Затоа си постои нешто во машкиот свет што се вика Bro' Code и има различни ситуации...
Прва ситуација: близок другар има некоја чисто за секс, повеќе не праи ништо со неа, ако ми се засвиѓа можно е да го продолжам тоа што он го почнал, исто и обратно сеедно ми е, пошто ни она нешто посебно не била емотивно врзана со него ни тој со неа
Втора ситуација: Другар или познаник, значи некој што го гледаш еднаш у три месеци и си на муабет “ај да се видиме пиво да пимеме“ значи не близок, тогаш ок е, не се ствата глупа ситуација кога треба заедно да излеземе со него и неговата бивша сега моја девојка на пример...
Трета ситуација: Близок другар идел многу кратко со некоја и стварно ништо не му значи, ми вика ок е стварно ако сакаш не се лутам, супер девојка е, тешка ситуација и би ме ставила во мисла и ако стварно е толку посебна девојка можно е да направам нешто
Четврта ситуација: бивша девојка на близок другар со која идел долго и стварно ја сакал и тешко му било откако раскинале, нема шанси да се прави ништо со неа, пошто нити ја гледам со тие очи (претпоставка иделе со години), значи сум бил заедно со нив сме искачале, одмори глупости, таа за мене е другарка и девојка на мој близок другар, со неа правење апсолутно ништо.
Петта ситуација: Можеби си биле само friends with benefits ама тој на некој начин се приврзал со неа па прекинувањето на таквото нивно “пријателство“ му паднало тешко исто така нема правење ништо со неа од почит према него (зборам за близок другар)
Заебана работа е ова, може да се задеси некоја ситуација ко на турски филм, затоа треба пазење...