Учи да не работиш викаа комунистите по 20 години школо гледам дека во право биле..
земи партиска книшка може ке те стаат тие камиончињата за мастики чистење да ги возишмајка ми од мала ми викаше ,учи сине да не метеш улици ..... богами како дошла работава,нема работа ни во КХС(Комунална Хигиена) :bomb ...
не таа работа ти ја препуштам тебе ,пошто ти си со завршен факс ,јас имам уште малце време до работење.....земи партиска книшка може ке те стаат тие камиончињата за мастики чистење да ги возиш
Кај нас не функционира едноставно целиот систем, режим на однесување, вработување.
Тоа е целиот муабет, не мора да значи дека тој со факултет, тој со подобар просек од тебе е навистина и во пракса подобар од тебе. (свака им част на тие што стварно ги бива).. ама сепак, се е до снаоѓање.
Има секакви примери низ светот за луѓе кои се биле до врвот на распаѓање, ама сепак се се снашле. Има луѓе што уште се на врвот на распаѓање и НИШТО не превземаат околу тоа.
Се е до твојот начин на функционирање, ти како ќе се поставиш спрема околината и колку можеш да издржеш.