Game of Thrones

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Во книгата е многу појјак разговорот меѓу Варис и Тирион, уствари Тирион зборува со Илирио а не Варис како што беше во епизодата. Не дека е многу различно ама подобро ќе беше вака да го направеле.

Илирио му вика: "There is no peace in Westeros, no justice, no faith... and soon enough no food. When men are starving and sick of fear, they look for a savior."

Тирион: "They may look, but if all they find is Stannis– "

Илирио во негов стил: "Not Stannis. Nor Myrcella. Another." The yellow smile widened. "Another. Stronger than Tommen, gentler than Stannis, with a better claim than the girl Myrcella. A savior come from across the sea to bind up the wounds of bleeding Westeros."

Пак Тирион: "Fine words." Tyrion was unimpressed. "Words are wind. Who is this bloody savior?"

И одговорот: "A dragon." The cheesemonger saw the look on his face at that, and laughed. "A dragon with three heads."

• Ми се допаѓа
Реакции: Aleksis

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
@Altaïr

Ја изгледав првата епизода, nothing special, освен дека Даенерис си продолжува со исто темпо и веројатно кога-тогаш ќе ја кутнат, освен ако Тирион не и се приклучи и не стане нејзин советник, па да почне да реди поголеми успеси.

Другите 3 епизоди ќе ги изгледам во наредните неколку дена, па дотогаш нема да ја посетувам темава заради несакани спојлери. :D

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ех бре какви сте, па не беше лошо отворањето. :)

Нема шанси да ја кутнат, верувај ми. Се што треба е да се сретнат со Тирион и Варис и толку.

Сноу си напредува. @Aleksis многу го сакала вика. :zelen

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
И мене тој ми е омилен во серијата, но денеска си зеде преголема одговорност и пред се' храброст на онаков потег...

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И мене тој ми е омилен во серијата, но денеска си зеде преголема одговорност и пред се' храброст на онаков потег...
Мене повеќе ми се допадна што Менс не му клекна на Станис, да го направеше тоа ќе беше лошо за него. Ама не ми е јасно како ќе проба да ги убеди Станис дивјаците да се борат за него, ваљда преку тој Тормунд. Ако успее би можел да го освои Северот, многу луѓе има кај тие дивјаците.
Уствари што ќе му е Северот не знам, и зошто воопшто отиде на Ѕидот.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Иначе, сцената кога ги начека Марџери братот и дечко му :zelen а и во цела епизода, многу голи машки газови имаше, нека намалат. :)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Мене повеќе ми се допадна што Менс не му клекна на Станис, да го направеше тоа ќе беше лошо за него. Ама не ми е јасно како ќе проба да ги убеди Станис дивјаците да се борат за него, ваљда преку тој Тормунд. Ако успее би можел да го освои Северот, многу луѓе има кај тие дивјаците.
Уствари што ќе му е Северот не знам, и зошто воопшто отиде на Ѕидот.

Ако се убедат, освен ако не спојлериса, па да те килнам!

Инаку мислев дека Менс ќе му клекне и ќе се бори со него, и во даден момент да искористи слабост и да го нападни Станис, но веројатно бил човек со голема гордост и принципи. Секоја му чест, подобро вака, отколку пола-пола да му се подели војската.

Па king-от си ги спасува своите луѓе, ете затоа!

Искрено сакам да седни тој на тронот, наместо она глупавото инцестоидно момче што е моментално. Ај што е наивен... ама авторитетот во минус му е влезен!!!!!!!

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ако се убедат, освен ако не спојлериса, па да те килнам!

Инаку мислев дека Менс ќе му клекне и ќе се бори со него, и во даден момент да искористи слабост и да го нападни Станис, но веројатно бил човек со голема гордост и принципи. Секоја му чест, подобро вака, отколку пола-пола да му се подели војската.

Па king-от си ги спасува своите луѓе, ете затоа!

Искрено сакам да седни тој на тронот, наместо она глупавото инцестоидно момче што е моментално. Ај што е наивен... ама авторитетот во минус му е влезен!!!!!!!
Не спојлерисав само претпоставка. :)
Ако му клекнеше тогаш ќе останеше сам, не верувам да го поддржеа неговите луѓе, ќе го гледаа како предавник. Станис можеби и знаеше дека Менс нема да помине преку гордоста и намерно му направи така за да го убие и полесно да ги придобие останатите, а и кога ќе видиш немаат некој избор, или со Станис и живот на Северот или да се вратат во шумата и за некое време да се вратат како White Walkers.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не спојлерисав само претпоставка. :)
Ако му клекнеше тогаш ќе останеше сам, не верувам да го поддржеа неговите луѓе, ќе го гледаа како предавник. Станис можеби и знаеше дека Менс нема да помине преку гордоста и намерно му направи така за да го убие и полесно да ги придобие останатите, а и кога ќе видиш немаат некој избор, или со Станис и живот на Северот или да се вратат во шумата и за некое време да се вратат како White Walkers.

Сакаше само да ја придобие војската, Stanis не е интелигентен да пресметува 3-4 чекори унапред, затоа и го тераше Сноу да го убеди Менс да се бори за нив.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Сакаше само да ја придобие војската, Stanis не е интелигентен да пресметува 3-4 чекори унапред, затоа и го тераше Сноу да го убеди Менс да се бори за нив.
Тој не е ама Мелисандре е. Тој сакаше сите да ги убие ама сигурно го предомислила.
Станис се на сила прави, ич не размислува затоа и нема да го биде како крал.
Не ми е јасен Џон, зема го уби Менс за да не гори жив, и сега може да го јаде од Станис знаејќи го каков е будала.