Тоа што на светот има многу зла не значи дека не треба да се бориме против нив. Не е во ред да си правиме циркуси и забави за кои друѓи суштества плаќаат со својот живот, исто така не е во ред ниту деца да работат за бедни пари, но тоа не значи дека треба се да прифатиме, напротив, треба да си ги чукнеме малку главите и да почнеме да се освестуваме.Да ама ако се оди во крајности и во Кина ги малтретираат децата за бедни пари да работат да носиш некоја јакна која е 95 посто од Кина увезена.
Кокошките си несат јајца посекако е сеа форсирани или не не се замарам коа знам дека за празнициве и луѓе работат за профит на газдата па он претпоставувам совеста ќе си ја искупи со некоја црква која ќе биде со позлатена камбанарија.
Велигден и сите празници си се убави ако се празнуваат со цело срце вистински и искрено...се сложувам дека смртта на едно јагне нема на Бог да му значи ништо ама луѓето се такви па кога им годи се повикуваат на неговото име,нешто слично коа на Бадник се пие и пијанчи на огин...зашто?Во име господово се разбира.
Мене па ме радува што во ова лудило успеваат за овие два три големи празника да речат стоп дај малку да глумиме христијани па као се малку покротки и одмерни овие два дена
Што би рекол Игор Исаковски во една песна апропо муабетот
''сите беа наместено весели''
Не ми е јасно само како можат да колат јагниња во име на господ бог. Верници се тресат пред кртсови , не спуштаат рака од крстење кога ке видат црква, библиите ги чуваат повеке од очите а убиваат јагниња во божјо име. Нели е малку контрадикторно тоа што верниците повеке се поклонуваат на нешта кои што човек ги создал а убиваат божји креации во име на бога? Како тоа ги прави верници?
Е убаво рекол НАМЕСТЕНО весели, затоа што само лицемерие може да извира од толку неук и неосвестен народ, ништо друго.