Психолошки проблеми и совети

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Не носам ништо. Не ме загрижува она што би требало. 1. Пример, другар ми да оди со некоја 5 години и да раскине после тоа јас не би имал проблеми да одам со неа и не би имал никаква грижа на совест, 2. да навредам некој близок не би чувствувал ни најмала грижа и сл.

1. За такво нешто и не би ни требало да чувствуваш грижа на совест. Тие веќе штом раскинале, значи дека се е завршено меѓу нив. Ти и девојката можете да правите што ви душа сака. :)

2. Доволно е што си ја признаваш грешката, дека си навредил некој што ти значи. Значи сепак имаш во себе некаква човечност. Во иднина пробај да внимаваш на зборовите кои што ги изговараш.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Не носам ништо. Не ме загрижува она што би требало. Пример, другар ми да оди со некоја 5 години и да раскине после тоа јас не би имал проблеми да одам со неа и не би имал никаква грижа на совест, да навредам некој близок не би чувствувал ни најмала грижа и сл.
опериран од емоции :unsure

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Ова смајливо -->:rofl не е доволно да ја опише мојата сегашна состојба дури ги читам вашите сериозни проблеми. :D
Не не, погрешно сваќаш. Ти пиши ги твоите проблеми, можеби јас или некој од членовите на форумов ќе ти помогне. :)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Не не, погрешно сваќаш. Ти пиши ги твоите проблеми, можеби јас или некој од членовите на форумов ќе ти помогне. :)
Јас многу добро те сфатив тебе, ама изгледа you don't speak sarcasm. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky and 990Freak

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
1. За такво нешто и не би ни требало да чувствуваш грижа на совест. Тие веќе штом раскинале, значи дека се е завршено меѓу нив. Ти и девојката можете да правите што ви душа сака. :)

2. Доволно е што си ја признаваш грешката, дека си навредил некој што ти значи. Значи сепак имаш во себе некаква човечност. Во иднина пробај да внимаваш на зборовите кои што ги изговараш.
2. Муабетот е што јас никогаш не сум се извинил за такво нешто.

опериран од емоции :unsure
не опериран од емоции, туку само не чувствувам грижа на совест ако направам нешто што би повредило некого.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Откако ќе прифатиш дека ти си згрешил (во овој случај свесен си дека грешката е твоја), редно е да се извиниш.
Моето его не ми дозволува такво нешто. Ако јас се извинам некому само затоа што сум кажал/направил нешто што го навредило/повредило подобро воопшто да не сум правел или кажал такво нешто.

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Моето его не ми дозволува такво нешто. Ако јас се извинам некому само затоа што сум кажал/направил нешто што го навредило/повредило подобро воопшто да не сум правел или кажал такво нешто.
Мене лично кога би ме навредил некој близок и да не ми се извини за тоа, повеќе нема ни го погледнам.

Но, најверојатно ти навредуваш некои личности кои не ти се воопшто важни, и баш ти е гајле дали ќе ти зборуваат или не.
Или пак, важни ти се, но тие ги сваќаат твоите навреди како зафрканција, па ти цело време мислиш дека всушност си ги навредил.

Како и да е, никој од нас нема никакво право да навредува некој. Ако чувствуваш вина, престани да го правиш тоа. :)

VULKAN-PEPEL

Истакнат Член
24 март 2012
160
126
343
ја имам проблем целу плату го ставам на спорску и на сингал. ЧАРЕ да идем у бардовце малко да лезу :cenzura

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
ја имам проблем целу плату го ставам на спорску и на сингал. ЧАРЕ да идем у бардовце малко да лезу :cenzura
Најверојатно имаш некоја поткрепа од твоите родители, роднини, пријатели... Кога не би ти стасувале пари ни за основни работи, леб, вода, струја, ВЕРУВАЈ дека нема да го правиш тоа.

Но, треба полека да се привикнуваш да не ги трошиш парите за ништо.