Сакам да кажам/Сакам да прашам

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Многу паника не е на арно. :)
Ама и многу зафркавање не е на арно. Сепак природа си е природа, не можеш да ја предвидиш, а луѓето се паничари и во тешки моменти веруваат на се и сешто. Гледам и по твитерон, се некои такви досетки пишуваат и "проверени информации", дојави ау. Може да се има дојава за некоја утакмица, за природа не може и нема шала со тоа. Посебно не кога народот е сеуште во шок. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and existence

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Беше језиво како и да е , флаши се нишаат и како што станав од ком излагам во ходник ,а надворешната отворена и гледам надвор,а цела зграда се љуља лол , момент беше тоа ,а не секојдневен и не за потценување ...

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Ама и многу зафркавање не е на арно. Сепак природа си е природа, не можеш да ја предвидиш, а луѓето се паничари и во тешки моменти веруваат на се и сешто. Гледам и по твитерон, се некои такви досетки пишуваат и "проверени информации", дојави ау. Може да се има дојава за некоја утакмица, за природа не може и нема шала со тоа. Посебно не кога народот е сеуште во шок. :)
Па имало уште два во девет вечерта, ама јас не ги осетив. Баш пошто е природа и не може да се предвиди треба да сте спреми и на полошо, за ако случајно се случи да не паничите. Земјотресот нема толку да ве повреди колку паниката што си ја создавате. Срцев удар може да добиете за една минута тресење.
Или уште тресе, а луѓето од паника трчаат кон скалите да излезат, а тие први паѓаат. Или има и такви што и од балкон рипаат, ај тие што се на приземје или први спрат лесно ќе поминат ама тие од повисоко за да се спасат од земјотрес ќе се утепаат бе.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Абе јас отворам фрижидер и гледам пудингот се тресе како луд , му викам алоо не се треси не дојдов по тебе дојдов јогурт да земам :p:kafe

• Ми се допаѓа

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Слушнав во Сити Мол настанала паника, па ќерка на пријателка на пријателка ((talk)) се онесвестила...Паниките се најопасни.

• Ми се допаѓа

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
Сакам да кажам и да е од бога доста е, па мајкуму стара веке 2 дена не дрзи под стрес, или нека не среди по кратка постапка или нека не не мачи. Јас во моиве скромен број години не паметам вакво нешто, толку долго да се тресела земјава. Сега па уште и грми....