Македонска музика

Ice_Man

Староседелец
16 февруари 2012
440
236
1,053
да не има некој сите песни од Брејк или линк да можам да ги симнам сите одеднаш ??

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Денес несакајќи налетав на едно добро парче македонска музика кое се прашувам како досега не сум го слушнал. Се викаат Canon, од Скопје се и прават одлично реге. Респекат за нив.

• Ми се допаѓа
Реакции: Jackal

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Имаме добра музика еве оние хитчиња од 90 те групите како Студени нозе , Куку Леле , Ластовица, Дарио и Миг 21 во денешно време Тоше Проески , Владо Јанески , Влатко Лозаноски , Каролина , Дани е сега проблем е што нашиве ретко прават нови песни еве Владо по речиси година дена извади песна и со право па на радио поввеќе пуштат српски песни од македонски! А за македонските народни песни ех имавме извонредни гласови во фолкорот сега ретки се само некој групи како Соната од Велес , Група Молика и Миле Кузмановски , Новица Василевски со биоритам нкеогаш нешто сам забега со песниве , Академци и слични

The Countess

Полноправен Член
15 февруари 2012
43
53
18
Elean Donan Castle
колку и да мрчат сепак имаме квалитетна мкд музика...слушам се што е добро...
владо јаневски, калиопи, каролина, тавитјанови, архангел, мизар,леб и сол, ареа, лоба, днк, нокаут...и уште мн други
Ај другиве некако... ама Лоба и ДнК во иста листа со (пр. Ареа, Нокаут) не оди!
Впрочем, од мој агол она квалитетното:
Суперхикс, Тавитјан, Ареа, Дани, Нокаут, Леб и сол, Архангел, тб Трачери... безвременските „Скитник“, „Сонце за три светови“, „Кога те нема“, „Зајди Зајди“... Имаме имаме!

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati