Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Колку и да прават нереди барем не убиваат деца на Велигден.

Па не те сфатив затоа што цело време ја мешаш опозицијата дека го направила протестот за да дојде на власт. А протестот не е за опозицијата да дојде на власт туку народот, затоа што државата е народот а не некои неписмени, кога народот ќе го има последниот збор и кога секој што ќе сака да дојде на власт два пати ќе размисли дали да краде и убива тогаш ќе е добро, вака не е.

:rofl
Алтаирчо знаеш ли дека си поубав во темите за спорт и филм, ај батали политика,ептем си ДУДУК:p

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Алтаирчо знаеш ли дека си поубав во темите за спорт и филм, ај батали политика,ептем си ДУДУК:p
Добро де, просветли го детето веќе еднаш... Покажи му го вистинскиот пат на „пастирот“ политички. :p
И дај барем еден издржан аргумент за бруталноста која е направена пред некој ден, а не па онаа за Нешковски.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Добро де, просветли го детето веќе еднаш... Покажи му го вистинскиот пат на „пастирот“ политички. :p
И дај барем еден издржан аргумент за бруталноста која е направена пред некој ден, а не па онаа за Нешковски.
Како да го просветлам детето кога има тутори,а нешто се каже лошо, одма скокаш ти,Оутразјарениот и егзинстцејалецов нешто почна да мрси муда,а обавезно како капак на се ке се појави и оној хиероглифичниот.Врска немам од политика и несакам да знам,го кажав моето мислење дека не сум за насилство,неможеме сите цајкани да ги испотепаме за неколку што се срам на униформата и на човечкото...несакам да го потпалувам и подбуцнувам детето како некои овде што толку носат омраза кон полицијата што е многу симптоматично, а замисли да работи во полиција Аутрајдерон,абе тој крвнички ке мава по се живо и диво ако некој само му крене глас а камоли да му фрлаат бекатони и флаши.Полицијата се живи луѓе од крв и месо и душа и кој ни дава за право ние да ги врегаме и тепаме??

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Како да го просветлам детето кога има тутори,а нешто се каже лошо, одма скокаш ти,Оутразјарениот и егзинстцејалецов нешто почна да мрси муда,а обавезно како капак на се ке се појави и оној хиероглифичниот.Врска немам од политика и несакам да знам,го кажав моето мислење дека не сум за насилство,неможеме сите цајкани да ги испотепаме за неколку што се срам на униформата и на човечкото...несакам да го потпалувам и подбуцнувам детето како некои овде што толку носат омраза кон полицијата што е многу симптоматично, а замисли да работи во полиција Аутрајдерон,абе тој крвнички ке мава по се живо и диво ако некој само му крене глас а камоли да му фрлаат бекатони и флаши.Полицијата се живи луѓе од крв и месо и душа и кој ни дава за право ние да ги врегаме и тепаме??
Се гледа дека не знаеш многу од политика што не ти замерам, ти замерам се` до оној момент кога пробуваш да осудиш некој дека не се разбира од политика воопшто.
Жал ми е што гледаш на работава буквално црно со бело и прифаќаш оноа што буквално ти го сервира медијата а не расудуваш лично со своја глава и не размислуваш малку надвор од кутијата. Не можам тука да те осудам бидејќи има мал милион како тебе послушници и тука повеќе оди онаа поговорка „рибата смрди од главата“. Но немој да напаѓаш нешто за што немаш доволно аргументи со истиот принцип со кој власта се служи - дефокусирање од темата, анализирање на „промашени“ чекори на опозиција кога овде не е вклучено само тоа крило - има поголема суштина во протестов која е нагомилана со години. И нема буквално никакво оправдување на било кој контра чекор што власта го превзема. Едино решение е да преземе одговорност.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Суштества кои што служат за да штитат некои што заташкуваат и нарачуваат убиства за мене не се луѓе. Контрапротестанти на протести против полициска бруталност и убивање милиони иднини за мене не се луѓе. Битија кои имаат партиска книшка и чекаат од некој надреден да им одредува што да прават за мене не се луѓе. Не знам како ти, @diva orhideja, гледаш луѓе во такви створења.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and malo

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Се гледа дека не знаеш многу од политика што не ти замерам, ти замерам се` до оној момент кога пробуваш да осудиш некој дека не се разбира од политика воопшто.
Жал ми е што гледаш на работава буквално црно со бело и прифаќаш оноа што буквално ти го сервира медијата а не расудуваш лично со своја глава и не размислуваш малку надвор од кутијата. Не можам тука да те осудам бидејќи има мал милион како тебе послушници и тука повеќе оди онаа поговорка „рибата смрди од главата“. Но немој да напаѓаш нешто за што немаш доволно аргументи со истиот принцип со кој власта се служи - дефокусирање од темата, анализирање на „промашени“ чекори на опозиција кога овде не е вклучено само тоа крило - има поголема суштина во протестов која е нагомилана со години. И нема буквално никакво оправдување на било кој контра чекор што власта го превзема. Едино решение е да преземе одговорност.
Мора власта да превземе одговорност,за тоа сум уште од почетокот на овие срања,кога би можела лично да ги ишамарам сите,почнувајќи од брклата па до ...многу се да не ги редам сега...ме нервира Заев,како да најавува турски серија,чекајте ја сега наредната бомба,во неа ќе слушнете за смилковското езеро,абе нив не ги боли за ништо,само сакаат да не запалат и преку нас да си ги остварат целите..ајде не зборам ништо, не сум компетентна за вакви моабети,тоа е мое мислење....Јас неможам ни куче да удрам а камоли да замавнам по човек,несакам насилство,неоправдувам...

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Абе ќотек еј не казни туку и ќотек па да има зошто да викат еј бруталност полициска го истепале без причина абе сигурно , а што протестантиве мават со бекатон плочки и шишиња по полицијата тоа е оправдано? Да се ваши родители во тие редови што ќе кажете ќе ги оправдате тогаш? Плус дали опозицијата дозволи еден мандат оваа влада да функционира саглам? Абе пушти нека прават дај нешто конкрентно , а не дека ќе бркаш луѓе од работа и дека ќе ги вработиш сите од сдсм ? Дај проекти човек кажи подобри услови за студенти , студентски домови , пласмани на земјоделски производи, посигурност во плаќање и наплата е тоа , а не сеирџиски муабети и омраза да создаваш за удобната фотеља и болноста за власт.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Суштества кои што служат за да штитат некои што заташкуваат и нарачуваат убиства за мене не се луѓотатае. Контрапротестанти на протести против полициска бруталност и убивање милиони иднини за мене не се луѓе. Битија кои имаат партиска книшка и чекаат од некој надреден да им одредува што да прават за мене не се луѓе. Не знам како ти, @diva orhideja, гледаш луѓе во такви створења.
А ти демек не чекаш овде на форумов да ти кажат што да правиш,кога не ти се допаѓаше работата на админ.се повлече од форумов,што не здиве и не се побуни туку мирно пратеше ситуација од страна!??

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Мора власта да превземе одговорност,за тоа сум уште од почетокот на овие срања,кога би можела лично да ги ишамарам сите,почнувајќи од брклата па до ...многу се да не ги редам сега...ме нервира Заев,како да најавува турски серија,чекајте ја сега наредната бомба,во неа ќе слушнете за смилковското езеро,абе нив не ги боли за ништо,само сакаат да не запалат и преку нас да си ги остварат целите..ајде не зборам ништо, не сум компетентна за вакви моабети,тоа е мое мислење....Јас неможам ни куче да удрам а камоли да замавнам по човек,несакам насилство,неоправдувам...
Се` си има своја причина по кој редослед се објавени бомбите. Треба да гледаш малку надвор од кутијата.
Viktor K, не си размислил малку за потеклото на тие дечиња со фантомки? Или пак се` се заборава што власта потегнува во позадина од секој протест?
Се сеќаваш на ќотекот што го испија архитектите за протестирање против изградба на црква на плоштад? Сите контрапротести што власта ги организира? Контра протести за нешто што они се на власт и имаат секакво легитимно право да изменат јер имаат двотретинско мнозинство. Демек опозицијата ги опструирала.