|Анкета| Промена на корисничко име

Да остане ли опцијата за своерачна промена на корисничко име?

• Вкупно гласале
    32

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Alf треба да крка бан за дупли профил оти го направи umpuranche за да покаже поента. Сигурен си дека сакаш правилникот да функционира? Не знам чуму ваков инает.

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec and Lady*

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Леле бог да чува за што се бунат. Еве јас сум сменил многу пати ник и сеуште никој не ме заборавил кога ќе пишам нешто, ниту пак некој си мисли дека е некој друг а не јас. Ник ко ник, кој сака ќе си го смени, другите ќе видиме дека си го сменил и готово ништо страшно.

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Alf треба да крка бан за дупли профил оти го направи umpuranche за да покаже поента. Сигурен си дека сакаш правилникот да функционира? Не знам чуму ваков инает.
Два пати ви ја доловив поентата,тебе за можните проблеми со промена на никови и на Saladin дека не си ја врши работата.
Без разлика по кој основ и зошто сум го направил тоа,јас го прекршив правилото на дупли ник.
Следат санкции,опомени и слично..администрација спие.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Два пати ви ја доловив поентата,тебе за можните проблеми со промена на никови и на Saladin дека не си ја врши работата.
Без разлика по кој основ и зошто сум го направил тоа,јас го прекршив правилото на дупли ник.
Мене не ми долови ништо, ти објаснив убаво зошто нема забуни со промените. Тоа за санкциите не е моја одлука, да бев јас не би те казнил со бан зашто сакаше да доловиш поента ам ќе минеше со опомена да не правиш така пак.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Мене не ми долови ништо, ти објаснив убаво зошто нема забуни со промените. Тоа за санкциите не е моја одлука, да бев јас не би те казнил со бан зашто сакаше да доловиш поента ам ќе минеше со опомена да не правиш така пак.
Ете затоа не ви функционира ниту пак ке ви профункционира форумот,одма одите со казнени, со банирање и др.курци палци.........отворите го умот и размрдајте ги вијугите што сака алф да ви каже....свашта...како немам можност да те банирам тебе и саладинчо малце....мала шала:igra

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Јас го кажав моето и ти си го објасни своето,останува времето да покаже дали таа алатка е добра во однос на подреденоста на форумот или служи само за забава на членовите да го разбијат сивилото и досадата кое владее на форумов.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Демек сеа ајде направи дупли јузер само да докажеш дека утре може некој така да направи... А бе да сакаат тие, ќе прават по 100 јузери тука на форумов како и понекогаш прават, ама ај кажи ми како би го спречил ти човекот кој прави по 10 јузери? Одма ќе го банираш?

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Муабетов е, искрено, кој наумил да најде мана - ќе најде на еден или друг начин.
Од прочитаното досега...(еве, себе ќе се земам за пример) значи ако сменам никнејм, може и ќе ви се допаднам како пишувам пошто нема да знаете одма дека сум јас? Али вака сме „на ратна нога“ пошто самото име кога ќе го видите, ви е одбивно за читање и сте против ставот...со кој може и би се сложиле кога би го пишал друг никнејм? Пардон, ама тоа не е проблем што би се решил со забрана за промена на име. Тука треба да се разграничи несогласување во ставови vs. неподнесување одреден член.
Плус, потполно е исто дали ќе смениш никнејм рандом во годината или на роденден...и во двата случаи имаш фора од 365 дена.

Промената, ко промена, не е штетна. Кликнеш на мислењата и знаеш кој член бил. Нов член ниту ќе знае дека сме смениле ник, ниту пак сметам дека ќе му игра некаква улога, а и кога би дошло до забуна (што нема, убаво објасни Бобо зошто), едно „Бев ХХХ, сега сум YYY“ ќе ја реши сета дилема.
А ако некој решил да го користи нашиот стар никнејм за да се исмева или преправа дека сме ние, тогаш ќе се реши со едноставна пријава и бан, нема потреба од таков страв.

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Демек сеа ајде направи дупли јузер само да докажеш дека утре може некој така да направи... А бе да сакаат тие, ќе прават по 100 јузери тука на форумов како и понекогаш прават, ама ај кажи ми како би го спречил ти човекот кој прави по 10 јузери? Одма ќе го банираш?
Се работи за правила на форумот,а не за мој или твој желби што би правеле кога некој нешто направи.
Само што се покажа дека правилата кој треба администрација да ги спроведува ги толкува преку своите желби.
Или има правила или нема правила, админ ќе ги спроведуваш,а не емоционално да ги образложуваш.

Зошто не сум баниран или во краен случај опоменет?

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Се работи за правила на форумот,а не за мој или твој желби што би правеле кога некој нешто направи.
Само што се покажа дека правилата кој треба администрација да ги спроведува ги толкува преку своите желби.
Или има правила или нема правила, админ ќе ги спроведуваш,а не емоционално да ги образложуваш.

Зошто не сум баниран или во краен случај опоменет?
Јас ке ти кажам, оти не си див....питомо си....Ај батали, мислам дека е доволно објаснување,се е разјаснето.

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica