Трик прашање беше. Ама уште не добив одговор
Трик прашање беше. Ама уште не добив одговор
Да!!! (какви трикови имаш човече)....такво нешто нема никад наукава да успее да дознае, на нероден Петко какви ќе му бидат секс.афинитетиТрик прашање беше. Ама уште не добив одговор
Мене пак не ми е јасно како може некој за вистина да го смета само тоа што нему лично му одговара. Не е никакво оправдување, факт е. Хомосексуалноста ја има и кај многу други животински видови, не само кај луѓето. А ако нешто што е дел од природата не е природно, тогаш што е природно?Абе не ми е јасно зошто толку го оправдуваш педерлукот...ајде разбирам дека секој има право да живее по своја воља (Телемитското сфаќање, и мене ми се допаѓа ама во животот неможеш баш така да функцинираш)...абе недај боже да имам деца педери, куршум у чело или јас на прво дрво че се обесам!!
Себична нека бидам ама педери, наркомани, коцкари, лезбејќи, алкохоличари, педофили, манијаци....несакам...на аб.директ.Мене пак не мине јасно како може некој за вистина да го смета само тоа што нему лично му одговара. Не е никакво оправдување, факт е. Хомосексуалноста ја има и кај многу други животински видови, не само кај луѓето. А ако нешто што е дел од природата не е природно, тогаш што е природно?
Друга работа. Да кажеш дека е подобро куршум у чело или бесилка одколку децата да ти биле хомосексуалци е крајно ограничено размислување. Љубовта значи да ја прифатиш личноста каква што е, а не да ја примораш да биде таква како што ти си замислила. Има безброј примери каде родители им наметнувале со сила на своите деца да учат за лекари, правници и слично, за на крај истите тие деца да завршат со работа и со живот што не ги сакаат и поради кој ќе се чуствуваат нереализирано, искомплексирано па дури и депресивно. Сакајќи да им помогнат со тоа што ќе ги примораат да бидат онакви какви што тие замислиле, ги спречуваат да бидат тоа што се, правејќи ги несреќни. Тоа е себичност а не љубов.
Ти можеш да несакаш, но тоа не ти дава за право да дискриминираш никого, ниту да го спречиш да биде тоа што е. Дури ни кога станува збор за твое дете.Себична нека бидам ама педери, наркомани, коцкари, лезбејќи, алкохоличари, педофили, манијаци....несакам...на аб.директ.
Зашто ова зборче „дури“ тука седи? Треба да стои „особено“.Ти можеш да несакаш, но тоа не ти дава за право да дискриминираш никого, ниту да го спречиш да биде тоа што е. Дури ни кога станува збор за твое дете.
Затоа што не се замарам премногу со правопис и граматика. Што ако пишував на дијалект? Не сме на екстерно.Зашто ова зборче „дури“ тука седи? Треба да стои „особено“.
Какво би ти било чувството доколку тебе ти се случи тоа,да имаш таков син?Ти можеш да несакаш, но тоа не ти дава за право да дискриминираш никого, ниту да го спречиш да биде тоа што е. Дури ни кога станува збор за твое дете.
Мене најбитно ми е моето дете да биде среќно, се друго е небитно. Ако јас му забранам да биде тоа што е, затоа што јас не се пронаоѓам во неговата ориентација, тогаш тоа би значело дека ми се поважни моите чуства одколку неговата среќа, а тоа не е љубов, тоа е себичност и посесивност.Какво би ти било чувството доколку тебе ти се случи тоа,да имаш таков син?
Иначе во право си дека нема да ни даде за право за дискриминација,но сепак филингот е апсолутно друг.