Не разбирам како станувам слепа и кои работи ми копаат гроб?@JaMi ,не се работи за тоа да се нервираш за се и сешто.Мене твојот начин да го гледаш животот цело време кон позитивни ствари ми е многу парадоксален,така само стануваш слепа и не можеш да забележиш некои работи кои те гледаат во очи и полека ти копаат гроб (тука спаѓаат главно самите луѓе,како подмолни суштества) не сите,ама добар процент-да!Тука не дискутирам да те приморам нешто дека мораш да размислуваш како што правам јас,но би ми било мило ако си го смениш твојот став,еден ден ќе бидеш повредена до болка,изненадно,без никој да ти каже еј пази ова и ова ќе ти се случи ама ако ќе си истрпиш.Треба да се стремиш кон тоа некои работи кои не сакаш да ти се случат да ги предвидиш,реализираш и ако можеш да ги спречиш!![]()
Не знам како да ви го доловам поинаку моето мислење за позитивните мисли.
Еве да ти дадам пример само еден ,колку само негативните мисли го рушат здравјето,колку млади лица се западнати во депресија поради тоа.
Кога имаме негативни ставови и мисли,гледаме кон еден ѕид а притоа не согледуваме дека има излез на лево и десно од ѕидот.