Сакам да кажам/Сакам да прашам

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
како на 4:26 беше звукот мислам, на тој некни , барем кај нас како звучеше :)
и ете слушајте се нанет како звучи, не мора во живо (shake)

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Само еднаш во животот сум осетила земјотрес, пред осум години мислам дека беше. Си гледав филм на ТВ, си мислев главата ме боли и за неколку секунди престана. После една минута слушнав како испаничено пиштат на улица. Ме викаа да излезам ама останав да гледам. Ниту задрма повторно ниту ништо.
Не се бега од тоа, кај ќе одиш ? Што ако излезеш надвор ?
Сега не се погодив да сум во СК ама сигурно немаше да излезам надвор. Не сум паничар, ниту па осеќам, освен ако е појак земјотрес.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Е ова лезбејкиве се царска раја .. Комотно можеш да си ладиш таквото со нив а тие мртви ладни да се занесат.. :giggle:gjavol

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Како може да не слушате звук за време на земјотрес? Прво што доаѓа е звукот и потоа земјотресот, ко авион да ти слетува во двор.
Па имало уште два во девет вечерта, ама јас не ги осетив. Баш пошто е природа и не може да се предвиди треба да сте спреми и на полошо, за ако случајно се случи да не паничите. Земјотресот нема толку да ве повреди колку паниката што си ја создавате. Срцев удар може да добиете за една минута тресење.
Или уште тресе, а луѓето од паника трчаат кон скалите да излезат, а тие први паѓаат. Или има и такви што и од балкон рипаат, ај тие што се на приземје или први спрат лесно ќе поминат ама тие од повисоко за да се спасат од земјотрес ќе се утепаат бе.
А тие што те читаат како викаш дека ќе има појак земјотрес и испаничат додека читаат? Јас ти викав за пишувањето дека не чини така, а не за тие што бегаат по скали. И плус ако не дај боже дојде до рушење, под маса да не ќе седиш? Или под врата? Не те спасува ништо тогаш, посебно ако си на повисок кат.
плус на столче поубаво се осеќа. :)
Качи се во старо комбе и вози се до Струмица ако ти е за осетот, ќе се изнатресеш во комбето. :)

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Море ние што сме далеку си се смееме туку нив под кожа да не им си :ladno:eek
Ќе помини ајде доста беше! Претеризам ова, нз за другите градови ама тука конечно сонце изгреа нека биди знак за подобар ден и подобро утре ! :D