Game of Thrones

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Страшна епизода, ми се насолзија очите кога ја жртвуваше ќерка му. Борбата на Ансалид против синовите на Харп беше прајслес, посебно за Џора (втор омилен лик во серијата ми е).
Па не би рекол дека беше баш прајслес. Тие нели беа елитни убијци, а ваму гинеа како аматери од ликови со маски и ножеви. Ама сепак, среќа што има уште многу од таа војска, околу 7 илјади мислам, така да не се сомневам дека ќе ги разбијат Синовите.
А Станис после ова мислам дека си изгуби голем број фанови, и мислам дека не би им било жал ако умре. Меѓу нив и јас. :)
Си ја запали ќерката бе, заради таа вештерката. Ќе видиме следната недела дали ќе му се исплати жртвата, според трејлерот во финалето е борбата за Винтерфел. Ама пак бе, ќерката си ја запали будалата. :(

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Па не би рекол дека беше баш прајслес. Тие нели беа елитни убијци, а ваму гинеа како аматери од ликови со маски и ножеви. Ама сепак, среќа што има уште многу од таа војска, околу 7 илјади мислам, така да не се сомневам дека ќе ги разбијат Синовите.
А Станис после ова мислам дека си изгуби голем број фанови, и мислам дека не би им било жал ако умре. Меѓу нив и јас. :)
Си ја запали ќерката бе, заради таа вештерката. Ќе видиме следната недела дали ќе му се исплати жртвата, според трејлерот во финалето е борбата за Винтерфел. Ама пак бе, ќерката си ја запали будалата. :(

Брат, борба е и побројни се, и добро се снајдоја Ансалид со оглед на бројката што беа против Синовите..

Станис направи аматерска грешка и лоша проценка со оглед на зимата, храната и војската. Вештерката само му понуди решение, колку е сигурно не знам.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Мала дигресија во контекст на ликот на Станис - потполно го уништија. Знам дека многу работи не се прават според книгата oд различни причини ама малку иритира фактот што премногу се форисираат некои приказни додека други се осакатуваат. Конкретно зборувам за приказната на Станис кој важи за еден од најдобрите стратези во книгата, голем дел од работите се исфрлени, вакви непотребни - додадени а со тоа и целиот концепт за неговиот лик добива друга димензија и за на крај, ликот е адаптиран во..знаете веќе што.

Според книгите - "It may be that we shall lose this battle" - the King said grimly. "In Braavos you may hear that I am dead. It may even be true. You shall find my sellswords nonetheless." The King hesitated. "Your Grace, if you are dead -"
" - you will avenge my death and seat my daughter on the Iron Throne. Or die in the attempt.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Фановите на серијава на форумов се како Синовите на Харпи, знаеме дека ги има ама не ги знаеме кои се и колку се. Вака само кога ќе се избаци некој па да го откриеме. :)
Брат, борба е и побројни се, и добро се снајдоја Ансалид со оглед на бројката што беа против Синовите..

Станис направи аматерска грешка и лоша проценка со оглед на зимата, храната и војската. Вештерката само му понуди решение, колку е сигурно не знам.
Таа секогаш му понудуваше решенија. Едно од тие беше да си го убие братот, и за малку внук му ќе го жртвуваше како ќерка му. На крај ако не добие ништо, ќе остане сам без никого.
Мала дигресија во контекст на ликот на Станис - потполно го уништија. Знам дека многу работи не се прават според книгата oд различни причини ама малку иритира фактот што премногу се форисираат некои приказни додека други се осакатуваат. Конкретно зборувам за приказната на Станис кој важи за еден од најдобрите стратези во книгата, голем дел од работите се исфрлени, вакви непотребни - додадени а со тоа и целиот концепт за неговиот лик добива друга димензија и за на крај, ликот е адаптиран во..знаете веќе што.

Според книгите - "It may be that we shall lose this battle" - the King said grimly. "In Braavos you may hear that I am dead. It may even be true. You shall find my sellswords nonetheless." The King hesitated. "Your Grace, if you are dead -"
" - you will avenge my death and seat my daughter on the Iron Throne. Or die in the attempt.
Од која книга е цитатов? Сигурно не е од DWD. Или можеби е ама нешто сум пропуштил.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Ајде кога ќе се случи епската сцена со голата кралица пред црквата?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Читам по странскиве форуми, последнава сезона ќе била како нешто break the internet. Јас лично не мислам дека ќе умре некој важен лик. Ќе кажам зошто ама во спојлер, па ако сакате читајте, ама и не морате. Премногу работи има иначе што мора да се разјаснат, затоа не верувам да умре некој важен лик.
На имдб во описот на последната епизода пишува вака.
Stannis marches = Битката за Винтерфел (можно е ама не сигурно)
Dany is surrounded by strangers = Dothraki Sea и Каласарот на Дрого (сигурно)
Cersei seeks forgiveness = Walk of Shame (сигурно)
Jon is challenged = FTW? (не верувам, мали се шансите)
Pink Letter = многу веројатно, иако јас лично не верувам бидејќи нема кој да го напише
Санса бега од Винтерфел заедно со Бриен = многу веројатно, во трејлерот Санса разговара со Бриен
Reek станува Theon = сигурно

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Добра серија ама многу глупо е тоа што се чека по година дена од сезона до сезона, таман ќе ја заборавам серијава ете ти нова сезона па додека ги соберам коцките, па додека се сетам на предходните епизоди сезони па додека им ја фатам логиката во некој ред завршила сезоната и пак исто. Не можеа наеднаш да ги снимаат па да ги пуштаат на не толку долг период? А и не се нешто многу епизоди во сезона па да им треба многу време за снимање. Дај кажете некоја серија скоро иста на оваа која НЕ Е во тек на снимање. И оваа плавава Дајнерис како и да беше најсетне ќе си ги ослободи змејовите или уште да ја пцујам зашто ги држи и таа битката со змејовите и зомбињата во оваа сезона ќе биде или догодина ќе биде? А и уште ова онаа жената воин што ја чуваше Санса ја утрепаа или пошто ја дадоа кратко на една сцена ама не знам од која епизода беше баш, а баш штета ќе е ако ја утепале :place

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
На имдб во описот на последната епизода пишува вака.
Stannis marches = Битката за Винтерфел (можно е ама не сигурно)
Dany is surrounded by strangers = Dothraki Sea и Каласарот на Дрого (сигурно)
Cersei seeks forgiveness = Walk of Shame (сигурно)
Jon is challenged = FTW? (не верувам, мали се шансите)
Pink Letter = многу веројатно, иако јас лично не верувам бидејќи нема кој да го напише
Санса бега од Винтерфел заедно со Бриен = многу веројатно, во трејлерот Санса разговара со Бриен
Reek станува Theon = сигурно

Мислам дека Џон ќе биде предизвикан од сопствените луѓе, односно чувариве (и можеби и ќе го убијат, will see). Санса 100% бега со Бриен, мислам фала богу, што бара Бриен иначе таму. Тион веројатно ќе и помогне на Санса, можеби и ќе се жртвува за неа.

Значи, каков дебил е Станис, глуп, смотан, ретардиран морон. Имав одамна претчувство дека тоа што се случи можеби ќе се случи, ама се надевав дека нема да го изманипулира оваа глупачата со нејзиниот си бог.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје

Па нели имаше дека требаше да се сними сцената пред една од црквите во Хрватска каде кралицата излегува скроз гола , па нешто црквата не даваше и на крај црквата попушти.Американските медиуми пишуваат дека на продуцентскиот тим на “Game of Thrones” или “Игра на Престоли” им е забрането да ја снимат сцената со голата кралица. А на сите ни е добро познато дека петтата сезона на “Game of Thrones” ќе се снима во Дубровник.
Сцената наречена Walk Of Shame во која актерката Лина Хеди (која ја глуми Серсеј Ланистер) се снимаше викендов во Дубровник, а во неа самата актерка треба да продефилира гола не само во црквата Св. Никола туку и низ улиците на градот.

Последна промена од модератор: