Имам јас доволно книги прочитано Ти треба да се запрашаш во каков човек си изградена..Абе викам, прочитај некоја книга како за промена... нема да ти е на одмет.
Имам јас доволно книги прочитано Ти треба да се запрашаш во каков човек си изградена..Абе викам, прочитај некоја книга како за промена... нема да ти е на одмет.
Имам јас доволно книги прочитано Ти треба да се запрашаш во каков човек си изградена..
Зошто да жалам жив човек бе девојко ....Тој човек имал шанска и можност да бира....Ке одиш ти од еден на друг ке си тераш кеиф и ке абортираш после тоа ....Секој сам си ја гради својата судбинаГолема работа ако ти мислиш дека сум бесчувствителна. Сепак ниту тоа не те оправдува зошто би забранила абортус.
Тоа е комплексно прашање, и коментарите од типот ,,убиец!!! чедоморство!!! грев!!,, не помагаат никому.
А какви глупости се изнаслушав, дека требало да се роди плодот на силување, па и на инцест, вие не ги жалите живите луѓе, а јас сум била бесчувствителна.
Се додека не располагаш со доволно информации и мислиш дека ако ,,ти така си знаеш,, тоа е правилно, ќе удираш со глава во ѕид. Објективноста не е на твоја страна.
Голема работа ако ти мислиш дека сум бесчувствителна. Сепак ниту тоа не те оправдува зошто би забранила абортус.
Тоа е комплексно прашање, и коментарите од типот ,,убиец!!! чедоморство!!! грев!!,, не помагаат никому.
А какви глупости се изнаслушав, дека требало да се роди плодот на силување, па и на инцест, вие не ги жалите живите луѓе, а јас сум била бесчувствителна.
Се додека не располагаш со доволно информации и мислиш дека ако ,,ти така си знаеш,, тоа е правилно, ќе удираш со глава во ѕид. Објективноста не е на твоја страна.
Ти мислиш така, јас реков дека тоа е ДЕТЕ -ЖИВОТ има ПРАВО ДА ЖИВЕЕ одлучил НЕКОЈ да ти го подари, а ти му го скратуваш тоа. ЗАМИСЛИ тебе некој да ти го СКРАТИ ЖИВОТОТ па да осетиш како е. Да БЕСЧУВСТВИТЕЛНА СИ бидејќи не знаеш што значи да си МАЈКА! Не го знаеш ЧУВСТВОТО а со вакви аргументи НИКОГАШ НЕМА ДА НИ ДА ГО ДОЗНАЕШ.
Ќе го дознаам, кога ќе сакам да родам, ич ти не му ја мисли. Јас многу сакам бебиња. Еве во моментов едно спие кај мене на кревет, другарка ми со сопругот е излезена, јас го чувам.
Ама правам разлика меѓу ембрион и бебе/дете. За мене тоа не е едно исто. Едното е човечко битие, прекрасно, свесно, чувствително. Другото е недефиниран облик, никаква свест, никаква нервна реакција...
И сепак, треба да си налудничав да помислиш само дека плодот на силување е подарок (кој што подарил тука, плодот е колатерална штета), или при инцест (плодот ќе се роди со страшни психофизички аномалии).
Зошто да жалам жив човек бе девојко ....Тој човек имал шанска и можност да бира....Ке одиш ти од еден на друг ке си тераш кеиф и ке абортираш после тоа ....Секој сам си ја гради својата судбина
Ама правам разлика меѓу ембрион и бебе/дете. За мене тоа не е едно исто. Едното е човечко битие, прекрасно, свесно, чувствително. Другото е недефиниран облик, никаква свест, никаква нервна реакција...
И сепак, треба да си налудничав да помислиш само дека плодот на силување е подарок (кој што подарил тука, плодот е колатерална штета), или при инцест (плодот ќе се роди со страшни психофизички аномалии).
Во тоа е целата приказна што јас не правам разлика помеѓу ембрион и бебе...Бебето е оформено а ембрионот е почеток на еден животЌе го дознаам, кога ќе сакам да родам, ич ти не му ја мисли. Јас многу сакам бебиња. Еве во моментов едно спие кај мене на кревет, другарка ми со сопругот е излезена, јас го чувам.