Сакам да кажам/Сакам да прашам

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Во вакви трагични ситации, вас само на оставки ви е умот а не дали има некој што сака да дојде на негово место, дали тој ке ја досере или опај ситуацијата....Битно Тодоров нека оди..свашта(facepalm)
Не знам што да ти кажам. Ако некој не го бива и самиот гледа дека не го бива и не може да се справи со ситуацијата најмала услуга што може да ја направи за заедницата е да се тргне од таму и да дојде друг. Ако одиме по твое властодршци никогаш не треба да се менуваат оти може да дојде и полоша власт.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Не знам што да ти кажам. Ако некој не го бива и самиот гледа дека не го бива и не може да се справи со ситуацијата најмала услуга што може да ја направи за заедницата е да се тргне од таму и да дојде друг. Ако одиме по твое властодршци никогаш не треба да се менуваат оти може да дојде и полоша власт.
Оставката на министерот дали ке ги пополни празните места во Гевгелиската болница,кадар нема доволно ни во Скопје а камоли во памлите градови, тоа е проблем...а дали тој ке даде оставка или не, оставам на надлежните да решават за неговата судбина...изгубените животи нема да ги вратиме ниту со оставки ниту со плукање по власта.
Откако знам за Македонија и нејзиното здравство, чекор за развиток почна оваа влада, каква таква ама тоа е вистина.
Болницата детска во Козле што личеше на штала а не на болница, срушена до темел а веќе е готова нова голема детска болница одма на истиот простор..ама ти не знаеш никакви информации што е се направено, битно ти е да плукаш...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Тоа што нема доволно кадар е моја кривица, а не на Тодоров така? Колку илјади лекари заминаа во странство, а можеа да останат овде?

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Тоа што нема доволно кадар е моја кривица, а не на Тодоров така? Колку илјади лекари заминаа во странство, а можеа да останат овде?
Дај податок за тие илјади, точно колку се и кој период?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Еве појдов до завод за статистика. :kafe Сакаш комплетна листа со име и презиме или само бројки?
Сакам кафе и јас:kafe а за листата остави ја на страна и така јас подобро знам од тебе,:kafeај наздравје нека ни е кафето;)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Сакам кафе и јас:kafe а за листата остави ја на страна и така јас подобро знам од тебе,:kafeај наздравје нека ни е кафето;)

Тебе да ти е наздравје, камо да ти паднат розевите наочари и утоп да ти се направат во кафето!

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Ќе заспијам ли некогаш во време за спиење? Главобол, очобол, дехидриран, температура, треска, ладно... несоница која ме мачи повеќе од месец. :/ И така.
Јави се на Ало докторе и прашај ги па може ќе ти дадат некој совет :D

Тодоров бил успешен министер е како да кажеш дека сме трети во Европа со најдобро здравство.

Не ме чуди да помине и оваа вест низ медиумиве :svirka

@diva orhideja едно прашање. Што добро виде во нашава медицина? Значи не зборам за поединечни доктори, а општо за сите и за нивната (не)посветеност спрема работата.

Последна промена:

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Тебе да ти е наздравје, камо да ти паднат розевите наочари и утоп да ти се направат во кафето!
Еееееее оти бе така Струглерче, што сум ти згрешила?:(

Јави се на Ало докторе и прашај ги па може ќе ти дадат некој совет :Dеќе

Не ме чуди да помине и оваа вест низ медиумиве :svirka

@diva orhideja едно прашање. Што добро виде во нашава медицина? Значи не зборам за поединечни доктори, а општо за сите и за нивната (не)посветеност спрема работата.
Ита душо...види вака...имам фала му на бога видено повеќе убави работи отколку неубави работи.Секојдневно луѓето ги користат тие здравствени услуги и 90 %се излечени а другите 10% се со друга судбина и на жалост со лекарска грешка.

Последна промена од модератор:

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Ита душо...види вака...имам фала му на бога видено повеќе убави работи отколку неубави работи.Секојдневно луѓето ги користат тие здравствени услуги и 90 %се излечени а другите 10% се со друга судбина и на жалост со лекарска грешка.
Така има доста добри доктори кои им помагаат на луѓето но не би се согласила за процентите пак пример ќе кажам имаше еден возрасен човек со гангрена на ногата но предходно бидејќи живеел во Германија добил некои компликации на ногата и таму се лекувал тогаш можеби и не ни немал гангрена туку некоја почетна фаза инфекција, бактерија итн. Се враќа во Македонија со жена му најверојатно поради носталгија и ситуацијата со ногата почнува да се комплицира т.е ја добива гангрената иде во Градска болница затоа што предходно бил во државна и тие од таму го пратиле во Градска, доаѓа на ред влегува внатре и докторот му вика (јас не знам стварно како имал срце да му го каже тоа) "Оди кај првиот доктор што те лекувал (значи во Германија затоа што во државна воопшто и не го примиле) да те лекува тој, не си мој пациент не можам да те примам". А човекот со гангрена, буквално броени му се деновите што ќе ги живее. Жена му бидејќи беше влезена со него кога излезе плачеше не знаеше што да прави и кај да се обрати, а да се враќаат во Германија немаше да издржи он.
Според тебе ова во ред ли е и дали се квалитетно искористени здравствените услуги? А 99% сум сигурна дека не е единствен

Инаку тој доктор е стварно добар и има знаење но тој систем што им го имаат ставено и условот да не си ги превземаат пациентите затоа што нели на процент работат за доста луѓе сето тоа завршува фатално.

Јас стварно немам ништо против докторите посебно не тие кои имаат искуство товарено со години имам само против младиве што завршуваат или со купена диплома или со врски, а цела или скоро цела државна е полна со такви.
Сигурно се сеќавате на случајот кога едно момче почина бидејќи докторката од Брзата Помош му лупнала инекција право во срцето, а после излезе дека она уствари станала докторка со купена диплома.
Не сме свесни уште колку вакви случаи имаме што се далеку од јавноста иако овој погоре не беше, се погодиле поупорни родители или роднини но тие што не се бунат немаат сила просто?

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider