Дали сами малолетници треба да летуваат?

Snape

Истакнат Член
14 февруари 2012
285
401
63
29
Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry
Дали мислите дека е добра идеа, а исто така дали е и сигурно да се тргне на пат без наполнети 18 години и тоа без родители само со друштво?

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
Не е лоша идеа ако малолетниците се добро воспитани и ако родителите се сигурни дека нема да напраат никаква глупост. И јас одев со друштво сама на одмор пред да наполнам 18, али си бев мирна, цела екипа си бевме мирни. Освен седење до 6 сабајле и играње карти не праевме ништо друго, ниту се пијанчевме, ниту одевме „по љубов„ као шо праат денешниве тинејџери.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Па зависи какво е детето. Ако е мирно, и доколку родителот е сигурен дека може да го пушти сам, тогаш е 0к. Но јас да сум родител, па било какво да ми е детето не би го пуштил надвор од државата. Едно е во Македонија да е, а друго е во Бугарија, Грција....Недај боже да му се случи нешто, кај ќе стигнеш до него толку брзо. А Охрид и Дојран ете каде се.

smeker

Староседелец
9 март 2012
768
979
1,103
Скопје
Ако детето е добро воспитано и родителот е сигурен во него тогаш слободно нека оди на одмор.

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Јас сум за но само ако е добро воспитано и мирни и знае каде му е местото...Но исто така е многу важно и друштвото...Треба да знае со кого оди и дали тие деца се сигурни ,некои со кои се дружи повеќе време итн... :)

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
па искрено сега и малолетнициве се понашаат како големи.се не толерантни...викаат,урлаат... и мислите дека нема родителите да ги пуштат?????

Podem

Староседелец
15 февруари 2012
363
356
1,063
300.000.000 BC
Па зависи какво е детето. Ако е мирно, и доколку родителот е сигурен дека може да го пушти сам, тогаш е 0к. Но јас да сум родител, па било какво да ми е детето не би го пуштил надвор од државата. Едно е во Македонија да е, а друго е во Бугарија, Грција....Недај боже да му се случи нешто, кај ќе стигнеш до него толку брзо. А Охрид и Дојран ете каде се.

Не би сакал да го најдиш на насловна на youjizz :)))

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Зависи и од малолетникот и од родителот. Ако детето е добро воспитано, зошто да не. Ако родителот има доверба во него, зошто да не.
Годините не се мерило, има еден куп полнолетни кои се однесуваат „малолетно“....

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Зависи од детето. ако е некое кое не е добро воспитано и лошо се понаша дома (у родниот град), за на одмор да не думаме какво ќе биде.. исто и од друштвото зависи.
ако е добро воспитано знае шо е добро однесување, а шо не и знае како треба да се однесува...

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum