Бивш/а на другар/ка

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Па зависи, ако стварно чувствувам нешто кон бившата на другар ми исто и таа ако чувствува нешто за мене, би разговарал со другарот дали би му сметало итн. Можда и ќе излаже, можда би му сметало, али ја сум испаднал фер и сум прашал нели. А за со мои бивши нека тераат не ми е проблем. Ја сум бил, и сум завршил со некоја причина. А и не ја правам истата грешка по втор пат со некого. Така да, би го имале мојот благослов.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and Hexasto

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Затоа си постои нешто во машкиот свет што се вика Bro' Code и има различни ситуации...
Прва ситуација: близок другар има некоја чисто за секс, повеќе не праи ништо со неа, ако ми се засвиѓа можно е да го продолжам тоа што он го почнал, исто и обратно сеедно ми е, пошто ни она нешто посебно не била емотивно врзана со него ни тој со неа
Втора ситуација: Другар или познаник, значи некој што го гледаш еднаш у три месеци и си на муабет “ај да се видиме пиво да пимеме“ значи не близок, тогаш ок е, не се ствата глупа ситуација кога треба заедно да излеземе со него и неговата бивша сега моја девојка на пример...
Трета ситуација: Близок другар идел многу кратко со некоја и стварно ништо не му значи, ми вика ок е стварно ако сакаш не се лутам, супер девојка е, тешка ситуација и би ме ставила во мисла и ако стварно е толку посебна девојка можно е да направам нешто
Четврта ситуација: бивша девојка на близок другар со која идел долго и стварно ја сакал и тешко му било откако раскинале, нема шанси да се прави ништо со неа, пошто нити ја гледам со тие очи (претпоставка иделе со години), значи сум бил заедно со нив сме искачале, одмори глупости, таа за мене е другарка и девојка на мој близок другар, со неа правење апсолутно ништо.
Петта ситуација: Можеби си биле само friends with benefits ама тој на некој начин се приврзал со неа па прекинувањето на таквото нивно “пријателство“ му паднало тешко исто така нема правење ништо со неа од почит према него (зборам за близок другар)
Заебана работа е ова, може да се задеси некоја ситуација ко на турски филм, затоа треба пазење...

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
јас мислам доколку е бивши не значи дека е преболен...
но веќе кога е веќе преболен,кога веќе не ти е гајле за него,не чувствуваш ништо спрема него кога се зборува за него,кога поминуваш покрај него,единствено останале само убавите спомени со него,зошто да не.сепак срцето не бара во кого ќе се заљуби,тоа едноставно се случува.

• Ми се допаѓа
Реакции: Navy

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
ако му била добра немало да му биде бивша......i dont give a fuck, баш така како и него.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Ако таа личност го сака уште бившиот, да.. ќе имам грижа на совест. Иако, не верувам дека би била со бивши на некоја моја другарка од причина дека веќе знам каков е :)
А, и да, нема да се лутам ако таа иде со мој бивши, затоа е и Б-И-В-Ш-И :)

marjan

Истакнат Член
13 февруари 2012
489
657
93
Bitol, Bitola, Macedonia
хммм вака имав еден "другар"излегувавме заедно секаде не се делевме постар од мене 2 год,арно ама си фатив девојка одевме 4 месеци,се скаравме ок по 10 дена детето поцна да ме избегнува не доагасе кај мене,кога на крај дознав дека излегува со мојата бивша,јас не го сватив тоа мн,трагично ама тој почна и да не ми зборува ок,ете сега си имаат и детенце па му посакувам се најдобро,а тој сеуште не ми зборува и ич не ми е гајле (happy) само тој цел зивот ке си го носи тоа со знаесе каква е девојката :pusi

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
ако му била добра немало да му биде бивша......i dont give a fuck, баш така како и него.
Не е точно,има мал милион врски што се прекинати а сепак си значат сеуште еден на друг и прашање на време е кога може пак ќе си ја продолжат таа нивна прекината љубов,после тоа нема да му кажеш во лице i dont give a fuck но имаше милион девојки ама мене баш твојата ми беше интересна

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не е точно,има мал милион врски што се прекинати а сепак си значат сеуште еден на друг и прашање на време е кога може пак ќе си ја продолжат таа нивна прекината љубов,после тоа нема да му кажеш во лице i dont give a fuck но имаше милион девојки ама мене баш твојата ми беше интересна

А што ако пример ти си одел со некоја и си раскинал, другар ти не смее да оди со неа? Таа е обележана како забрането овошје за него? Ако твојата врска пропаднала што има да ти пречи што другар ти иде со неа, стварно не разбирам.
Ми велиш прашање на време е кога ќе продолжат а? Ако на некоја бивша сеуште и` значиш и гледа дека ти значи сигурно нема ни самата да си дозволи да оди со другар ти туку ќе го одбие.

• Ми се допаѓа
Реакции: Avona Vi and 048

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
А што ако пример ти си одел со некоја и си раскинал, другар ти не смее да оди со неа? Таа е обележана како забрането овошје за него? Ако твојата врска пропаднала што има да ти пречи што другар ти иде со неа, стварно не разбирам.
Ми велиш прашање на време е кога ќе продолжат а? Ако на некоја бивша сеуште и` значиш и гледа дека ти значи сигурно нема ни самата да си дозволи да оди со другар ти туку ќе го одбие.
Да има вистина во последните зборови ама има наводно другари што играат на картата "искористи ја во слабоста и кога и е најтешко"
Сепак ако ти бил другар и ти значел не смееш да играш без да прашаш зашто мое мислење е дека двајца другари се искарале или за девојка или за пари според мене најчестите кавги.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да има вистина во последните зборови ама има наводно другари што играат на картата "искористи ја во слабоста и кога и е најтешко"
Сепак ако ти бил другар и ти значел не смееш да играш без да прашаш зашто мое мислење е дека двајца другари се искарале или за девојка или за пари според мене најчестите кавги.
Јас не знам за тебе, но моиве другари слободно можат да одат со која било од моите бивши. А и јас нема да имам никаква грижа на совест ако одам со некоја нивна бивша. Едноставно е, било и поминало.
Имав ситуација кога една моја бивша пред мене му се пушташе на еден другар и мислеше дека ќе ме направи љубоморен. Јас му кажав на другар ми дека слободно може да оди со неа, не ми пречи воопшто, но другар ми ја батали затоа што мислеше дека сака да не` раскара. И сега ми се случува истото, само со друг другар и друга бивша. Бившата моја му пишала на другар ми нешто демек да се виделе едно-друго и овој веднаш ми кажува што сакала. И што сега, јас да му кажам дека ми е гајле за неа и да не оди со неа? Не, јас немам веќе ништо со неа и тој може да оди слободно без да чувствува некаква грижа. Сепак и овој другар ја остави мојата бивша и не отиде со неа.