Не и спремиле уште таков текст.Може ли твоето мислење да ни го кажеш зошто црквите се празни?
Не и спремиле уште таков текст.Може ли твоето мислење да ни го кажеш зошто црквите се празни?
А како ќе знаеме дека баш вашиов концепт за Бог е вистинскиот а другите мамеле? Со што библискиот морал е подобар од останатите морални стандарди? Ако хомосексуалноста е нешто погрешно и зло, зошто ја има секаде во природата а не само кај луѓето? Зошто Бог со својата сезнајност не ја предвидел хомосексуалноста како нешто погрешно и не ја спречил со својата семоќност? Ако војните се по вина на луѓето, зошто во библијата Бог многу пати повикува на војна, бара убивање на цели градови, на жени, деца, добиток?Еве го моето мисленје Религиозните водачи на христијанскиот свет ги мамат своите стада. Тие водачи тврдат дека му служат на Бог, но всушност, повеќето од нив ги унапредуваат боговите на овој свет — национализмот, милитаризмот, богатството и истакнатите поединци — а да не зборуваме за тоа дека поучуваат пагански доктрини.
Од едно место во друго, религиите на христијанскиот свет се вмешани во војни и во цивилни борби кои се карактеризираат со етничко чистење и со други ужаси. Освен тоа, наместо да заземат став за библиски темелениот морал, многу цркви или замижуваат пред неморалните практики, како што се блуд и хомосексуалност, или активно ги поддржуваат. Како резултат на тоа отфрлање на библиските мерила, стадата на христијанскиот свет се како оние мажи за кои зборувал древниот псалмист: „Не сфаќаат ниту разбираат, одат во темнина“ (Псалм 82:5).
Абе не ми е јасно зошто толку го оправдуваш педерлукот...ајде разбирам дека секој има право да живее по своја воља (Телемитското сфаќање, и мене ми се допаѓа ама во животот неможеш баш така да функцинираш)...абе недај боже да имам деца педери, куршум у чело или јас на прво дрво че се обесам!!А како ќе знаеме дека баш вашиов концепт за Бог е вистинскиот а другите мамеле? Со што библискиот морал е подобар од останатите морални стандарди? Ако хомосексуалноста е нешто погрешно и зло, зошто ја има секаде во природата а не само кај луѓето? Зошто Бог со својата сезнајност не ја предвидел хомосексуалноста како нешто погрешно и не ја спречил со својата семоќност? Ако војните се по вина на луѓето, зошто во библијата Бог многу пати повикува на војна, бара убивање на цели градови, на жени, деца, добиток?
И ако Бог е единствениот креатор и нема друг освен него, тогаш од кого ќе биде тоа што тој ќе го прогласи за зло, погрешно, непотребно?
Тоа така викаш...Абе не ми е јасно зошто толку го оправдуваш педерлукот...ајде разбирам дека секој има право да живее по своја воља (Телемитското сфаќање, и мене ми се допаѓа ама во животот неможеш баш така да функцинираш)...абе недај боже да имам деца педери, куршум у чело или јас на прво дрво че се обесам!!
Ајдеееееее..сега пак околината била ограниченаТоа така викаш...
А кога би ги имала, секако ќе најдеш начин да ги заштитиш од ограничената околина.
Мал офтопик: Дали ќе абортираш ако знаеш дека детето ти е геј?Ајдеееееее..сега пак околината била ограничена
Сигурно е дека устата пења ќе ми фаќа од секојдневно 24 часа трубење дека тоа не е нормално и дека сакам внуци да чувам и снаа да имам а не пак..ууууууу..не дај Боже
Мал офтопик: Дали ќе абортираш ако знаеш дека детето ти е геј?