Далечината, колку ли луѓе само раздели!?

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Дрска ли е далечината која во многу ситуации знае да не раздели од некој кој многу ни значи .
Што би сториле доколку би можеле да се соочиме со неа ?
Секојдневно те следи , секојдневно ти е во мислите и кога ке се запрашаме зошто сето тоа мора вака да биде ?!
Дали вие се имате најдено односно соочено со таа далечина која ве разделила од некој што ви значел многу ,дали љубов ,дали другарство или слично ??

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner and antonio

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Дрска ли е далечината која во многу ситуации знае да не раздели од некој кој многу ни значи .
Што би сториле доколку би можеле да се соочиме со неа ?
Секојдневно те следи , секојдневно ти е во мислите и кога ке се запрашаме зошто сето тоа мора вака да биде ?!
Дали вие се имате најдено односно соочено со таа далечина која ве разделила од некој што ви значел многу ,дали љубов ,дали другарство или слично ??
Дрска(интересен опис)била далечината во далечните времиња кога се чекало писмо или абер по неколку месеци а сега во ова денешно време со оваа технологија, далечината никогаш не била помала.
Од искуство да си кажам дека далечината во една љубовна врска е искуство што вреди да се проба...после една недела сфатив дека се било навика а не права љубов.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Да баш така , би се сожил дека технологијава ја намали доста таа далечина ,со исклучоци нормално .
За таква љубов на далечина мислам дека не е она баш права љубов , а и доколку би можела да биде кога двајцата би биле на едно место, на далечина истите ќе ги омалакса ,барем јас така мислам ?!

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Да баш така , би се сожил дека технологијава ја намали доста таа далечина ,со исклучоци нормално .
За таква љубов на далечина мислам дека не е она баш права љубов , а и доколку би можела да биде кога двајцата би биле на едно место, на далечина истите ќе ги омалакса ,барем јас така мислам ?!
хахахааааа..абе сега дали ке ги омалакса или ке се исчакалат уште повеќе незнам, зависи од карактерите;):rofl

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
А за што се изнасмеа сеа :) ? па нели е така , истата врска што може би успеала кога би биле тука ,него кога истите тие би се оддалечиле,сакам да кажам дека самата далечина ќе направи самите да бидат по ладни за некој работи ,а и не може да функционира така тоа ,нема логика ?!
И нетуку се смеј ;)

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
А за што се изнасмеа сеа :) ? па нели е така , истата врска што може би успеала кога би биле тука ,него кога истите тие би се оддалечиле,сакам да кажам дека самата далечина ќе направи самите да бидат по ладни за некој работи ,а и не може да функционира така тоа ,нема логика ?!
И нетуку се смеј ;)
Затоа реков дека далечината е убава тест проба, немора да значи дека ке се оладат, има некои што ептем ке се загорат....;):p

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ништо не е физичка далечина, јас имам неверојатна симпатија ама во паралелна димензија живее и не можеме никако да се сретнеме а јасно е дека сме створени еден за друг и затоа ми се смешни овие шо се жалат за некакви 500-600км, пффф, голема работа...

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Ништо не е физичка далечина, јас имам неверојатна симпатија ама во паралелна димензија живее и не можеме никако да се сретнеме а јасно е дека сме створени еден за друг и затоа ми се смешни овие шо се жалат за некакви 500-600км, пффф, голема работа...
Каква ти е таа паралелна димензија? Белким не мислиш на исти пол или? (think) Многу двосмислено ти е ова.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Каква ти е таа паралелна димензија? Белким не мислиш на исти пол или? (think) Многу двосмислено ти е ова.

Не може маш сексуално да ме возбуди во ниту една димензија од мултиверзумот, поголема шанса има животинка или птица.

Е сега шо е паралелна димензија е друг муабет, во теоретските модели на квантната механика постојат опции дека уствари........уствари батали, она шо треба да знаеш е дека е огромна веројатноста дека постои мултиверзум, значи како шо е овој нашиов шо се шири 14 милијарди години - имало безброј такви, во некои од нив постоиме ние, 99,999% ист универзум како овој само со мали разлики а некои се празни, фејл универзуми кои не се развиле :kafe
Е сега во еден таков е и мојата симпатија само таму немаат интернет. И денот траел 27 сати...

• Ми се допаѓа
Реакции: escape