Социјализам или капитализам?

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Пред 91 имало фирми,секој работел,секој имал пари за одмор,а сега имало шанса за сопствен бизнис народ незадоволен ама кој му е крив коа бил мрзлив и не знаел да се снајде:^) .
Коа некој не бил роден во тоа време или не живеел пред 91 нека седне со повозрасен нека направи муабет,нека му евоцира малце спомени и ќе му стане се јасно што сме биле и каде сме пошле сега,нема потреба од преголема филозофија.
Има од Џорџе еден текст и вика "оне лопуже шта краде туџа кола а не знају азбуку до пола" и една македонска "луѓе без совест тебе ти давааат совет"
Туј има мал опис они што су имале, а што иамо ми...

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Туј има мал опис они што су имале, а што иамо ми...
Mi smo bar imali putovanja... Perone, suze, cmakanja...
Crveni pasos bez mane sto prolazi grane bez puno njakanja...
Dnevnici osamdesetih svrljani su na jarke razglednice

Браво за песнава секоја чест,иако го слушам оваа песна сум му ја замерувал,прекрасен текст
Oф топич:сакаш да го ставиме на аватар овој од титови сили Угриновски:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Mi smo bar imali putovanja... Perone, suze, cmakanja...
Crveni pasos bez mane sto prolazi grane bez puno njakanja...
Dnevnici osamdesetih svrljani su na jarke razglednice

Браво за песнава секоја чест,иако го слушам оваа песна сум му ја замерувал,прекрасен текст
Oф топич:сакаш да го ставиме на аватар овој од титови сили Угриновски:zelen
Не бе, да стаимо чук и срп, комунистички симбол на аватар:p

• Ми се допаѓа

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Во 1960-те и 1970-те, одредени интелектуалци на Запад гледаат на Титовиoт модел на самоуправување и пазарен социјализам како точка во која советскиот и западниот економски систем ќе конвергираат со текот на времето. Југословенскиот стандард на живеење е значајно повисок од оној во другите земји од Источна Европа, особено затоа што на Југословените им е дозволено да патуваат без проблеми кон Западна Европа и други земји, влевајќи странски пари во домашната економија.

Шта речи више..?

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
а нели ви е перење на ум и тоа и тоа ??
само заработување на пари на врвни личности
а врз нас е како робовладетелство ??
нели осекате дека треба да се соединиме и дека не треба да се караме за вакви теми ??

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
а нели ви е перење на ум и тоа и тоа ??
само заработување на пари на врвни личности
а врз нас е како робовладетелство ??
нели осекате дека треба да се соединиме и дека не треба да се караме за вакви теми ??
па не се караме , дискутираме затоа и е отворена темата, да се споделат различни погледи и размислувања .... :) Секако дека и таму и таму постои некој штп ќе профитира и тоа дебело, но зборуваме за обичните граѓани, кој систем му нуди повеќе.

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Мубарак отишја у кураац. Полка, ама сигурно америчка пропаганда им га пере мозак на људи .. мамицу им капиталистичку

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
па не се караме , дискутираме затоа и е отворена темата, да се споделат различни погледи и размислувања .... :) Секако дека и таму и таму постои некој штп ќе профитира и тоа дебело, но зборуваме за обичните граѓани, кој систем му нуди повеќе.
океј е да се дискутира али постовите на карање ми личеа
како и да е да си продолжиме
иначе и јас не се слагам со капитализмот што е денес

• Ми се допаѓа

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
океј е да се дискутира али постовите на карање ми личеа
како и да е да си продолжиме
иначе и јас не се слагам со капитализмот што е денес
епа не одговарам јас за другите, стојам зад моите постови :p п.с јас исто, капитализмов ако може да се нарече така овој амебичен и анемичен облик што го имаме кај нас е за никаде :)

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav