Сакам да кажам/Сакам да прашам

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
7 кафиња за 8 саати....
tumblr_ncxy26LLhb1stpiybo2_500.png

• Ми се допаѓа
Реакции: Метаморф

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Јас да се надоврзам на муабетот за родилката... нереално ми е бе.
Башка што е клинички случај, али не ми е јасно како на 5-10 минутна пауза на граница, идеш до ВЦ, си го стискаш стомакот и излетува детето, го фрлаш и си тераш.... никакви болки, компликации, крварења, потреба од одмор. Едно е болка за добиено, друго е за пораѓај. Сепак за контракции се работи, се мерат интервали, интензитет, итн...
Па и другарките, нели демек две пред врата ја чекале? Не чуле никакви напони (освен ако не кења ко торнадо, па да навикнале на дерење), не чуле детски плач? Пошто нели детево као би преживеало да било родено под лекарски надзор? Веројатно бар 10ина секунди било живо, не знам...
Во што канта го фрлила? Оние пластичнине по граница, со хартија оставена од 1994та? За папочната како?
Мајке ми, за во ВЦ одење имаат повеќе проблеми луѓе, него ли оваа за пораѓај...
Не знам, викаат ја плукале по ФБ сосе слика, иако лично не сум начекала. Јас пре би да верувам дека е измислено... бар полесно е за сечие добро.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Дефинитивно за мене телефон со чепкало (тач) не е :D
Тато што е мајстор поќе чува од мене .. Туку дали некој знајт кај можам да најдам BlackBerry .??
Само да има здрав екран и здраватастатура друго не е битно..
И за цена ќе се договориме .
Фала однапред :)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Јас разбрав од луѓе што го познавале девојчето не била домаќинка...

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Lelej bre amante..
Toa sto go napravila e da ja fatis I da ja navris na kol nekoj podebel I pogolem ili da I ja klajs glata na truypce I da ja skinis..
Ama pa tolku tupenje breejj..
Jas ovde prv pat procitav za toa I eve vekje 4-5 dena samo istoto go citam... Doduse nema idr I sto, ama vekje otekovte