^ Абе реално така е, теоретски лесно е да речеш секогаш може да се соберат сите, ама во пракса е многу потешко. Секогаш некој има обврски, а Новата се баш оние неколку мирни денови каде можеш да се одмориш, да се ставиш на рестарт. Јас годинава не стигнав да сум дома со моите, не си свесна колку ми беше тешко. Низ текот на годината
речиси невозможно е да се собере цела фамилија на куп. Не знам, мене баш тие денови ми го бојат сивилото, има нешто во тие 3/4 дена, онака малку одмораш од секојдневието, затоа што реално од утре пак главата сите ќе не боли. Знам дека можеби ти не живееш така, ама во глобала од утре се почнува одново со турбо живот. Не знам што има толку страшно, ете некои денови да ти се помили од другите, баш заради таа смиреност што ја носат.
Јас уживам во атмосферата што баш Саладин ја опиша, онака милите луѓе на куп. Јес да отекуваат некои на фејсбук, порадо гледаат за слики да се наместат отколку да си уживаат во моментот, ама реално ни тоа не ми смета, порадо маса со паричка ќе гледам на фејс, отколку отекување оти Груевски или Заев најјаки биле. Не патам за внимание толку, не објавувам никогаш слики од трпезата, повеќе ми е за атмосферата таму, отколку да се изнасликам, али пак ќе речам, ако некој сака, негово право. Порано мрчев демек оток се, ама има многу побезвеза работи што секојдневно се постираат на фејсбук. Сеа едноставно скролам и не ме ни интересира кој каква маса имал.
А за ова со месово, мораш да сфатиш дека како што тебе ти е мерак да не јадеш месо туку овошје и зеленчук, така не некои им е мерак да си се нагостат со месо за тие денови. Кеф им е на душата. И тоа треба да е доволно. Како што мене ми е океј тоа што тебе ништо не ти значи тој датум и радо би го поминала со јаболко, така тебе треба да ти биде океј дека мене ете во тие два три дена мерак ми е убаво да се нагостам. Јас сфаќам дека сакаш да се сите вегетаријанци, ама едноставно некои луѓе си сакаат да си јадат месо. Јас сум една од нив, and I am not going to apologize. Personal choice