Бивш/а на другар/ка

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
Што ако со тек на време се појават чувства меѓу вас и бившиот/та на ваш/а другар/ка, би поминале ли преку фактот што тој некогаш бил со некој кој вам ви е толку близок или ке чувствувате грижа на совест и нема да се осмелите да влезете во таква врска?
А што ако ваш/а другар/ка почне врска со вашиот поранешен партнер?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Грижа на совест не ме јаде, така да гајле ми е ако му била бивша на некој мој другар. Но со оглед на фактот што јас имам многу поразличен вкус од моето друштво, не верувам дека некогаш ќе ми се случи. А ако другар ми почне врска со моја бивша гајле ми е. Јас сум завршил со нејзе и немам причина за да се лутам, тој нека си прави што знае со нејзе. Речиси сите бивши не ми се ни пријателки, па така да исто ко да иде со некоја која прв пат ја гледам.

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
Не би си дозволила ни да ми се засвиѓа, а не па да започнам врска со него :sram

Badass

Истакнат Член
16 февруари 2012
63
87
333
27
Тоа никогаш нема да го разберам и нема да ми биде сфатливо.
Од една страна,го сметам како лицемерие и предавство,а од друга страна пак сметам дека не сме доволно компетентни како суштевства да ги игнорираме или да ги убиеме чувствата кон некој што искрено го сакаме. Можеби за одреден период психички можеме да се убедуваме дека таа љубов не е на прав пат,но против чувства не се може. :)
А исто така сметам и дека неможеме да ги контролираме чувствата и да одлучуваме во кого да се заљубиме а во кого не.

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Што ако другарката започне нешто со бившиот.. нема да се лутам, сепак е бивши.. тоа е појава која не може да се контролира, а и би немала право да се лутам. ако и двајцата се свиѓат која сум јас да ги спречам да бидат во врска? можда малку ќе е чудно, али тоа е...
никогаш не викај никогаш оти не се знае шо не чека. можеби ќе речете нема шанси да дозволам такво нешто, а замисли да ти се случи на тебе. како би се чувствувал? знаеш дека се сакаш со некој ама не сте у врска поради трета особа која не може да си дозволе да продолже напред. бивши е. крај.. кој шо сака тоа ќе праве. нема лутиш....

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Баш сеа брзо бев во дилема и ваква ситуација..и на крај си одлучив дека пријателот ми е поважен од неговата бивша а и глупа ситуација ке беше за сите страни...така да мислам дека е подобро да не се плетка со бивши од другар...као прво не и ги знам мотивите и дали е искрена пошто има многу забегани на овој свет..

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and ema09