Се прашувам?!

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Се прашувам зошто луѓето се мразат меѓу себе? Зошто ли ја живееме филозофијата да му умре на комшијата козата? Животов е прекраток за толку омраза и себичност скајте се луѓе аман!

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Се прашувам зошто луѓето се мразат меѓу себе? Зошто ли ја живееме филозофијата да му умре на комшијата козата? Животов е прекраток за толку омраза и себичност скајте се луѓе аман!
Да умре комшијата да му ја дрпнам козата,ти дека гледаш приказни имаш стара варијанта на поговоркава:^)
Се прашувам дали ќе ја собереш цела колекција од приказните

• Ми се допаѓа

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Да умре комшијата да му ја дрпнам козата,ти дека гледаш приказни имаш стара варијанта на поговоркава:^)
Се прашувам дали ќе ја собереш цела колекција од приказните
Па работам на тоа да ја соберам цела колекција на приказни со Колозов до 2003 ми фалат уште од прилика 100 приказни затоа што не се знае колку точно има снимено се прогнозира на 300 нешто малку под 300 тешко се наоѓат и јас се прашувам дали ќе ги соберам сите :)

• Ми се допаѓа

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Па работам на тоа да ја соберам цела колекција на приказни со Колозов до 2003 ми фалат уште од прилика 100 приказни затоа што не се знае колку точно има снимено се прогнозира на 300 нешто малку под 300 тешко се наоѓат и јас се прашувам дали ќе ги соберам сите :)
Најди добри врски во мртв ги имаат ама те лажат и неќат да ти ги дадат

• Ми се допаѓа

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Што му била инспирацијата на Луис Керол за да ја напише Alice in wonderland. Се` мислам дека има трипано од ЛСД, печурчиња или чист мескалин.

• Ми се допаѓа

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ова може да е одговорот клик:)
Но исто така Керол земал дрога, се восхитувал на женското тело и има некои цитати кои укажуваат дека бил воодушевен од мали девојчиња (некаде се спомнуваат голи фотографии од девојчиња кои ги сметал за еротски). Никој не може да одговори на тоа.

• Ми се допаѓа