Сакам да кажам/Сакам да прашам

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Прееска слушнав на вести за некоја жена во Франција која била уапсена поради лажна бременост и се бранела дека протезата ја носела за да ги искористи предностите на трудниците. Ок. А протезата уствари зошто се користи во случај кога не е злоупотребена и зошто воопшто постои таква протеза, која и е намената?
Веројатно е за грбот затоа што често трудниците си имаат маки со искривувања на рбетот поради тежината на плодот напред.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Што правам во 8 ипол наутро? Гледам ретки слики од постари познати личности. Доаѓам до сликата на Пол Њуман, му ги забележувам патиките. Си велам "Зарем Њуман носел Ванс патики?!". Зарем е возможно, 1966 година е! Гуглам да се потсетам како изгледаат Ванс црните патичиња... мхм, да, ептен личат. Гуглам од кога постои Ванс... од 1966! Нема шанси, не верувам. Гуглам "Did Paul Newman wear Vans shoes" и на првиот линк откривам за Striper CVO style Sperry патики. Добро, немам ли попаметна работа?!

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Кој вика дека нашиот јазик не наликува на америчкиот,еве една витинска случка!
Американец на работа во авганистан,мој колега,сакаше да научи нешто маќедонски!
Му кажувам да каже"Како си?",тој вика,"Как ју си?"..Се згазивме од смеа,од сличноста на зборовите,но со ралично зчење..Му напишав на парче хатија.
"Како си?" а не "Cock you see?" :D

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Знае некој како се прави аутолајкер на фотографија на фб??

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Дуќан на вистината-Антони Де Мело
Некој си човек си шетал низ улиците во некое гратче, имал време, се загледувал во излозите, во тезгите.
Кога завртел на едно ќоше, здогледал еден стар скромен дуќан со тенда, без натпис, но во излогот имало една табла на која пишувало Дуќан на вистината.Човекот радознало влегол внатре да види за што станува збор и ја прашал г-ѓата што работела таму, некоја стара жена, какви вистини продава.
Жената му одговорила дека имаат делимични вистини, релативни, статистички, потполни..и уште недоречено, човекот извикал-Е таква вистина сакам, доста ми е од лаги и превари, дајте ми потполна вистина!
Жената го прашала- Дали ја знаете цената на потполната вистина?
Не, не ја знам, одговорил човекот!
Ако ја купите потполната вистина, цената ќе ви биде немир, никогаш нема да можете да бидете смирени- одговорила жената.
Човекот кога го слушнал тоа осетил некоја нелагодност, трнци му поминаа низ телото и се подзамислил а потоа и одговорил : Не благодарам, не ми треба сега да ја купам, можеби нареден пат! и си излегол од дуќанот.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and malo