Дали сте задоволни од нашето здравство?

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Стојат неотпакувани затоа што нема обучен кадар да работи на нив макар што чисто се сомневам во вистинитоста на текстот во дел дека на поликлиника Јане сандански немале исправен апарат за мерење на притисок веројатност е еднаква на 0 , па до моментот не работло осветлувањето на клинка пази да не не . За стручноста на докторите нема што многу да говорам само ќе кажам доѓа неписмена нација растена со турски серии и петки ставени како поклон .
За апаратот не знам ама не ме чуди и да е точно, а за државна о и те како е точно не знам дали си бил но овој период па и саат два порано од ургентно до инфективно прст пред очи не се гледа. Баш ко хорор филм е, ако не ми веруваш и си од Скопје тркни до таму и ќе се увериш

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Јас имам таков матичен. Си призна сам дека мајка му му ја купила дипломата. Кога одам на преглед кај него (обично кога сум настинат, за да ми препише нешто де) сам си кажувам што да ми препише. Ме гледа и ми вели и сеа шо да ти правам ? И ќе си кажам јас сам што да ми прави .. тоа е јбг..

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
Јас имам таков матичен. Си призна сам дека мајка му му ја купила дипломата. Кога одам на преглед кај него (обично кога сум настинат, за да ми препише нешто де) сам си кажувам што да ми препише. Ме гледа и ми вели и сеа шо да ти правам ? И ќе си кажам јас сам што да ми прави .. тоа е јбг..
Зеабаваш?! :x

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
  • Ми се допаѓа
Реакции: Метаморф

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Пак ме извртуваш каде најде оправдување ? Абе за пари и ја ќе искочам со ваква статија па дури и ти за без пари исто би го сторил факти дечко ова е класична лага.
А колку ли слични случаи не се објавени јавно. Уз секојдневни муабети ке дознаеш дека во секое семејство некој починал од погрешна терапија.
Замисли колку само возрасни и стари луге починуваат заради условите во болниците и нестручниот кадар, а за нив никој не пишува, бидејки на возрасен човек веднаш може да му се најдат повеке причинители за смртта и да го оправдаат случајот.
Секојдневно се случува ова, дури и конкретниот случај да е лага, тоа не покажува дека состојбата во здравството е добра.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
А колку ли слични случаи не се објавени јавно. Уз секојдневни муабети ке дознаеш дека во секое семејство некој починал од погрешна терапија.
Замисли колку само возрасни и стари луге починуваат заради условите во болниците и нестручниот кадар, а за нив никој не пишува, бидејки на возрасен човек веднаш може да му се најдат повеке причинители за смртта и да го оправдаат случајот.
Секојдневно се случува ова, дури и конкретниот случај да е лага, тоа не покажува дека состојбата во здравството е добра.
Кај нас гледано од медицински аспект луѓе починуваат само од срцев, мозочен удар и рак, друго како погрешна тепарија, грешка на доктор, нема шанси, они секогаш даваат се од себе како на пример да си го испијат кафето, да се чекираат на фб, да си направат некое селфи само за пациентите да не умрат.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and ●Untouchable°

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Кај нас гледано од медицински аспект луѓе починуваат само од срцев, мозочен удар и рак, друго како погрешна тепарија, грешка на доктор, нема шанси, они секогаш даваат се од себе како на пример да си го испијат кафето, да се чекираат на фб, да си направат некое селфи само за пациентите да не умрат.
Ее таκа е.. Ни во пρиватните болници не е поаρно. Κе плаќаш по 300 евρа од вечеρ само да спасиш неκого. Демеκ добρа болница е. Теρапија, теρапија.. ехеее ти се чини готово човеκов на нозе стана.. Ги пушташ анализиве во стρанство.. Доκтоρите од таму се фаќаат за глава за κаκва дијагноза κаκва теρапија се дава.. тешκо тој што си има маκа

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and escape

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Што те тера да мислиш дека сето тоа е лага? И кажи ми ти како би реагирал ако би бил на местото на родителите на девојчето?
И уште ова зар сериозно мислиш дека некој што си го изгубил детето ќе размислува како да дојде до пари?
Незнам кој свесен може да тврди дека на поликлиника Јане Сандански немале исправен апарат за мерење на притисок е лудило , потоа тврдењата за условите во клиниката за инфективна дека немат осветлување и дека персоналот бил нељубезен се крајно неточни . Таму има доста реновирано плус секогаш е на ниво на услужливост , а за стручност на кадар не сум копентентен да давам мислења нека му ја мислат креаторите на образовниот систем.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Незнам кој свесен може да тврди дека на поликлиника Јане Сандански немале исправен апарат за мерење на притисок е лудило , потоа тврдењата за условите во клиниката за инфективна дека немат осветлување и дека персоналот бил нељубезен се крајно неточни . Таму има доста реновирано плус секогаш е на ниво на услужливост , а за стручност на кадар не сум копентентен да давам мислења нека му ја мислат креаторите на образовниот систем.
Сегде е истоо.. Систина демеκ најјаκа болница, пρиватна. Не велам не κадаρот пољубезен и по пρимеρен дуρи и од стρанство ноρмално 300-400 евρа им плаќаш κе те мазат не им е пρоблем . Ама κај е знаењето бρате, κај е помошта оκолу најбитното. Доκтоρ демеκ со години исκуство у :cenzura матеρ дава сκρос погρешна теρапија.... Се и сешто има низ болнициве наши. Ниκој не може светец да ми се пρави овде нема здρавство.
Аκо е болниата опρемема со се' κадаρот не чини и обρатно..
Паκ κе κажам ТЕШΚО ТОЈ ШТО СИ ИМА МАΚА!
Луѓето си виделе маκа и имаат пρаво да баρаат отчет..

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Само малку никој не спомна дека на инфективно нема осветлување. Нормално дека не е логично болница да нема осветлување, работата е за ПАТОТ ДО инфективно, ако не го знаеш тешко дека од прва ќе го погодиш и не само тој туку воопшто цела државна болница нема улично осветлување или го штедат или ок може некаде има ама не е доволно сепак голем простор е и навечер е доста страшен. А за персоналот ако сакаат и најљубезни да бидат ако појма немаат од работата џабе им е таа љубезност. Еве во очи ми падна дел од текстот кога веќе девојчето починало, а една од сестрите трчала по таткото за да бара да наплати. Еве пошто не веруваш да речеме вистина е дали е тоа нормално и пред се љубезно?
За Јане Сандански (појма немам која е таа болница) ама не ме чуди да немаат функционален апарат, сепак тие апарати не се вечни а ко што немаат навика нашиве да ги обновуваат пак ќе речам не ме чуди да немале функционален апарат.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°