Религијата умира?

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Трик прашање беше. Ама уште не добив одговор :zelen
Да!!! (какви трикови имаш човече)....такво нешто нема никад наукава да успее да дознае, на нероден Петко какви ќе му бидат секс.афинитети:rofl

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Абе не ми е јасно зошто толку го оправдуваш педерлукот...ајде разбирам дека секој има право да живее по своја воља (Телемитското сфаќање, и мене ми се допаѓа ама во животот неможеш баш така да функцинираш)...абе недај боже да имам деца педери, куршум у чело или јас на прво дрво че се обесам!!
Мене пак не ми е јасно како може некој за вистина да го смета само тоа што нему лично му одговара. Не е никакво оправдување, факт е. Хомосексуалноста ја има и кај многу други животински видови, не само кај луѓето. А ако нешто што е дел од природата не е природно, тогаш што е природно?
Друга работа. Да кажеш дека е подобро куршум у чело или бесилка одколку децата да ти биле хомосексуалци е крајно ограничено размислување. Љубовта значи да ја прифатиш личноста каква што е, а не да ја примораш да биде таква како што ти си замислила. Има безброј примери каде родители им наметнувале со сила на своите деца да учат за лекари, правници и слично, за на крај истите тие деца да завршат со работа и со живот што не ги сакаат и поради кој ќе се чуствуваат нереализирано, искомплексирано па дури и депресивно. Сакајќи да им помогнат со тоа што ќе ги примораат да бидат онакви какви што тие замислиле, ги спречуваат да бидат тоа што се, правејќи ги несреќни. Тоа е себичност а не љубов.

Последна промена:

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Мене пак не мине јасно како може некој за вистина да го смета само тоа што нему лично му одговара. Не е никакво оправдување, факт е. Хомосексуалноста ја има и кај многу други животински видови, не само кај луѓето. А ако нешто што е дел од природата не е природно, тогаш што е природно?
Друга работа. Да кажеш дека е подобро куршум у чело или бесилка одколку децата да ти биле хомосексуалци е крајно ограничено размислување. Љубовта значи да ја прифатиш личноста каква што е, а не да ја примораш да биде таква како што ти си замислила. Има безброј примери каде родители им наметнувале со сила на своите деца да учат за лекари, правници и слично, за на крај истите тие деца да завршат со работа и со живот што не ги сакаат и поради кој ќе се чуствуваат нереализирано, искомплексирано па дури и депресивно. Сакајќи да им помогнат со тоа што ќе ги примораат да бидат онакви какви што тие замислиле, ги спречуваат да бидат тоа што се, правејќи ги несреќни. Тоа е себичност а не љубов.
Себична нека бидам ама педери, наркомани, коцкари, лезбејќи, алкохоличари, педофили, манијаци....несакам...на аб.директ.

• Ми се допаѓа
Реакции: corki and Falanga

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Себична нека бидам ама педери, наркомани, коцкари, лезбејќи, алкохоличари, педофили, манијаци....несакам...на аб.директ.
Ти можеш да несакаш, но тоа не ти дава за право да дискриминираш никого, ниту да го спречиш да биде тоа што е. Дури ни кога станува збор за твое дете.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Ти можеш да несакаш, но тоа не ти дава за право да дискриминираш никого, ниту да го спречиш да биде тоа што е. Дури ни кога станува збор за твое дете.
Зашто ова зборче „дури“ тука седи? Треба да стои „особено“. :zelen
Најинтересни ми се овие анти геј дискриминаторски постови од луѓе кои би опалиле по еден куршум у чело, дури и кога нивните деца би биле геј. А во реалноста ќе се први кои ќе му обезбедат на синчето најбезболно детство, спремни се да ишамараат друго дете оти малку го исмевало синчето.

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
Дур е малолетно ако го фатам дека е п***р маму ќе му ****. А ако е полнолетно тогаш пред очи нек не ми се појавува.

• Ми се допаѓа
Реакции: misterija

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Зашто ова зборче „дури“ тука седи? Треба да стои „особено“. :zelen
Затоа што не се замарам премногу со правопис и граматика. Што ако пишував на дијалект? Не сме на екстерно.

• Ми се допаѓа
Реакции: misterija and Falanga

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Вистина е дека никој не сака неговото дете да има исстранета определеност наречена п***р,но се случува и сите што го имат тоа доживеано,се носат со тоа,па дали им е мило и драго,или им иде да се убијат,е нивно.А јас кога би имал,уште еднаш маме би му ебал,и незнам што понатака:)..
Какво би ти било чувството доколку тебе ти се случи тоа,да имаш таков син?
Иначе во право си дека нема да ни даде за право за дискриминација,но сепак филингот е апсолутно друг.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: misterija

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Какво би ти било чувството доколку тебе ти се случи тоа,да имаш таков син?
Иначе во право си дека нема да ни даде за право за дискриминација,но сепак филингот е апсолутно друг.
Мене најбитно ми е моето дете да биде среќно, се друго е небитно. Ако јас му забранам да биде тоа што е, затоа што јас не се пронаоѓам во неговата ориентација, тогаш тоа би значело дека ми се поважни моите чуства одколку неговата среќа, а тоа не е љубов, тоа е себичност и посесивност.