Ќути не прашувај, веќе два дена мира немаме, душа ни излезе бегајки. А вие од другиве градови го осеќате или само ние ја имаме таа привилегија?Како сте вие во СК шо живеете? Кај 20ч пак имало посилен земјотрес :/
Ќути не прашувај, веќе два дена мира немаме, душа ни излезе бегајки. А вие од другиве градови го осеќате или само ние ја имаме таа привилегија?Како сте вие во СК шо живеете? Кај 20ч пак имало посилен земјотрес :/
Само проблемот е што никој не знае до кога ова ќе трае тоа е најголемата мака на лугето. Искрено јас сум многу исплашена вакво нешто до сега немам доживеано.Само во Скопје се осеќаат овие земјотреси, може и во околните села. Другите градови не верувам да осетиле, освен тој вчера нели. Повторно сите надвор ќе спијат, аман веќе.
Само проблемот е што никој не знае до кога ова ќе трае тоа е најголемата мака на лугето. Искрено јас сум многу исплашена вакво нешто до сега немам доживеано.
Ти благодарам за убавите и утешиелни зборови и мило ми е што не сме единствен случај што волку долго тресе. Искрено многу сум исплашена, земјотреси сум доживеала ама не волку многу.Пред 5-6год. во југоисточниот дел на Македонија,поточно во срумичко,валандовско, гевгелискиот регион, точно на св. Кирил,се случи слична непригода,како оваа сега во Скопје.
Највеќе се осети и насрада дојранскиот регион,со куќи срушени и многу други градби разрушени и испукани ѕидови.Многу добро знам дека макединските сеизмолози,тогаш кажуваа дека подобро било,и ПОнеопасно,кога почесто тресе,отколку еднаш,но многу силно.Така и се случи.
Секогаш кога еднаш задрмува силно,тогаш е нај немилосрдно тоа тектонско придвижување и знае да сруши се пред себе!
За месец дена доживеавме 630 тресења од земјотрес,и сите бевме вознемирени и сите спиевме на примитивни места,во шатори,автомобили и др,но полека,полека,начисто престанаа тие вознемирувачки тресења.
Затоа ви посакувам подобар мир и самодоверба,верувајте дека нема да се случи ништо повеќе од тоа,што најмногу ви се случило.Нема што да се плашите,природната појава не се предвидува,затоа немора да се верува во тоа дека,имало најава на некоја телевизија,дека повторно ќе се случил посилен земјотрес и тн,итн.(нема врска со реалноста)
Верувајте дека се ќе се заврши во најдобар ред,и се ќе си дојде на свое, без последици.Поздрав
Само јас сум будала шо не се замара и не се стресува до толку ?Ќути не прашувај, веќе два дена мира немаме, душа ни излезе бегајки. А вие од другиве градови го осеќате или само ние ја имаме таа привилегија?
А како можеш да останеш смирен на такво нешто?Само јас сум будала шо не се замара и не се стресува до толку ?
Не знам, едноставно можам. Почна да си тресе, фино лепо си станав и си застанав пред врата на прагот, чекав да престане. Престана и пак си седнав. На седми кат сум BTW.А како можеш да останеш смирен на такво нешто?