Религиите и тетоважите

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Не се слагам дека Будизмот е религија,школа е тоа ама нема врска да не забегам од темата.Како и да е,секој си има право да прави и почитува што сака.Но фактот што верниците наводно се мнозинство у земјава,коа ќе видат лица со тетоважа ги декларираат како ненормални,секташи,наркомани.Не се сите,исто како и што религионзните не се скроз сите ретардирани.Само ми се свиѓа симбол/текст...било што,и ми има значење,и никој нема право да ме етикетира според норми на религијата на која што и припаѓа.
Луѓето кои што се тетовираат, најчесто (не мора да важи за сите, секаде има исклучоци) сакааат да привлечат внимание со своите тетоважи и сакаат да побудат реакции кај останатите. Дали тие реакции се позитивни или негативни, не е важно, целта е постигната, вниманието е добиено.
Да имам доволно пари за фрлање цела би се истетовирала и ич нема да ми пречи кога некој ке ме гледа попреку, напротив, уште толку ке ја кренам главата. Така да не кажувај дека етикетите им пречет на лугето, мислам дека доволно пораснавме за да бидеме навлезени во тие филмови.

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Добро нешто не ми е јасно. Знам дека религијата забранува било какво валкање на телото без разлика дали е тоа пирсинг или тетоважа, ама си има и верници што си имаат и тетоважи по телото и пирсеви исто. Што со нив, казна ли некоја ги следува како такви, нема влез во рајот или треба три попа наместо еден да ги пеат кога ќе отидат под земја зошто се "нечисти"?
Нема казна за тетовираните луѓе, Бог ни даде на сите нас слободна воља да правиме како сакаме, да избереме од неговите заповеди и правила за живот или ние како ќе одлучиме.
Преку тетоважата ѓаволот зема власт и делува негативно на човекот.Бидејќи тетоважата се смета како пагански ритуал, има крв има жртва и кога ќе дојде судниот ден да одиш пред бога на покајание, тогаш демак Бог нема да биде благонаклонет кон тебе, сметајќи те како ѓаволов слуга.Така се вели во библијата.

Svetiot Duh

Активен Член
15 август 2015
80
120
43
127.0.0.1
Нема казна за тетовираните луѓе, Бог ни даде на сите нас слободна воља да правиме како сакаме, да избереме од неговите заповеди и правила за живот или ние како ќе одлучиме.
Преку тетоважата ѓаволот зема власт и делува негативно на човекот.Бидејќи тетоважата се смета како пагански ритуал, има крв има жртва и кога ќе дојде судниот ден да одиш пред бога на покајание, тогаш демак Бог нема да биде благонаклонет кон тебе, сметајќи те како ѓаволов слуга.Така се вели во библијата.
Де објасни како ѓаволот ја зема власта, преку избори ли како оде тоа... и дај кажи пример како тоа тетоважата делува негативно на човекот и каков е тиа суден ден, го видел ли некој тоа па да каже или како пишува во книгите така е и готово. па и јас утре ке земам ке ти напишам некоја книга, и ке напишам не диши преку тоа ѓаволот зема власт, па чуди се ти дали ке дишиш или не.
Знам над 10 луѓе кои што имаат по минимум 3 тетоважи, и чудно никој од нив не е негативно настроен со мене и другите луѓе ниту пак кон животот, незнам што да кажам веке... Овоа е во позитивна смисла.

Позз

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Де објасни како ѓаволот ја зема власта, преку избори ли како оде тоа... и дај кажи пример како тоа тетоважата делува негативно на човекот и каков е тиа суден ден, го видел ли некој тоа па да каже или како пишува во книгите така е и готово. па и јас утре ке земам ке ти напишам некоја книга, и ке напишам не диши преку тоа ѓаволот зема власт, па чуди се ти дали ке дишиш или не.
Знам над 10 луѓе кои што имаат по минимум 3 тетоважи, и чудно никој од нив не е негативно настроен со мене и другите луѓе ниту пак кон животот, незнам што да кажам веке... Овоа е во позитивна смисла.

Позз
Каков СВЕТИ ДУХ си кога постави вакви прашања:eek
Ајде обиди се тогаш, пиши книга....само треба цел свет да ја знае дека постои:rolleyes:

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Се е дозволено во денешно време ,не се почитува ништо ,како сто си поминува кој знае што носи иднината !?!

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Мене ме интересира зошто ако се истетовираш те напаѓа ѓаволот??

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Мене ме интересира зошто ако се истетовираш те напаѓа ѓаволот??
Не те напаѓа ѓаволот, туку со самото обележување, тетоважата, ти стануваш ѓаволов слуга и преку тебе делува негативно на твојата здравствена и умствена способност.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Не те напаѓа ѓаволот, туку со самото обележување, тетоважата, ти стануваш ѓаволов слуга и преку тебе делува негативно на твојата здравствена и умствена способност.
Овака да прашам само во доцниот среден век шкотите се обележувале со пагански симболи иако биле задрти христијани, дури и денес се чукаат во гради дека се веќи католици од папата. Дали тоа значи дека се слуги на ѓаволот?

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Овака да прашам само во доцниот среден век шкотите се обележувале со пагански симболи иако биле задрти христијани, дури и денес се чукаат во гради дека се веќи католици од папата. Дали тоа значи дека се слуги на ѓаволот?
Бог рекол да не се црта и обележува телото, да не се бричи глава и ред други заповеди, сега да не бројам...секој човек што не ги почитува божјите заповеди не е прав верник, а со самото тоа излегува дека кај него замешал прсти ѓаволот.(гледајќи ја вака ситуацијата сите сме Ѓаволски слуги преку кои го шири злото)
Тетоважата порано била обележје на криминалци, морнари, секти, бандити..карактерна црта на сите им е иста и неможе никој од такви личности да се чукаат вгради и да се величат како поголеми верници ....не дека има и нететовирани неверници.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable° and corki