Критики за администрацијата

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Да, имаме да дадеме.
1. Сосема е во право Абраксас, честитање на верски празник со именување на членот,односно директно упатена честитка е ГОЛЕМА грешка на админите.
Да се етикетираат сите членови како да се припадници на една верска заедница е повеќе од навредливо, односно ја покажува вашата нестручност да водите еден форум каде треба да се почитува секој поединец (член) во однос на верска и етничка припадност.Да биде иронијата уште поголема сами носите правила и истите ги кршите, а за возврат нудите извинување.

2. Како второ би го прозвал модереаторот на пдф Религија,од кога е ставен на таа функција ниту еднаш не отворил тема или развил дикусија со што би го освежил пдф и би привлекол нови членови.Ако вака и на овој начин сметате дека ќе се зголеми бројноста на форумот тогаш сигурно имате погрешна престава за тоа што значи да се води еден форум.(нишај врата ,земај плата ):zelen

3. Ништо не работите, среќа сега што постирав повеќе црнобели револуционерни слики да се покажете на дело,според правила како се работи.Браво одлично сработено.
Време е да си дадете остаавки!
1. Неам одговор за ова, затоа што како атеист, најмалку ме допира.

2. Зошто очекувате од модераторот буквално се` да прави во врска со подфорумот кој го модерира? Ама буквално се`. Зошто ете не ја раздвижиш ти работата како член? Или лесно е од страна да се истура памет, а на дело некако сите сме исти, не? Кога критикуваш, почни прво од себе си. Секогаш. Ако имаш издржани аргументи за верски теми, слободно постирај, секако ќе се најде место за дискусија.

3. Тоа што и како работиме е најмалку твоја грижа. Демек сеа не` тестираш колку сме строги, кои ни` се границите на толерантност. Можеби и си во право, можеби треба да го стесниме малку обрачот. Но после да нема кукања дека сме биле строги, важи?

Или секогаш ќе бидеме под лупата на „незадвоволните револуционери“ само за да се тера еден те ист муабет наместо да си ја трошиме сите енергијата заедно барем еднаш форумов да го направиме квалитетно катче. Мислам, кога веќе критикувате дека немало квалитетни дискусии.

• Ми се допаѓа
Реакции: Falanga

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
1. Неам одговор за ова, затоа што како атеист, најмалку ме допира.

2. Зошто очекувате од модераторот буквално се` да прави во врска со подфорумот кој го модерира? Ама буквално се`. Зошто ете не ја раздвижиш ти работата како член? Или лесно е од страна да се истура памет, а на дело некако сите сме исти, не? Кога критикуваш, почни прво од себе си. Секогаш. Ако имаш издржани аргументи за верски теми, слободно постирај, секако ќе се најде место за дискусија.

3. Тоа што и како работиме е најмалку твоја грижа. Демек сеа не` тестираш колку сме строги, кои ни` се границите на толерантност. Можеби и си во право, можеби треба да го стесниме малку обрачот. Но после да нема кукања дека сме биле строги, важи?

Или секогаш ќе бидеме под лупата на „незадвоволните револуционери“ само за да се тера еден те ист муабет наместо да си ја трошиме сите енергијата заедно барем еднаш форумов да го направиме квалитетно катче. Мислам, кога веќе критикувате дека немало квалитетни дискусии.
1. Работиш за христијански форум? Не можеш да укапираш а?Форумот не треба да биде "чадор" на една верска догма за сите членови.Не ме интересира ти што си,туку преку тоа што ти го модерираш (форумот) фафоризираш една догма,наметнувајќи им верски празник на сите членови.А ти биди си атеист и понатаму.

2.Повели преброј ги темите што ги имам отворено и дискусии кој сум ги водел и спореди ги со нашиот модератор,бројчано.Барем една тема да отвореше,една.

3.Напротив,тоа е грижа на секој член,многу зависи од администрацијата, од колку членови ќе биде посетен форумот.
Не се работи за тоа како ќе ги спроведете правилата,тие се пишани и само треба да се следат(просто како грав),работата е колку можете да бидете креативни во водење на форумот.Вие за тоа од скала од 1 до 10, имате 1.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
1. Работиш за христијански форум? Не можеш да укапираш а?Форумот не треба да биде "чадор" на една верска догма за сите членови.Не ме интересира ти што си,туку преку тоа што ти го модерираш (форумот) фафоризираш една догма,наметнувајќи им верски празник на сите членови.А ти биди си атеист и понатаму.

2.Повели преброј ги темите што ги имам отворено и дискусии кој сум ги водел и спореди ги со нашиот модератор,бројчано.Барем една тема да отвореше,една.

3.Напротив,тоа е грижа на секој член,многу зависи од администрацијата, од колку членови ќе биде посетен форумот.
Не се работи за тоа како ќе ги спроведете правилата,тие се пишани и само треба да се следат(просто како грав),работата е колку можете да бидете креативни во водење на форумот.Вие за тоа од скала од 1 до 10, имате 1.
1. Пак ќе кажам, како атеист нималку не ме погодува тоа. Да можев да го модерирам тој дел, воопшто и немаше да ставам честитки.

2. Да не сакаш да бидеш модератор па затоа ти е криво? :zelen

3. Зошто тогаш не ги следиш правилата? Или треба нон стоп некого да потсетуваме? Строгоста по мене има и свој цех. И самиот знаеш на што алудирам. А ако се дозволува премногу, имаш теми кои се преполни со оф-топици.
Не можеш некому да му смениш интернет бон-тон ако самиот дошол тука со свои лични намери. Било какви да се. Единствено како член на администрација може некому да му го ускратиш тоа „право“. Го ставам во наводници намерно. Пошто едно е да имаш право кога аргументираш, друго е кога го злоупотребуваш своето право на егзистирање на форумот за да лечиш комплекси (ова не е упатено директно до тебе, општо зборам).
Како член секогаш може да придонесеш кон квалитетна дискусија. По мене, верските теми секогаш ќе бидат на удар на субјективност бидејќи таква е религиската ствар - многу осетлива. Но ако бидеш воздржан во коментарите, има големи шанси тој дел од форумот да процвета. Никогаш не очекувај модераторот да биде тој што треба да иницира. Почни ти. Па терај до онаму каде мислиш дека би вродило плод. Ние (барем јас) забележувам каде е ок дискусијата. Ако мислиш дека модераторот не чини во поглед на навреди и бришења на мислења, пријави. Секако ќе разгледам дали мислењето има некаква суштина или пак е пишано само за да провоцира додатни конфликти.

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
1.. Никогаш не очекувај модераторот да биде тој што треба да иницира..
Е баш тоа фали на форумов...модераторот во отсуство на нови мислења или тема, а во последниве месеци е тапа работата на тој дел и затоа имаме лаф моабети, да иницира тема ...а за што друго би дремел на форумов, не ми е јасно..само за да брише и дели казнени??

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
1. Пак ќе кажам, како атеист нималку не ме погодува тоа. Да можев да го модерирам тој дел, воопшто и немаше да ставам честитки.

2. Да не сакаш да бидеш модератор па затоа ти е криво? :zelen

3. Зошто тогаш не ги следиш правилата? Или треба нон стоп некого да потсетуваме? Строгоста по мене има и свој цех. И самиот знаеш на што алудирам. А ако се дозволува премногу, имаш теми кои се преполни со оф-топици.
Не можеш некому да му смениш интернет бон-тон ако самиот дошол тука со свои лични намери. Било какви да се. Единствено како член на администрација може некому да му го ускратиш тоа „право“. Го ставам во наводници намерно. Пошто едно е да имаш право кога аргументираш, друго е кога го злоупотребуваш своето право на егзистирање на форумот за да лечиш комплекси (ова не е упатено директно до тебе, општо зборам).
Како член секогаш може да придонесеш кон квалитетна дискусија. По мене, верските теми секогаш ќе бидат на удар на субјективност бидејќи таква е религиската ствар - многу осетлива. Но ако бидеш воздржан во коментарите, има големи шанси тој дел од форумот да процвета. Никогаш не очекувај модераторот да биде тој што треба да иницира. Почни ти. Па терај до онаму каде мислиш дека би вродило плод. Ние (барем јас) забележувам каде е ок дискусијата. Ако мислиш дека модераторот не чини во поглед на навреди и бришења на мислења, пријави. Секако ќе разгледам дали мислењето има некаква суштина или пак е пишано само за да провоцира додатни конфликти.
1.Зошто тогаш се дрзнуваш да одговарш за нешто за кое немаш ингеренции, ниту си вметнал било каква честитка?Остави нека одговорат тие кој се извинуваа.
Ти си атеист, па после админ.

2.Не,мистерија ќе биде мој предлог.

3.Збориш на памет, на мојот профил може да прочиташ колку казнени имам во период од кога сум регистриран.Не знам на што алудираш.
Јасно е дека постојат секаков тип на членови,токму затоа се правилата ,а и админи и модератори, но тоа не е само нивна работа да бидат џандари на форумот.
Нема да одиме во детали за тоа што преставуваат одредени пдф, за секој профил има по некој пдф, секој може да си пронајде катче каде ќе пишува и ќе дебатира, вие најмалку треба да правите психолошки профил за членовите,секогаш умерено и во рамките на културно однесување да им ставите до знаење на одредени членови за функционалноста на форумот.Помалку да употребувате зборови (лечење комплакси и сл.) не ви личи, секој е на свој начин убав, почитувајте го тоа.
Се согласувам дека и самите членови треба да развиват дискусии, но кога ќе видите дека малку затајува подфорумот вклучете се во разговорот,отворете нови теми,раздвижете ја мислата.
Зборот ми е , не е само ваша работа бришење мислења, опоменувања и стражарење на форумот, ако ви недостасува креативност остапете го местото на други.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
@alf
1. Давам само мислење/одговор. Не значи тоа дека ти контрам.
2. По кој позитивен критериум би ја ставил неа освен по често отворани нови теми?
3. а) Те погодуваат казнените поени? Оние од пред две години добиени? Или овие последниве 2 што ги доби затоа што почна да спамаш? После тоа се жалиш дека сме биле престроги. Одлучи се веќе за нешто. Или ќе браниш еден став а тоа е дека казнуваме, или дека не казнуваме.
б) Поумерени не сме ни биле. Освен во дадени ситуации што дадовме неколку опомени (јавно на теми) скоро и да не сме испратиле некого перманентно на „одмор“ (освен во одредени психолошки профили кои имаат голема историја за која не сите сте свесни овде). Дај бе Алф, погледај малку историја на форумот и кажи ми што точно те засега - да бидеш ловен буквално за секој оф топик или да имаш поголема слобода но форумот да ризикува од оф-топици и чет муабети во теми кои ете тебе многу ти се интересни.
в) Креативноста е „дозволена“ (малку грдо звучи) и како модератор, и како член. Слободно отварај теми во врска со религија, ако има шанса да се продискутира, истата ќе опстои. Ако се отера во старт со офтопици плус е со многу слаб вовед, нема причина, нели? Кому да отстапиме модераторство кога во последно време повеќе се докажува дека чет муабетите се застапени буквално секаде? Како јас можам да го отстапам моето место на ојле-дојле ако тој цело време спама по теми со чет муабети? Како може нему да му верувам дека ќе се трансформира во „примерен член“?
Е баш тоа фали на форумов...модераторот во отсуство на нови мислења или тема, а во последниве месеци е тапа работата на тој дел и затоа имаме лаф моабети, да иницира тема ...а за што друго би дремел на форумов, не ми е јасно..само за да брише и дели казнени??
Тапа е... А знаеш и самата зошто. Секогаш е лесно да се даде мислење од страна без да се проба да се учествува на ниво. А кога ќе се потенцира дека треба така да се учествува, секогаш се вади со мислење - „што да праам, таква сум“.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ако некој сака да се фати за нешто ќе си најде рачка секогаш. Ако сакате да водите инает и да се караме, повелете.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
@alf
1. Давам само мислење/одговор. Не значи тоа дека ти контрам.
2. По кој позитивен критериум би ја ставил неа освен по често отворани нови теми?
3. а) Те погодуваат казнените поени? Оние од пред две години добиени? Или овие последниве 2 што ги доби затоа што почна да спамаш? После тоа се жалиш дека сме биле престроги. Одлучи се веќе за нешто. Или ќе браниш еден став а тоа е дека казнуваме, или дека не казнуваме.
б) Поумерени не сме ни биле. Освен во дадени ситуации што дадовме неколку опомени (јавно на теми) скоро и да не сме испратиле некого перманентно на „одмор“ (освен во одредени психолошки профили кои имаат голема историја за која не сите сте свесни овде). Дај бе Алф, погледај малку историја на форумот и кажи ми што точно те засега - да бидеш ловен буквално за секој оф топик или да имаш поголема слобода но форумот да ризикува од оф-топици и чет муабети во теми кои ете тебе многу ти се интересни.
в) Креативноста е „дозволена“ (малку грдо звучи) и како модератор, и како член. Слободно отварај теми во врска со религија, ако има шанса да се продискутира, истата ќе опстои. Ако се отера во старт со офтопици плус е со многу слаб вовед, нема причина, нели? Кому да отстапиме модераторство кога во последно време повеќе се докажува дека чет муабетите се застапени буквално секаде? Како јас можам да го отстапам моето место на ојле-дојле ако тој цело време спама по теми со чет муабети? Како може нему да му верувам дека ќе се трансформира во „примерен член“?

Тапа е... А знаеш и самата зошто. Секогаш е лесно да се даде мислење од страна без да се проба да се учествува на ниво. А кога ќе се потенцира дека треба така да се учествува, секогаш се вади со мислење - „што да праам, таква сум“.[/QUOTE
Цел форум го превртев и замисли молимте, ненајдов ниедна квалитетна тема од тебе, квалитетна дискусија..отвори еднаш да видам што е за тебе квалитет!

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Ако некој сака да се фати за нешто ќе си најде рачка секогаш. Ако сакате да водите инает и да се караме, повелете.
Јас темава ја гледам како начин и место да се искаже критика во смисла да се подобри квалитетот и содржината на форумот...но како што гледам, критиката овде се дочекува како напад, навреда....како нешто на кое мора да дадете оправдување. Во тој случај не ви треба темава, подобро да ја затворите ако мислите дека критиките се напад на кој мора да најдете "оправдување".
Нормално, тоа незначи дека секоја критика од секој член треба да се прифати, но нема потреба од толку дигнат гард. Едноставно, ако сметате дека критиката може да го подобри форумот, одговорете на неа, во спротивно не се замарајте со истата.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Јас темава ја гледам како начин и место да се искаже критика во смисла да се подобри квалитетот и содржината на форумот...но како што гледам, критиката овде се дочекува како напад, навреда....како нешто на кое мора да дадете оправдување. Во тој случај не ви треба темава, подобро да ја затворите ако мислитемдека критиките се напад на кој мора да најдете "оправдување".
Нормално, тоа незначи дека секоја критиканод секој член треба да се прифати, но нема потреба од толку дигнат гард. Едноставно, ако сметате дека критиката може да го подобри форумот, одговорете ка неа, во спротивно не се замарајте со неа.
Ај вака, честитката беше најдобронамерно ставена за да честитаме на оние кои го слават празникот. Ако тоа некого навреди јас од име на тимот му се извинувам јавно.
Друго нешто, што е проблемот со модераторот? Ете ако сметате дека треба за нешто да има тема отворете, кој ви забранил такво нешто? Ако некој покаже доволно активност и заангажираност во некој подфорум можеби и ќе разгледаме да се постави тој член да го организира подфорумот.

Трето нешто, критикување како „Некреативни сте, неспособни и сл“ не е критика туку чисто истурање гнев и навредување. Пак ќе повторам, никој не забранил отварање теми. Модераторот не може да биде 24/7 на форум (исто како и @alf кој го „прозвал“ модераторот) и да одговори на секој еден повик инстантно.

Ако е околу честитката муабетот, ти кажав нема да биде повеќе персонализирана ако ви пречи толку.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and Struggler