Нема таква. Докажано :-DDDDБи дошле ли 10 луѓе на некоја ако ја има во иднина ??
Нема таква. Докажано :-DDDDБи дошле ли 10 луѓе на некоја ако ја има во иднина ??
Проблемот е некој треба да се нафати. Пробано е пред некое време да се направи иницијатива, но поради некаков сплет на околности (нејќу да именувам) не испадна. Не испадна затоа што немаше воспоставено комуникација, се` се очекуваше да биде направено целосно од една страна. Осеќам дека има голем недостаток на доверба. Оној кој сака да има собири, ќе иницира. Оној кој сака да се запознае со дотичните ликови, ќе дојде. Оној кој сака да прошири круг на пријателства, нема да најде изговор и ќе се појави. Порано имаше доста од последниве, но се` мислам дека се изгуби таа желба, и сите почна(вме) да настапува(ме) селективно за жал. А реално, никому круната од главата не му има испаднато. Барем за дружбите тогаш.@Saladin што представува проблем? тоа е баш онака интересно како што викаш ти порано имало такви собиранки ,а зашто да нема и сега ?
Баш прашав како функционирате околу ова со собиранкиве, чисто ме интересираше ,а во право си треба некој да повлече и така со тој уште членови .
Јас зборам за оние кои сакаат, ама од пуста желба немаат мрднато ни со газот да се појават, да искажат. Знаеш оноа, :абеее многу сакам да се запознам со петко јанко станко, магде, митка цвета, ама некако не ми се иде натака.Или можеби се плашат да ги дознаат какви се всушност во реалноста бидејќи виртуелно секој си претставува лик каков што му одговара далеку од тоа каков е всушност.
Епа да де се додека е ко идеја сакаат, имаат желба нели но чим се даде предлог да се реализира никаде ги нема.Е тоа нивно повлекување јас си го објаснувам како тоа погоре што го реков. Ок имам разбирање за тие што се подалеку и стварно не можат и ја не би можела на пример да отидам во некој друг град на собиранка. Но да имаат време и услови да дојдат а да не сакаат да дојдат стварно не гледам некое друго објаснување или па за тие што се во околина. Организацијата воопшто не е тешка ама не може да се направи само од една личност треба комуникација да се има пред се, а не да се чека се на готово.Јас зборам за оние кои сакаат, ама од пуста желба немаат мрднато ни со газот да се појават, да искажат. Знаеш оноа, :абеее многу сакам да се запознам со петко јанко станко, магде, митка цвета, ама некако не ми се иде натака.
Понекогаш разбирам околности и такви ствари, но не може бе констнтно некој да тропа за одржување на собиранки а кога ќе се почне некаква иницијатива да минира уште од старт.
Баш да видиме дали ќе пишешЈас во Септември имам некоја работа во Скопје па ќе бидам таму неколку дена, ако некој е расположен тогаш ок, не мора којзнае шо официјално фејсбуци твитери, онака, ако нема расположени здравје, ќе пишам кога ќе бидам таму во секој случај.