Сакам да кажам/Сакам да прашам

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Си одам до продавница и на враќање едно девојче претрчува улицата. Таткото, претпоставувам дека беше таткото ако е океј ако не е тогаш дупло поголема штета, почна да и се дере и да ја мава со клоци и тупаници. Двајца стародии, верувајте имам голема почит кон постари освен оние кои што плукат по чаршија и некои кретени налик овие, почнаа да се дерат: Стегни и уште една! Стегни и уште една! А овој како тоа да му даде подршка она, уште толку почна да мава на кутрото девојче кое одвај дали имаше пет или шест годинки и жалничко плачеше и молеше да ја пушти. Верувајте глетката беше страшна. Сакав да се вмешам, да кажам нешто, да го засрамам ама останав онака вчудовиден. Како да бев во некоја арена со гладијатори, стародиите му даваат подршка да го докрајче кревкото суштество. Само го видов лицето колку злоба и гнев имаше во него, целото црвено. Мислам дека вечер ќе имам кошмари.
Океј сфаќам, некогаш не се разбира дете со зборови и треба малку да го удриш. Разбирам да го подудриш малку за да сфати дека тоа што прави не е во ред, ама толку многу тепање за нешто што, искрено јас мислам дека девојчето беше свесно дека не иде кола и затоа претрча. На пример, кај мене братучедот кој има единаесет години, кога поминуваме улица штом виде дека не иде кола претрчува зошто претпоставувам дека во неговото главче смета дека трчањето е подобро и посигурно отколку полека да си оде зошто може да налета некоја кола.
Дефинитивно секој не може да биде родител.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Здраво, јас сум нов на форумов. :zelen
Не се сменил форумов многу, а што се смени? Ништо посебно, освен тоа што Ливерпул сеуште нема трофеј :mad: ама па има финале после долго време, една Истанбулска утакмица ни приредија. :frantic
Друго што? Хм, па ете започна една револуција која на добро ќе заврши. Британија гледам денес си фатила патот кон дното. Ние овде се надевам не.
Кај мене ново? Многу, ај друг пат.
Поздрав до сите. :)

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Да прашам ако некој има претстава..
Пред 2-3 дена брат ми голтна монета од 1 денар.. Добро отидоа во Скопје ја спуштија во желудникот и сега таму стои.
Му забранија чорби, супи и течности. Мора да јаде само пржени компири, варен ѓеврек, кифлички, соленки чипс..
Ок.. Деновиве векови ни се сторија чекајќи го да ја исфрли монетата преку измет..
Детево не сум навикната онакво да го гледам да лежи .. мака му е а обично е хиперактивно нон стоп трча нешто игра се занимава.. сеа за се му е мака.. страв ми е на ова жешко дане му падне имунитетот а како што е слабо коска и кожа на него..

Ок .. Ако недај Боже во рок од две недели (докторите му дале рок и ако не ја исфрли да се врати во Скопје)не ја исфрли како ќе ја извадат тие, што ќе му прават??
И уште нешто, јасно е дека е страно тело во орг и местото не му е тука, може ли да му наштети со текот на престојот??

Сега навистина сакам да го знам одговорот на прашањава зош ќе си се мрднам од умот ако не дознаам..
Фала :*

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Mnogo Bitno абе биди маж пиши или крени на телефон, што се криеш како п***а некоја, не ми е јасно, не сум јас мало дете, сфаќам дека не сакаш со мене, ама кажи бе дете. Исти финти друг пат кај различни женски немој. Уште на почеток сфатив дека не сакаш ништо со мене, не сум глупава јас, ама не си океј ти. Си имаш сериозни проблеми, се надевам ќе си ги решиш. Толку од мене на овој форум
Ти девојко мозок имаш ли? Извини вака ама си читам што сум пропуштил и гледам што ти се случило и со кого, па да си прашам, пред да направиш такво нешто дали мислиш?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Altaïr кој си ти мене да ми солиш памет ? Не знаеш ни пола од приказната, ама важно да напишеш нешто мм ?
Доволно е да видам од кого се жалиш. Автоматски смеам да солам памет, не само јас, сите.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and Lady*

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Па кажи директно што имаш да кажиш за Много Битно, не знам што вртиш од околу. Можеш и во лп

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
А како така даваш мислење за некој што не го знаеш, или чекај бе сите од тука заедно кафе пиете ?