Кои се најдобри ладно цедени масла во Македонија?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Антибиотиците го ослабнуваат имунитетот и така помагаат организмот да се излечи од штетните микро-организми. Ова докторите говна да јадат, све лажови мајке им нивно. Ама ете сега стигна просветление за спасение, откровението кое што ќе го разбуди човештвото. Е не, мислеа они вечно ќе лажат.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
А медот? Медот смее да се јаде? Оти на мнкогу места сретнав дека и медот е штетен, не е здрава храна и не е вегански, ами всушност е повраќаница (пардон мај френч) од измачените пчели.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Антибиотиците го ослабнуваат имунитетот и така помагаат организмот да се излечи од штетните микро-организми. Ова докторите говна да јадат, све лажови мајке им нивно. Ама ете сега стигна просветление за спасение, откровението кое што ќе го разбуди човештвото. Е не, мислеа они вечно ќе лажат.
Антибиотиците ги убиваат бактериите, освен штетните, страдаат и оние корисните кои се наоѓаат во нашата усна шуплина и цревата. Тие бактерии се многу важни за нашиот имунитет, ги разградуваат материите, придонесуваат за подобра апсорбција, создаваат многу витамини меѓу кои и б12 и така натаму. Значи да. Антибиотиците помагаат да се излечи организмот од штетните организми и го ослабуваат имунитетот. Затоа кога се лечиме со антибиотици и јадеме лоша храна се разболуваме често.

А медот? Медот смее да се јаде? Оти на мнкогу места сретнав дека и медот е штетен, не е здрава храна и не е вегански, ами всушност е повраќаница (пардон мај френч) од измачените пчели.
Не знам многу за медот, некои велат дека не е баш толку здрав колку што се кажува, ама не сум се замарала многу на таа тема бидејки имав силна алергија на мед. Одкако го сменив начинот на исхрана алергијата ја снема. Јадам мед во многу мали количини и многу ретко. Го користам како засладувач за некои колачи, но бидејки ние дома не сакаме многу благо, никогаш не сме јаделе многу за да приметиме дали имаме потешкотии од него.

Да бе, на времето мајките и чајче од чашката од афион им вареле на децата немирни и така сите среќни и весели. Сѐ природно, незагадено, веганско, убавинка.
Има ова некаква врска со муабетот?

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Holla

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
@malo како само со веганска исхранa ти би третирала helicobacter pylori пример за која обавезно е потребна трострука терапија која се состои од два антибиотика а ти нив како опција не ги прифаќаш?

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Па што врска има тогаш веганството со темава?

@malo еднаш водевме дискусија за имунитет, уште мислам дека многу јако мешаш поими. Да одеше реалноста по твое до сега планетава ќе требаше да биде со пола милион луѓе населена.

• Ми се допаѓа

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Има ова некаква врска со муабетот?
Има, се разбира. Велиш масло од семки од кајзии има најмногу б17. Професор хемичар вели б17 е отров, не е витамин. Велиш многу луќе се излечиле со б17. Океј, ти велам и мајките порано им вареле чај од афион на децата и се радувале дека им успева да ги смират и лесно да ги заспијат. И една на друга си го пренесувале позитивното искуство. Сѐ дури не се нашол некој доктор-мафијаш кој кажал шо е узтвари тој магичен чај.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Па што врска има тогаш веганството со темава?

@malo еднаш водевме дискусија за имунитет, уште мислам дека многу јако мешаш поими. Да одеше реалноста по твое до сега планетава ќе требаше да биде со пола милион луѓе населена.
Девојката што ја отворила темава во воведот напишала дека сака здраво да се храни. Имаше некој совет кој што го сметав за подрешен и реплицирав. Темата отиде во друг правец бидејки едвај чекате да пишам нешто за веганскиот начин на исхрана и да контрирате, најверојатно на сите ни е многу интересно да збориме за оваа тема па си начекавме простор.

... Да одеше реалноста по твое тогаш човештвото воопшто немаше ни да постои. Колку време е стара модерната медицина? Знаеш како се лечеле лугето порано?

• Ми се допаѓа

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Девојката што ја отворила темава во воведот напишала дека сака здраво да се храни. Имаше некој совет кој што го сметав за подрешен и реплицирав. Темата отиде во друг правец бидејки едвај чекате да пишам нешто за веганскиот начин на исхрана и да контрирате, најверојатно на сите ни е многу интересно да збориме за оваа тема па си начекавме простор.

... Да одеше реалноста по твое тогаш човештвото воопшто немаше ни да постои. Колку време е стара модерната медицина? Знаеш како се лечеле лугето порано?
А знаеш колку била популацијата порано?

• Ми се допаѓа

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Има, се разбира. Велиш масло од семки од кајзии има најмногу б17. Професор хемичар вели б17 е отров, не е витамин. Велиш многу луќе се излечиле со б17. Океј, ти велам и мајките порано им вареле чај од афион на децата и се радувале дека им успева да ги смират и лесно да ги заспијат. И една на друга си го пренесувале позитивното искуство. Сѐ дури не се нашол некој доктор-мафијаш кој кажал шо е узтвари тој магичен чај.
Нема врска. И едното и другото се отрови кои што можат да излечат, но во вториот пример намерата не била лечење, туку заспивање. Зошто не го употребиш афионот во некој друг пример. Ти како подржувач на модерната медицина би требало да завземеш обратен став за отровот од афионот и другите отрови. Лековите со кои се лекувате се полни со нив.

• Ми се допаѓа

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Може се уфрлувам јас но точно порано така се лекувале но колку биле излекувани,затоа од најмала инфекција на рана или бронхитис си умирале млади.