или...
 5. Мирче_мкД

  Душа

  Душата според мене не е ништо друго туку апстрактен поим кој физички не постои, а служи да се опише одредена личност.. Душа,свесност,дух како сакате.. тоа е човекот земено севкупно, мозокот игра особено голема улога. Луѓето сакаат да мислат дека откако ке умрат, дел од нив ке продолжи да живее...
 6. Мирче_мкД

  Љубомора

  не сум ја читал библијата па затоа и не сум запознаен баш со ликот на Луцифер.. нели тој беше оној кој љубомореше на господовата моќ ?
 7. Мирче_мкД

  Кој член?

  Ух.. фала на потсетувањето :) Иначе ве неам заборавено,туку само ретко кога имам време така да седнам неколку саати и да разлистам некоја тема или да отворам дискусија за нешто интересно.. Секој ден некако набрзина ми поминува и некогаш ако ми текне само отварам да видам дали форумов се уште...
 8. Мирче_мкД

  Дали е ова и најглупавата и најпаметната генерација?

  Не може да биде и најглупава и најпаметна... всушност тоа нешто речиси и да не се мери, ке го сметаме просекот на оцени сега и во минатото ? Секоја генерација си има поединци кои придонеле со своите идеи и сите се надградуваат од некои предходни, ништо не е туку-така создадено. Развојот на...
 9. Мирче_мкД

  Темперамент

  Мислам дека поделбата е далеку поширока од оваа,која е доста ограничувачка.. Можеби сум најблиску до меланхолик, ама неможам целосно да се согледам во тоа. Ретко кога правам избрзани реакции, човек треба многу да се потруди да ме изнервира. Можам да се запалам само кога некогаш играм баскет и на...
 10. Мирче_мкД

  Дота 2

  Никако да ја прифатам оваа игра.. покрај тоа шо скоро цел живот играм Дота1. Уште кога слушнав дека Близард им ја дале лиценцата на Валве , ми се срушија очекувањата. Графиката е видно изменета, ама едно од основните правила е дека добра графика не значи секогаш и добра игра. Некако ми се чини...
 11. Мирче_мкД

  Моментално слушам...

 12. Мирче_мкД

  Мост на љубовта

  Од ваквите клише шеми и трендови почна запек да ме фаќа.. значи или сите уметници се избегани од државата или толку се некреативни шо џабе им биле парите за на факс.. Од копија до копија, едно нешто ќе се направи на запад ние покуси да не бидеме.. Шо на тие од франција и верона шо ќе дојдат...
 13. Мирче_мкД

  Земјотреси

  Досега само еднаш сум искусил вакво нешто, пред 3 години отрпилика. Првиот пат седев долу на први кај баба ми и кога затресе малце не ни бев свесен дека е земјотрес, дури од коа престана ми дојде умот. Излеговме надвор на 15-20 мин и мислевме се смири. После тоа се качив горе на втори на...
 14. Мирче_мкД

  Што подразбирате под Господ?

  Не дека се обидувам да ти сменам мислење, ама колку за да бидат појасни работите јас пак ќе речам дека немора да има никаква религиска појдовна точка. https://en.wikipedia.org/wiki/God#Non-theistic_views_of_God еве на вики има цели реферати за тоа како секој посебно го разбира бог, меѓу кои и...