Собиранки.... (договарање - тука)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Сите некако сакаме, но никој не се нафаќа посериозно да организира.
Едно време имавме елан, се договаравме ако не по 10, тогаш по 4-5 души некаде, но дојдоа времиња кога тој елан се има потрошено. Кој со (недоволно) слободно време, кој со моментно оттуѓување од форумот, се разидовме, признајте си вака. Имаше добри шанси собирите да се зачестат при крајот на летото, но мислам дека поради одреден сплет на околности тоа не успеа да се изреализира. Како што @Electra убаво кажа некаде во друга тема, виртуелно премногу се заситивме едни од други. А во real-time собирите сепак не е баш така, постои шанса секогаш да се зачестат ако го тргнеме оној „страв“ дека виртуелното може многу да влијае во средбите tete-a-tete. У принцип, јас сум поминувал поубаво во 80% од собирите, така да мојот гарант е дека истите секогаш може да отидат во некој подобар левел на комуникација од едно обично скролање (post&reply).
Не мора често, но еднаш во 3 месеци една официјална добро би дошло. И сега барем не е толкав проблем на некому да не му одговара, сепак сме помала бројка во моментот, така да полесно би се договориле на повеќето да ни одговара за време и место.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па би било убаво да се договориме,4-5 луѓе сигурно ќе има еве да се каже тука конкретно без да се лигавиме,кога би било најдобро да се направи некоја седенка,нека кажат еве и другите,а локацијата е најмал проблем...
@Saladin @Ita @Electra @Beauty&Beast @malo @incognito @Abraxas @Umpurance @Solstice и други ако постои желба може да се договориме

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and Saladin

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
А во живо си правите лице или тоа само тука ? Да бидеме реални до сега на собиранка сум била само затоа што некој требало да си реши измислен и непостоеки проблем со мене. Таков проблем имало само кај нив, зошто премногу обрнувале внимание на некои глупости кои се пишувале тука, не од мене ама од некој друг. Па не знам тоа како се поврзало со мене. Како и да е, собиранките се за правење лице.
Од секогаш ми биле одвратни луѓето кои сакале да се во добри односи со секој и глумат лудило со нивната добрина ( малце ретардирано). Од кога ми беше кажана причината и заклучокот за овој претходниот проблем решив да не ја отворам вратата на нови познанства.
Многу луѓе ти посакуваат лоши работи, ама ако си лицимерен и пиеш кафе со нив добро е или не си како што треба ?! Лошо е да се најде човек во таква ситуација. :zelen(star)

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Па би било убаво да се договориме,4-5 луѓе сигурно ќе има еве да се каже тука конкретно без да се лигавиме,кога би било најдобро да се направи некоја седенка,нека кажат еве и другите,а локацијата е најмал проблем...
@Saladin @Ita @Electra @Beauty&Beast @malo @incognito @Abraxas @Umpurance @Solstice и други ако постои желба може да се договориме
Со времето сум малку зезнат, за која смена сум неделата дознавам тек во саботите. Оваа недела сум 2ра па тешко дека ќе можам, а за следната не можам да ветам. По некоја логика треба да сум прва.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno