Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
ДРУГАР ГЛЕАШ ДЕНЕС ШО СЕ ДЕШАВА ВО Куманово ??
Значи самио си свесен дека со тоа племе Македонија не оди никаде без разлика шое се масло на Груевски..
И не можи се да прај грујо јасно е дека ш иптарите сакаат дел од Македонија така да вие мислетемуја шо живејте Куманово Скопје Тетово таму секогаш е жустро Југот кај нас ш иптарите не смеат да мрднат
Што се дешава?
Таквите како тебе се најлесни за манипулирање жими се, без навреда. Како баш сега нападнаа терористи откако почнаа да се прават протести и кога се чека бомбата за Смилковско? Што не нападнаа порано?
Значи тоа е нешто што треба да се сфати и да не се верува, тие терористи се платени да прават така за да не се одржи најавениот протест. Затоа што според уставот, кога е вонредна или воена состојба не смее да има протести. Појасно ти е сега?

Осетија дека им гори под нозе и дека се ниша фотељата па играат на картата меѓуетнички тензии и терористи, јас сум сигурен дека се исплашени затоа што ако утре има избори со сигурност губат.

Полицицајците ја одбрале таа работа во потрага за егзистенција ,за парче леб,за иднина и опстанок за себе и на својата фамилија,како и сите ние што бараме работа за да имаме со што да живееме (тоа колку се примањата не сакам да навлегувам,друга политика)не отишле да бидат газолижачи за 3оо евра,туку свесно си ја ставаат главата во торба борејќи се да одржат ред и мир во една држава,Против насилстов ќе употребат насилство.Плаши се од платениве убијци,кои сега ги има а се плашам да не дојдат уште многу кои за помалку од 3оо евра ке те утепаат за некој што така сака,да се исценираат работи идр.Ако сега народов не се освести со сценаријава,ако не внимаваме со Албанциве,Бугариве ....крвови ке течат во државава,и пак мајки ке плачат за своите деца.

Зошто уште се чека за бомбата за Смилковци,сакат да го динстаат народов додека не проврие за да после експлодира ко вулкан,ни тренираат нерви или ни ги затегаат!?????
Зашто се си има ред, најјакото се чува за крај, треба полека и паметно да се размислува а не само ај пушти снимките и толку.
Наводно имало жртви цајкани а за луѓе не знам, наводно повредени. Го ставија ефтиното сценарио со фолс флег да прават нова војна само за да ја задржат власта, сега е прашање дали арнаутите ќе наседнат на ова. Почна режимот да убива раја по улици, тоа е...
Има и мртви за жал. :(

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo and Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Воена состојба? И понатака што? Колку време мислите дека ова ќе трае? недела, две?
Не сакам да звучам оптимистички, но мислам дека ете и да не е испланирано сценариово (што е чист нон-сенс) пак е major minus за власта. Па како тогаш си дозволиле ваква состојба? Особено кога претходниот ден собираат оклопњачи и водени топови против студенти и мирни протести?

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Вие што сте од Скопје пред малку се пукаше или грмеше? Језда не ми личи времево за грмење

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
3ца загинати, сите специјалци. :(
Какви лудаци цц, ги пуштија луѓето во смрт само за да останат на власт ццц какви болни умови ни ја водат државата. Сега ако престанат протестите и се продолжи по старо значи стварно тука живее најглупиот народ, ако не се поверува и излеземе масовно додека не се смени власта тогаш значи сме се опаметиле.

Вие што сте од Скопје пред малку се пукаше или грмеше? Језда не ми личи времево за грмење
Грми.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
3ца загинати, сите специјалци. :(
Какви лудаци цц, ги пуштија луѓето во смрт само за да останат на власт ццц какви болни умови ни ја водат државата. Сега ако престанат протестите и се продолжи по старо значи стварно тука живее најглупиот народ, ако не се поверува и излеземе масовно додека не се смени власта тогаш значи сме се опаметиле.

Грми.
Абе ете и протестите да ги укинат, и да воведат вонредна состојба, колку време би го држеле ова вака? 2001ва не може да пројде затоа што малку да се закашка работава одма странскиот фактор ќе ургира. А секоја воена состојба е голем минус за државата, пошо самата таа не обезбедила сигурност за својот народ. Ерго, пак губат шупциве, како и да свртат. Жалното е што вака ќе има жртви. Колку, зависи од народот колку би им ја купил прикаскава.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and Outrider

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Абе ете и протестите да ги укинат, и да воведат вонредна состојба, колку време би го држеле ова вака? 2001ва не може да пројде затоа што малку да се закашка работава одма странскиот фактор ќе ургира. А секоја воена состојба е голем минус за државата, пошо самата таа не обезбедила сигурност за својот народ. Ерго, пак губат шупциве, како и да свртат. Жалното е што вака ќе има жртви. Колку, зависи од народот колку би им ја купил прикаскава.
Па затоа јас мислам најубаво би било полицијата и тие специјалците што ги пратиле да не им ги слушаат наредбите, зашто знаат дека тоа е наместено и одат во сигурна смрт. Сигурно наредбите биле, пукајте ама не ги убивајте, исто како во Арачиново 2001. Финтата е што ова ќе им упали кај народот и нема на никој да му биде гајле ни за бомбите ни за протестите, пак ќе плукаат по опозицијата како демек еве гледате тие ги тепаат полицајците што не бранеа од терористи, се надевам не сум во право.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Ова се веќе ирационални потези, имаше 5-6 `невидливи` напади со петарди и дебаклот со караулата, мораа да прејдат на сценарио со жртви. Некои крваво ќе го платат слугувањето на режимот ќе завршат како топовско месо на оние кои ги рентале за 300-400 евра месечно.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Е здраво пријателе алтаир,па како си денеска,не ми е криво што во лице ми се газиш од смеење,крива ми е владата и законот за трето дете,зарем Грујо и остала багра,не предвиделе што се мајка македонија може да роди....незнам зошто се смееш,а сега прв викаш дека во куманово се пукало итн.Сега како најзаинтересиран и прав македонец,пали тректорот и правац куманово,али во првите редови,да го искусиш оваа непријатно искуство,ако даде бог да се вратиш ќе седнеш тука на форум и ќе ни ги пренсеш импресиите кој што си ги доживеал,така ќе знаеш што да коментираш...а,бај д веј,ако планираш одма да тргнуваш прибери и некој друг од форумот што на ист начин размисуваа како тебе,па заедно ќе имате ѓто да кажете....среќно
Ти се смеам зошто викаш дека војна ќе имало, и ти и оној викторк будалата. Каква војна бе луѓе, на кого му одговара војна? Ни Албанците ни ние сакаме војна, овие што пукаат се платеници исто како оние што одат во Сирија да се тепаат. Мисли со тоа на рамења што ти е.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Еј абе, а где је Хорхе? Во која дупка ли се крие неписмениот.
Во Русија ти е он на парада, :) а зашто по медиумиве не кажуваат дека има загинати уствари од кај ви се тие информации дека има загинати?

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr