Далечината, колку ли луѓе само раздели!?

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Не може маш сексуално да ме возбуди во ниту една димензија од мултиверзумот, поголема шанса има животинка или птица.

Е сега шо е паралелна димензија е друг муабет, во теоретските модели на квантната механика постојат опции дека уствари........уствари батали, она шо треба да знаеш е дека е огромна веројатноста дека постои мултиверзум, значи како шо е овој нашиов шо се шири 14 милијарди години - имало безброј такви, во некои од нив постоиме ние, 99,999% ист универзум како овој само со мали разлики а некои се празни, фејл универзуми кои не се развиле :kafe
Е сега во еден таков е и мојата симпатија само таму немаат интернет. И денот траел 27 сати...
Ти да ги видиш мажите што за жени се ехее. :D Туку штом е така и јас си имам некоја таква симпатија :)

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
@Outrider е сеа и ти.. Бајги забега со мултиуниверзумов ..
Значи си имаш некоја замислена симпатија . Онака по твоја мерка, имагинација.. Оф топик :giggle
он топик:
далечината и тоа како влијае врз врските, не е битно дали се љубовни или пријателски..
и со едните и со другите сум "одела".
Пријателската.. очигледно била неискрена врска. Додека јас се трудев далечината не беше проблем, а еве веќе година дена не сум и пишала на цимерката која делеше иста судбина ко мојата, заборавила дека постојам.. Ако.
Исто и љубовна врска.. Пропаднала заради далечина..
Едноставно не одеше.. Сфативме дека не оди, да бевме поблиску можеби ќе успееше ама наместо него паметен мирен дечко, јас се заљубував се повеќе во наркоман:nah .. Врската на далечина само ми беше поттик да пронајдам љубов која може да се доживее само кога сте блиску, а јас ја доживеав со него Првата искрена љубов.. Со лошото момче за кој сите знаеја каков е само јас не. Знаеја дека се зацапав, само неговата "другарка" ми испадна искрен пријател..
Ете да не беше наркоман можда уште ќе ме имаше.. Максимална далечина.. не повеќе од 2 часа патување со кола(wasntme) :D

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Би кажал,зарем постои зборот"далеку" за вистинска љубов!?Точно дека далечината не претставува проблем,ако сака некој да се сретне,но сепак искуствата кажуваат на она спротивното.Се согласувам со фактот дека далечината може да биде главен фактор за некоја разврска.Можеби во далечина може да се сака,може да се доживее таа платонска љубов,но физичките недостатоци,ќе ја сведат таа врска само на виртуелен карактер,ништо друго.
Србите џабе не викаат,што даљје од срца то даљје од себе.:)

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Би кажал,зарем постои зборот"далеку" за вистинска љубов!?Точно дека далечината не претставува проблем,ако сака некој да се сретне,но сепак искуствата кажуваат на она спротивното.Се согласувам со фактот дека далечината може да биде главен фактор за некоја разврска.Можеби во далечина може да се сака,може да се доживее таа платонска љубов,но физичките недостатоци,ќе ја сведат таа врска само на виртуелен карактер,ништо друго.
Србите џабе не викаат,што даљје од срца то даљје од себе.:)
Што даље од очи то је даље од срце..;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno and corki

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
Далечината на љубовта(во било која форма) и го прави истото што и ветрот на искрата...ако е преслаба ке згасне, ако е прејака ке распламти.

• Ми се допаѓа
Реакции: misterija and Mnogo Bitno

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Дрска ли е далечината која во многу ситуации знае да не раздели од некој кој многу ни значи .
Што би сториле доколку би можеле да се соочиме со неа ?
Секојдневно те следи , секојдневно ти е во мислите и кога ке се запрашаме зошто сето тоа мора вака да биде ?!
Дали вие се имате најдено односно соочено со таа далечина која ве разделила од некој што ви значел многу ,дали љубов ,дали другарство или слично ??
Да го фатиме авионот и до таа личност

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
Знам зошто патиме по далечна љубов, за да ни ја испитаат душата до која граница ке издржи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Дрска ли е далечината која во многу ситуации знае да не раздели од некој кој многу ни значи .
Што би сториле доколку би можеле да се соочиме со неа ?
Секојдневно те следи , секојдневно ти е во мислите и кога ке се запрашаме зошто сето тоа мора вака да биде ?!
Дали вие се имате најдено односно соочено со таа далечина која ве разделила од некој што ви значел многу ,дали љубов ,дали другарство или слично ??
Па не игра голема улога далечината, но одалеченоста многу љубови растурила затоа што оладуваш

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Мене страв ме фаќа... не сакам да ми пропадне врската само заради тоа што ќе бидам дома еден месец. Јас сум имала врска на далечина, еден месец за мене одма ќе помине, ама ете дечкото немал такво искуство па си викам да не олади или да ми рече на пола од тој месец дека не оди врската. Ете не знам... :place