Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ako ne ste takvi togash zoshto se navreduvate. Mene koga vie mi velevte deka sum sektashka, grda, jehovin svedok, propovednik itn. jas ne ve sfakjav licno bidejki znam deka ne sum nishto od toa.
Кој ти рече тебе бе мало дека си грда, секташка, јеховин сведок? Јас ти реков дека почнувате да проповедате и ти и трпан, а ако се вратиш и не си пристрасна кон своите мислења ќе видиш за што ти говорев таму. Аутрајдер постираше некои слики од веганки како реплика на твоите ставови дека веганките биле убави жени што е сосема субјективен став. Најди каде те нарекле Грда и постирај го мислењето тука.
А да земам да ги забришам и твоите мислења и на трпан каде што навредувате? А? Може ли така или тогаш нема да биде фер и ќе бидете „угнетени“?

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Кој ти рече тебе бе мало дека си грда, секташка, јеховин сведок? Јас ти реков дека почнувате да проповедате и ти и трпан, а ако се вратиш и не си пристрасна кон своите мислења ќе видиш за што ти говорев таму. Аутрајдер постираше некои слики од веганки како реплика на твоите ставови дека веганките биле убави жени што е сосема субјективен став. Најди каде те нарекле Грда и постирај го мислењето тука.
А да земам да ги забришам и твоите мислења и на трпан каде што навредувате? А? Може ли така или тогаш нема да биде фер и ќе бидете „угнетени“?
Greshka si, jas postirav sliki od ubavi vegani kako repluka na postot na outrider koj veleshe deka site vegani bile grdi, licele kako da se navleceni na hors i sl. Pocni da barash navredi, ajde, preprocituvaj, koj beshe tvojot prv post na taa tema? Koj prv pocna so provokacii... inaku stvarno mi e glupavo da go pravam ovoj muabet, mrazam koga sitnicaram... se shto sakav da kazam kazav so prvata kritika, ponatamu samo ke izvrtuvame do beskraj. Ako prodolzish pogreshno da gi razbirash rabotite, tvoj problem e toa

• Ми се допаѓа
Реакции: BioTrpe and diva orhideja

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
I verojatno kje se nadmine dualnosta, nekogash, no sigurno ne vo ovoj "nash" period. I bash zaradi toa ne mozhe da ima "vrakjanje nanazad". Evolucijata odi nanapred, do kaj kje stigne e drugo prashanje. Mozhesh da gi prashash, no se` dodeka chovek ne dojde vo situacija sam da se zaprasha, tvoite prashanja nitu neshto kje mu znachat nitu neshto kje mu smenat.
Хмм точно дека се додека човекот не се запшраша ништо нема да му значат, но гледаш дека и по телевизија почнаа да рекламираат билки, лечење со билки, дека се освестува човекот лека полека? Холандија веке одамна е на точак, и лете и зима, Париз се опаметува .. во Њујорк живнува оваа ситуација.
Тоа што јас мало и некои други сме прерано освестени за оваа ситуација е наш бонус. Ги има доста луѓе кои проповедаат за здрав живот за нас и општо спасување на планетата. Еден по еден со секое предавање се опаметуваат и ни се придружуваат. Еден ден ке ја загубите борбата, секако ако дотогаш не ја уништите планетата т.е. пореметите