Сакам да кажам/Сакам да прашам

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
@LittleButterfly , многу ти е добра фотката у темава. Кај е сликано, зарем е Македонија? Делува ко да е Нов Зеланд или слично, ме потсеќа на Господарот на прстените. :zelen
Да, во нашата ни мила Македонија.... и ова Маркови кули .... сликавме за еден леток кој би требало да ја промовира прилепската околина во Словенија...па успеа...еве сега ни идат планинари од Словенија и се воодушевени од Маркови кули, Козјак висок 1467м, Дабница, Трескавец, Мариово итн.
Професионален апарат, добар агол...ефект Лорд оф д рингс..:)
Македонија ни е прекрасна ама ретко кој ја прошетал за да знае...

Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
http://www.dw.com/en/dolphins-gain-unprecedented-protection-in-india/a-16834519

Индија е прва држава каде што за прв пат животињи се здобиваат со исти права како луѓе, се работи за водните цицачи а.к.а делфини, китови и орки.
Тоа значи дека секоја ваква животиња која се наоѓа до 12 наутички миљи од брегот на Индија (територијални води) се смета за личност и има правен идентитет еднаков на оној на луѓе. Се налага и постепено затварање на аквариуми со водни цицачи и на водни циркуси кои тормозат делфини.

Интересен е и поимот нон-хјуман персон :zelen
Интересна ствар во секој случај но и лоши вести за зоофилите на коишто ќе им треба црно на бело консент од евентуален делфин со кој би сакале да имаат секс (party)(party)(party)

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr and Saladin

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Ми излезе мρтво κовче на ρаκава :D малечκо и ептен интеρесно за тепање досада. : )