|Анкета| Промена на корисничко име

Да остане ли опцијата за своерачна промена на корисничко име?

• Вкупно гласале
    32

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Па што ми се измешаа работите со алф и умпуранче?? Како и да е мислам дека каша попара ке се направи ако продолжат сите да си го менуваат никот, па јас бе човече нема да знам со кого сум била на "ратна нога",кого сум сакала да го читнам,кој ми е омилен ..ме разбираш што сакам да кажам.....па да го сменам и јас моето..хаххахахааа..можеби ке имам тогаш повеќе обожаватели:)
Како побогу ти се измешаа? На постовите на alf си стои неговото име. Umpuranche e нов член (претпоставувам алф сакал да долови поента па затоа го направил тој) и н на неговите мислења стои потпишан umpuranche. Ако алф го смени никот во што знам еве Тао, тогаш неговите мислења ќе стојат до никот Тао. Не гледам што е забуната овде.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and MissChievous

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Како побогу ти се измешаа? На постовите на alf си стои неговото име. Umpuranche e нов член (претпоставувам алф сакал да долови поента па затоа го направил тој) и н на неговите мислења стои потпишан umpuranche. Ако алф го смени никот во што знам еве Тао, тогаш неговите мислења ќе стојат до никот Тао. Не гледам што е забуната овде.
Во ред е, благодарам!

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Сега врати се и прочитај што пишав јас. Ај вака сеа:
Umpuranche пишува мислење. Го менува никот во alf и со тоа името Umpuranche станува слободно за користење т.е. нов член може да го земе тој ник.
До секое мислење на стариот Umpuranche лево стои името alf, до мислењата на новиот Umpuranche стои неговиот ник, па така не е возможно да дојде до забуна. Цитатите не е возможно да се променат бидејќи името во насловот на цитатот не е линк туку е обичен текст. Тоа е исто како alf да побара секаде каде што било спомнато неговото име на форумов, постовите магично да се променат затоа што цитатите се пишуваат како [quote="ime_na_clenot, post: permalink_do_postot, member: broj_na_clenot"] и кога еднаш ќе притисниш на „Испрати мислење“ само модератор може да го промени тоа што си го пишал.
Ако пребараш по Umpuranche, ќе ти ги даде мислењата само на новиот затоа што стариот веќе го променил никот и тие мислења се достапни ако пребаруваш по alf.

Озбилно не гледам како би дошло до забуна.
Те разбрав уште на првиот пост,ама ти не ме разбра со гробиштата за стари никови.
Јасно е за оние кој сме стари членови и за оние кој имаат какво-такво искуство со функционирањето на форуми,но треба администрацијата да има во предвид дека не сите идни членови и оние кој само читаат без да се зачленаат немаат толкаво искуство.За нив следењето на постовите ќе биде хаотично,уште позбнувачки е ако се воскреснуваат стари никови,Slb_bobo или Parvati да почне да ги употребува.

Тебе би ти било лесно,познато ти е се,администрација треба да се грижи за сите членови подеднакво и за упатените и за неупатените,односно да го олесни начинот на следење форум,а не да го прави сложен.
Или да се закопаат старите никови и никој да не може да ги користи или да се отстрани алатката за промена на ник.
@ipopovski и останати треба добро да размислат пред да пуштат некоја алатка да биде достапна за членовите,во спротивно ќе имаат многу главоболки.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@alf
затоа постојат тие пермалинкови во цитатите. Кликаш на пермалинкот (ќе ти цитирам твој пост) и те носи до оригиналното мислење.
Не прашав дали е суетно,прашав каде се гробиштата!
Имате или немате гробишта?

Кликни на пермалинкот (тоа стрелката нагоре) и ќе видиш кај ќе те однесе.

Јас мислам дека е во ред да се менува ник. Можеби би било подобро да биде само во одреден ден пр. само на Нова Година во интервал од 00:00-00:05 па ако некој толку сака да го промени никот ќе си скрати од забавата :zelen

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
@alf
затоа постојат тие пермалинкови во цитатите. Кликаш на пермалинкот (ќе ти цитирам твој пост) и те носи до оригиналното мислење.

Кликни на пермалинкот (тоа стрелката нагоре) и ќе видиш кај ќе те однесе.

Јас мислам дека е во ред да се менува ник. Можеби би било подобро да биде само во одреден ден пр. само на Нова Година во интервал од 00:00-00:05 па ако некој толку сака да го промени никот ќе си скрати од забавата :zelen
Ако тебе нешто ти е правилно и ти е во ред како можеш таков тајминг да му ставаш?? Престаните со играње туку размотрите убаво кои се негативните страни и дали има некои позитивни...ако на некој му е досадно и сака да се прекрстува нека си најде друга забава.Ставете ја темева на гласање, кој е За а кој е за Не......барем ке имате тема за дискусија.

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Те разбрав уште на првиот пост,ама ти не ме разбра со гробиштата за стари никови.
Јасно е за оние кој сме стари членови и за оние кој имаат какво-такво искуство со функционирањето на форуми,но треба администрацијата да има во предвид дека не сите идни членови и оние кој само читаат без да се зачленаат немаат толкаво искуство.За нив следењето на постовите ќе биде хаотично,уште позбнувачки е ако се воскреснуваат стари никови,Slb_bobo или Parvati да почне да ги употребува.

Тебе би ти било лесно,познато ти е се,администрација треба да се грижи за сите членови подеднакво и за упатените и за неупатените,односно да го олесни начинот на следење форум,а не да го прави сложен.
Или да се закопаат старите никови и никој да не може да ги користи или да се отстрани алатката за промена на ник.
@ipopovski и останати треба добро да размислат пред да пуштат некоја алатка да биде достапна за членовите,во спротивно ќе имаат многу главоболки.
Главоболки од што?
Ако е еднаш годишно промената, нема никакви главоболки. You are overthinking it сериозно.
А ако ти е страв демек некој ќе ти го злоупотреби стариот јузернејм, немај гајле. Утре може некој Umpuranche - со „с“ или со "р“ кирилично да се зачлени (или па со двете), не го менува фактот дека ти си бил Алф. А тој што имал задњи намери, веднаш се открива бе. Не дека сме од вчера.
Едино јас би за нова година/василица/рандом државен празник, не вака на одредено. Но ако некој сака да го злоупотреби тоа, веднаш се осеќа бе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ако тебе нешто ти е правилно и ти е во ред како можеш таков тајминг да му ставаш?? Престаните со играње туку размотрите убаво кои се негативните страни и дали има некои позитивни...ако на некој му е досадно и сака да се прекрстува нека си најде друга забава.Ставете ја темева на гласање, кој е За а кој е за Не......барем ке имате тема за дискусија.
Па тајмингот не е случаен, баш тој што толку му значи промената ќе стигне во тој интервал да побара промена. Еве ти посочи ми кои се негативните според тебе па ќе продискутираме и ќе видиме што е и како е.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Па тајмингот не е случаен, баш тој што толку му значи промената ќе стигне во тој интервал да побара промена. Еве ти посочи ми кои се негативните според тебе па ќе продискутираме и ќе видиме што е и како е.
Многу убаво си кажа Алф а и јас ти кажав дека нема да ги распознам членовите.....тајмингот ти е како за мали деца,кога ке изедеш се ке ти дадеме лижавче,работата е дека условуваш нечие задоволство.....Подобро нека биде секој да може да си го промени никот на денот на својот роденден.Повеке немам што да кажам,јас си останувам доживотно таа една дива орхидеја и неможе никој да ја "скине".;)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Многу убаво си кажа Алф а и јас ти кажав дека нема да ги распознам членовите.....тајмингот ти е како за мали деца,кога ке изедеш се ке ти дадеме лижавче,работата е дека условуваш нечие задоволство.....Подобро нека биде секој да може да си го промени никот на денот на својот роденден.Повеке немам што да кажам,јас си останувам доживотно таа една дива орхидеја и неможе никој да ја "скине".;)
Јас не гледам зошто не би можела да ги распознаеш членовите. Има тема за евиденција кој ник како се променил и ќе си знаеш. Ќе ти треба ден-два дур се навикнеш ама после нема ни да приметиш дека некој сменил ник.

А ако стравуваш дека ќе се појави некој кој сака да ти наштети тебе како "diva orhideja" ќе направи нов профил кој ќе се вика исто, ќе го има истиот аватар само една буква ќе биде кирилица и ќе направи хаос без да ја искористи можноста да промени ник.

• Ми се допаѓа
Реакции: MissChievous