Луѓето кои што се тетовираат, најчесто (не мора да важи за сите, секаде има исклучоци) сакааат да привлечат внимание со своите тетоважи и сакаат да побудат реакции кај останатите. Дали тие реакции се позитивни или негативни, не е важно, целта е постигната, вниманието е добиено.Не се слагам дека Будизмот е религија,школа е тоа ама нема врска да не забегам од темата.Како и да е,секој си има право да прави и почитува што сака.Но фактот што верниците наводно се мнозинство у земјава,коа ќе видат лица со тетоважа ги декларираат како ненормални,секташи,наркомани.Не се сите,исто како и што религионзните не се скроз сите ретардирани.Само ми се свиѓа симбол/текст...било што,и ми има значење,и никој нема право да ме етикетира според норми на религијата на која што и припаѓа.
Да имам доволно пари за фрлање цела би се истетовирала и ич нема да ми пречи кога некој ке ме гледа попреку, напротив, уште толку ке ја кренам главата. Така да не кажувај дека етикетите им пречет на лугето, мислам дека доволно пораснавме за да бидеме навлезени во тие филмови.